Tohle bych nedělal!!! Je to vyrážení klínu klínem. Vydrží to tak 50 km, a pak to rovnou můžeš vyhodit a koupit novej.Dusan píše:Skus hviezdicu stiahnut a pootocit o kusok... najdi taku kombinaciu-polohu pri ktorej to nebude cinkat.
kardan...
Moderátor: Moderátoři
-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ladaklub.com/www/manualy/diferak/index.html naozaj je mizerna, ani v tej knihovne sa to neda citat, tie ostatne stranky su fpoho, tak sa kochajteŠtěpán Getsko píše:Jelikož je ta fotka díky zmenšení mizerná, tak jsem poprosil Mysa, aby pár fotek z tý knížky hodil někam do knihovny, nebo někam na veřejně přístupný web.
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapi tak po dlouhé odmluce zase zpět, jezdím ted týdně okolo 500km a začínám pocitovat neduhy které nebyli doposavad cítit.....když jedu nad 80 tak se celé auto rozvibruje...vibrace vzrůstají a pak momalu zase přestanou....a pak znova tak že se chvěje, sice nepatrně ale celé auto......napadá mě že je to kardan, nebo to můžou dělat přední tlumiče? Pokud to je kardan co doporučujete? Nemám možnost se v tom hrabat....takže bych rád věděl jak nákaldná je tato oprava v servisu, nebo jestli mám sehnat kardana od dědy z jeho žíga který má nejto asi 50tis max 60km/hod.......nebo bude stačit vyměnit tlimiče za 500.....díky moc
zaclo to delat az po nasazeni tech zimaku? u feldy sem mel problem zue na zimnich vsechno v pohode ale po nasazeni letnich se zacal volant trast. pri rychlostech nad 50 to pozvolna mizelo. chyba byla v pneu. nak spatne vyrobeny nebo coWejra píše:jelikož začala zimní sezona mám čerstvě přezuto a vyváženo takže tam bych problém neviděl
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Jestli to, co jsi popisoval, se děje pouze při tahu motoru nebo pouze při jízdě na neutrál tak je to na 90% kardan, jestli to dělá pořád (není to závislé na síle přenášené kardanem) tak to kardan nebude. Snad jsem to napsal srozumitelně a snad s timto názorem všici souhlasíte
LADA 2106:
1978 - 1996 majitelem můj děda
1996 - 2006 majitelem můj táta
2006 - 2009 majitelem já
Čest její památce...
2006 - 2009 majitelem já
Čest její památce...
-
- Kontaktovat uživatele:
no jasný to jsem chtěl slyšet, zkoušel jsem vymáčknout spojku a pak to přestane a pak když se sníží rychlost jako když se doklepe (sníží se otáčky a začne házet) a pod 50km zase klid...co to na tom kardanu může dělat? jen ložisko? nevím jestli není jednodušší sehnat kardan celý a na co si dávat pozor, u tak masivní součástky těžko poznámvůle nebo je na to nějaký grif?
Může to dělat obojí, jak ložisko tak křížky, ono většinou to asi začne v křížkách a pokud se s tím hned nic neudělá tak to "rozvibruje" i ložisko, takže pak je nutné vyměnit obojí. Aspoň teda u mě to takhle bylo...
Vůli v křížkách poznáš snadno, na stojícím autě se zařazeným neutrálem chytneš jednou rukou část kardanu před křížkama a druhou rukou část za křížkama a zkusíš jimi kroutit proti sobě, musí chodit spolu, nesmí v nich být cítit vůbec žádná vůle. Mohla by být i vůle v zadních křížkách (u diferenciálu), ale myslím si (pokud se pletu tak mě někdo opravte) že pokud nebude vůle v předních křížkách, tak nebude ani v zadních. Ale na 95% budou špatné křížky, takže vyměnit oba dva, a na 60% bude špatné i ložisko... Výměnou křížků se zbavíš vibrací částečně, výměnou křížků i ložiska se vibrací s největší pravděpodobností zbavíš úplně. Toť moje zkušenost.
Vůli v křížkách poznáš snadno, na stojícím autě se zařazeným neutrálem chytneš jednou rukou část kardanu před křížkama a druhou rukou část za křížkama a zkusíš jimi kroutit proti sobě, musí chodit spolu, nesmí v nich být cítit vůbec žádná vůle. Mohla by být i vůle v zadních křížkách (u diferenciálu), ale myslím si (pokud se pletu tak mě někdo opravte) že pokud nebude vůle v předních křížkách, tak nebude ani v zadních. Ale na 95% budou špatné křížky, takže vyměnit oba dva, a na 60% bude špatné i ložisko... Výměnou křížků se zbavíš vibrací částečně, výměnou křížků i ložiska se vibrací s největší pravděpodobností zbavíš úplně. Toť moje zkušenost.
LADA 2106:
2006 - 2009 majitelem já
Čest její památce...
2006 - 2009 majitelem já
Čest její památce...
U Atexe jsme sundali kardan a zadní kříž byl rozsypaný a přední celkem v pohodě. Takže na toto bych se moc nespoléhal. Navíc, když už měním něco na kardanu a mám ho dole, tak vyměním všechno, ať to nemusím po pár kilemetrech zase sundávat.Pajas píše:Mohla by být i vůle v zadních křížkách (u diferenciálu), ale myslím si (pokud se pletu tak mě někdo opravte) že pokud nebude vůle v předních křížkách, tak nebude ani v zadních.
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
můžu Ti ten kardan poslat poštou?:)Ivo píše:U Atexe jsme sundali kardan a zadní kříž byl rozsypaný a přední celkem v pohodě. Takže na toto bych se moc nespoléhal. Navíc, když už měním něco na kardanu a mám ho dole, tak vyměním všechno, ať to nemusím po pár kilemetrech zase sundávat.Pajas píše:Mohla by být i vůle v zadních křížkách (u diferenciálu), ale myslím si (pokud se pletu tak mě někdo opravte) že pokud nebude vůle v předních křížkách, tak nebude ani v zadních.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Dostal ste Bludišťáka!
jinak ta vůle je vidět na tom zakroužkovaném místě na prvním obrázku, od toho "ložiska" či co to je na fotce druhé se ozívá při té vůli takové mlaskání, až cinkání lahváčů, ale to cinkání spíš vydává celý kardan (dobře vede zvuk)
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!