Tak dnes jsem měnil spojkovou lamelu a převodovku, přidělání bylo ještě "panenské" - na šroubech co drží převodovku k motoru oíka na vyzvednutí motoru. Vše však šlo bez problému odšroubovat dlouhým nástavcem na ráčnu, oříškem a kloubem
NoProblemo Amigo
Prevodovka je nasadena a spojena s kardanom, cez hardispojku. Po nastartovani auta a zaradeni rychlostneho stupna mi hardispojka (vycnelky) trieska do vrchnej casti tunelu. Prevodovku som musel uplne spustit, aby mi to netrieskalo. Co mi poradite ako mam upevnit prevodovku na kasnu (silenblok s uchytom) aby tam bola dostatocna vola?
Pozeral som si 2103, tam pri 4q je v tuneli medzi hardispojkou a vrchnou castou tunela 1-1,5 cm dostatocneho prestoru (voli). Vsetky konstruktivne navrhy su vitane lebo uz ma nenapada ako to riesit aby som mohol jazdit.
silenblok aj drziak je pre 5q prevodovku. silenblok je uplne novy kupeny a drziak som pouzil ten co som dostal k 5q prevodovke, ale ked som porovnaval drziaky k 5q a 4q tak vyzeraju rovnako
Ano, je třeba jiný držák jak píše LRRH, provizorně můžeš na ty štefty co lezou z podlahy nasadit matičky a pak teprve držák, těch pár mm problém trošku pořeší nicméněž to tu a tam zadrhne, ale je to použitelné do doby než splašíš držák.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
já tam taky dával podložek co vlezlo, ale bylo to nahouby... ještě jedno řešení je koupit dlouhé matky M8 jsou na 10 klíč a do nich našroubovat šrouby..
Ako osobne sa ti cudujem ze sa ti to vobec podarilo tam dat lebo ja ked som to minule skusal teda 5q prevodovka a drziak zo 4q tak sme to mali problem tam dostat dvaja a to prevodovka bola fest opreta hore o tunel.
Trevor píše:teda 5q prevodovka a drziak zo 4q tak sme to mali problem tam dostat dvaja
no starsi 5ti kvalty maji stejny uchyt i silentblok jako 4q...tak jestli to nebude tim:-)
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.