Střešní okno

Moderátor: Moderátoři

Patrac
Kontaktovat uživatele:

Střešní okno

Příspěvek od Patrac »

Jestli že jste někdo montovali. potřebuju poradit celkový postup a tak. Zčehos e dá pužít a podobně. Protože Combík má ve střeše dva podélné prolisy v servisech odmítli odbornou montáž se zárukou. Tím jsem to vyhodnotil jako vyhozené peníze. Dát za vokno 4800 k tomu 1200 za montáž a druhý den mi do toho poteče a oni mi řeknou že mne upozorňovali že to je bez záruky... Tak jsem se rozhodl jít jinou cestou mám doma dvě okna. jedno je klasika bylo na 07 a druhý je z felicie a jde o šíbr který jde nad střechu. Nevím jestli ale sedne, neboť felicia má asi jiné zakřivení střechy. Čím eventuelně vyplnit tu škvírku mezi těsněním a prolisem?? Silikon bych nerad používal protože je kyselý a leptá lak. Takže prosím sem veškeré příspěvky ohledně poznatků z montáže, užívání, výhody nevýhody atd... Děkujíííí :wink:
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Silikon se dělá i neutrální, tj. nekyselý.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Maysner

Příspěvek od Maysner »

L&P maji okno na kombiku. mozna hledat inspiraci tam :roll:
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

hledám obecné zkušenosti komu tam teče, komu ne, jaký je to při jízdě jestli to má smysl atd atd atd..
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

ja skusenost mam len jednu, vzdy som tuzil po stresnom okne a bol som odhovoreny :(
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...

Příspěvek od Yellow01 »

Já ho měl na 2105, jízda s nim je super, pěkně to odvětrá vnitřek a hlavně bez průvanu. Ale v zimě se na skle kondenzovala voda a kapalo to na sedačky. Ale pravděpodobně to bylo stářím gumy a těsnění, protože přece jen po 14 letech to asi chtělo okno vyndat a přetesnit silikonem. Kombíkovou střechu jsem nikdy neviděl, ale kdyby to nebyl problém s místem, tak bych do toho šel.
Maysner

Příspěvek od Maysner »

u kombiku sou po cely dylce strechy dva jarky( viz. http://forum.ladaklub.com/download.php?id=6280 snad to tam poznas) prave u nich je s tesnenim ten problem :roll:

ja bych sel do stresniho okna taky. ale zatim na to nejsou penize :cry:
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

a co prostě ty jarky v místě styku okna se střechou vyhladit do roviny se střechou??.. tím by měl veškerý problém zmizet... nebo ee??:.
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Dost pracný a nutnost přelakovat.
zigulman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigulman »

Mam stresni okno na Milaskovi 2105.Nikdy mi tama neteklo.Ale kdybych si mohl vybrat tak uz nikdy vic.Sice to v lete krasne odvetra vnitrni prostor,ale to jen za predpokladu ze budou pootevrena okna ve dverich,coz podstatnym zpusobem zvysuje hluk a snizuje komfort cestovani.Pokud nejsou soucasti toho okna i zaclonky tak nekdy dost oslnuje slunce.Pokud je tam nalepena takova ta dirkovana clona tak ta ma proti oslneni mizernou ucinost (muj pripad).Stresni okno nema zadnou protihlukovou izolaci,je to jen sklo.To se samozrejme projevi zvysenou hladinou hluku od strechy pri zavrenem stavu.Takze z meho pohledu a zkusenosti prevladaji negativa.Sibr je na tom podstatne lip,za predpokladu ze v zavrenem stavu zajede cely do strechy a nevytvori zadne vystupky na jinak rovne strese.
Lada neni jen auto,je to zivotni styl.
2103 model 77 Bila pani :-)
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Já měl to okno tónovaný, takže jsem se skrz něj klidně podíval do slunce a nedělaly se mi hned mžitky před očima. Nebo by na něj šla nalepit fólie
Nemo

Příspěvek od Nemo »

K tomu šíbru: Měl jsem ho na Pažoutovi, a musím poznamenat, že v rychlostech nad cca 50km/h, byl v poloze zasunutí do střechy zcela nepoužitelný. Při malé škvíře nevětral a syčel, při větší nastalo velice nepříjemné dunění, které se dalo trochu snížit ale ne odstranit pootevřením zadního okna.
Takže jsem ho za jízdy stejně používal jen jako nahoru vyklopený.
S šíbrem vyjíždějícím nad střechu nemám zkušenost, možná neduní?
Sklo to chce určitě hodně tmavé - fólii, možná i termofolii.

S těmi prolisy bych to tak tragicky neviděl, prostě se tam plácne třeba pásová guma patřičné tloušťky - zeshora do prolisů a zezdola naopak tam, kde prolis není. Podmáznout neutrálním silikonem, a hotovo.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

Nemo píše:K tomu šíbru: Měl jsem ho na Pažoutovi, a musím poznamenat, že v rychlostech nad cca 50km/h, byl v poloze zasunutí do střechy zcela nepoužitelný. Při malé škvíře nevětral a syčel, při větší nastalo velice nepříjemné dunění, které se dalo trochu snížit ale ne odstranit pootevřením zadního okna.

S těmi prolisy bych to tak tragicky neviděl, prostě se tam plácne třeba pásová guma patřičné tloušťky - zeshora do prolisů a zezdola naopak tam, kde prolis není. Podmáznout neutrálním silikonem, a hotovo.
No takže shrnu moje poznatky na felicii máme střešní vokno a je to super. neteče, neoslňuje a kupodivu ani nedělá hluk.
K těm prolisům.. není to ani z poloviny tak jednoduchý jak si myslíte. Obvodové těsnění je určeno pro nasazení na plech tedy tloušťku 1-2mm. Takže to nejde jen tak podložit zevnitř z venku 2-3mm gumou. Prostě se tam nevleze. Není problém v trom že by okolní těsnění nedokázalo ten schod ve spolupráci s neutrálním silikonem vyrovnat. Problém je ten že obvodový rámeček se ohne podle plechu a potom tím pádem nemůže dosednout sklo do těsnění a potom tam může téct.
Naposledy upravil(a) Patrac dne pon čer 11, 2007 10:25, celkem upraveno 1 x.
Pšenda

Příspěvek od Pšenda »

Nemo píše:K tomu šíbru: Měl jsem ho na Pažoutovi, a musím poznamenat, že v rychlostech nad cca 50km/h, byl v poloze zasunutí do střechy zcela nepoužitelný. Při malé škvíře nevětral a syčel, při větší nastalo velice nepříjemné dunění, které se dalo trochu snížit ale ne odstranit pootevřením zadního okna.

Asi záleží na výrobci auta, případně kdo to montoval atd... Já mám šíbr v Sieře a nemůžu si ho vynachválit. Při otevřeném šíbru začíná dělat hluk až v rychlostech nad 100km/h a se zatékáním taky nemám problémy.
Ford Sierra 2.9i V6 Manuál Ghia - 150 koní a jede to šíleně, jak jinak než na LPG
dusin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusin »

Mám okno na říjnovi.Je ze škodofky(myslim že je určeno pro Š-Favorit).Provozuju od koupě vozu a bez problému.Nezatejká.Až teď(stratil sem z něja jeden šroub a dirkou hold teče a nejsou lidi,co by to opravili)Takže tolik skušeností.Jinak na Střešák jako kuřák nedám dopustit.
2103 - красное октябрь
21061 - экспедиционной машине/էքսպեդիցիոն մեքենա/საექსპედიციო მანქანა
2101 - Lahváček (Echt veterán 1975)
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“