Včera jsem zažil věc, která byla také zkouškou mojí tolerance. Včera se jaksi roztrhl pytel se svatbami (co ty lidi blázněj že? a ještě ve stejný den
) a já jsem v poklidu vyjížděl s autobusem na linku, podjedu Türkovu ulici a na kruhák najednou najely dvě motorky a zablokovaly jeden příjezd, průjezd a mne.
V první chvíli jsem začal soptit, co si kdo vůbec dovolí zablokovat průjezd a ještě k tomu autobus (kdyby jel na lince, ztrácí tím čas) a potom jsem si všiml, že blokují průjezd kvůli svatební koloně, tak jsem omezil kletby jen na "ach jo", "to je děsný" atd.
Ale potom jsem si uvědomil, že Ladakolona to dělá naprosto stejně, tak jsem se nuceně snažil uvést do stavu pochopení.
Přesto jsem si neodpustil na ně nadávat poté, co kolona projela a ani jeden z těch frajírků na motorkách se neobtěžovali zvednout ruku, nebo nějakým jiným způsobem naznačit poděkování, nebo jen prosté "bůů". Zkrátka zachovali se tak, jako celý svůj život, sobecky a nekolegiálně k druhým řidičům.
Při ladakolonách blokovači zcela jistě mávnou že?
Trochu začínám chápat ostatní řidiče, když se rozčilují při průjezdu Ladakolony, i když u osobáků je to přehnané, ty nikam nespěchají, ale profíků je mi líto.
Tak mě napadlo, možná jsem k tomu motorkáři měl najet na centimetr a trochu ho poděsit, kdybych věděl, že ani nepoděkuje... Ale zase nejsem raubíř.
Mimochodem, kdyby se tam točila cisterna, tak by měl chlapec asi už po zábavě...