![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nase domaci pokusy s ovocnym vinem vetsinou skoncily na netesnosti kvasici nadoby nebo zkysly..
Moderátor: Moderátoři
Jééé, ovocné víno to je v pohodě. Při jeho výrobě je 99,9% úspěšnost, netěsnost kvasicí nádoby? jak se to může stát? demižon klasicky uzavřít korkovým špuntem v němž je vyvrtaná dírka , zasunout kvasný uzávěr (bublátko) a vše důkladně zakapat voskem a je to spolehlivě utěsněno. Ale do toho saké se pouštět nebudu, myslím že by to v mém případě skutečně skončilo tím vléváním do hajzlíkuDawid píše:...a nakonec to dochutime par kapkami citronu, ozdobime olivami a za staleho michani vlevame vlazne do hajzliku
Nase domaci pokusy s ovocnym vinem vetsinou skoncily na netesnosti kvasici nadoby nebo zkysly..
cože kdyže?miminko píše:dnas mám slíbenýho kvasara 15ctku....domácí výroba..prej když mi tak chutnala 14ctka tak musím zkusit i tohle...a pak se bude vařit svařáček....ňamka...snad se podaří....date si někdo taky?? dneska 22:30 na parkovišti u ústředního hřbitova...+ zdarma půl hodiny ohňostroje![]()
![]()
(Brno)
No, svařáček a cokoliv od ohně spolu souvisí - už vám někomu někdy přetekl svařák na plynovém sporáku? Nevěřil bych jak rychle vyhoří digestořVašátor píše:svařáček a ohňostroj?