Cekani na Kalinu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

No já sem svýho času reklamoval na Mělníce poblikávajíci pravou zadní obrysovku a následkem toho rozsvěcující se kontrolku syst. palubní kontroly. Jenže "kuci" to vyřešili tak že tu obrysovku nějak sešmoulili a řekli že to bylo prasklou sulfitkou na osvětlení spz. No a po půl roce to začlo blbnout znova. Takže pokud by se ti to taky tavilo, tak bych ke konci záruky (do tý doby seš v pohodě :D ) vyměnil 10W žárovky za 5W.
Kalině zdar :) , Želvotron.
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
paves
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paves »

tak zarofka je vymenena, sice jsem musel rozebrat pulku kufru ale je to ok... byla praskla zarovka, nic utavenyho nebo znicenyho.
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

V pátek jedu pro Berušku. Celková cena 253540 Kč, červená metla, JVC CD+USB, 4xrepro, anténa, boční lišty, hliníkáče, alarm, tažné. Financování - 76100 běžnej účet +kontokorent, splátky 4 roky u GE Money po 5553,07 Kč včetně ručení (Česká pojišťovna) a havarijního (taky tak).

Gumy Kama 175/65 R14, ale je možné, že se dlouho neohřejou .... trošku jsem brouzdal, a po zkušenostech mých se zimáky a jiných s letními, možná pořídím tyhle:

http://kkpneu.cz/katalog-pneu.htm?sessi ... 265&page=1

nebo

http://kkpneu.cz/katalog-pneu.htm?sessi ... 102&page=1

Ovšem asi až se trošku vzpamatuje účet ;-) Ono stejně brzo soudit, zatím si otestuju Kamy :)
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Na ruský vůz snad dáš ruské gumy ne? :lol:
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Jiri

Příspěvek od Jiri »

kamy nejsou žádný zázrak ale jsou kulaté a tak se na nich dá taky jezdit:-)
nechal bych je na léto a na zimu bych se poohlídnul po něčem osvědčeném na plechu ?
btw co to že zrovna KUMHO? (tedy pravda po té co jsem si ověřil že i na novém protektoru s jede líp naž na kamě... je to skoro jedno....
Jiri

Příspěvek od Jiri »

no kouknul bych se na testy http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... ageID=8772 ....
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/So ... eID=173977
osobně bych volil asi něco jiného:-)
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Hm no mě zbyla jedna nová Kama 185/60 R14 a nevim co s ní :D . Jinak kamy mám na léto a nejsou špatný(ale sou už dost sjetý) a na zimu mám vepředu Debiky (takže nic ke chlubení :) ) a v týhle kombinaci si to na sněhu občas vzpomene že žiguly vlastně měli zadní náhon :D :D . Jinak Kamy sou univerzály a na sněhu sou teda daleko lepší než třeba Barumky letňáky ale taky daleko horší než ty zimní Debiky...
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Jiri píše:osobně bych volil asi něco jiného
Nevím jaké máš zkušenosti, ale KUMHO KH15 mám na svojem autě a jsem spokojený. Drží, neplavou, nejsou hlučné a spotřeba je taky slušná.
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010 :hrob:
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.

Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008 :hrob:
Skalouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skalouš »

Na Kamách jsem najel cca 30tkm a docela to šlo. Byli to univerzály a jezdil jsem na nich zima léto. Jediné, s čím jsem nebyl spokojenej je přesnost. Na předních kolech trochu vibroval volant. 211x bez posilovače jsou na přesnost kol ale úchylně citlivý, takže u jiného auta než je 211x bych se toho tolik nebál. Jinak jízdní vlastnosti přiměřené.
Do kopce jsem na nich dokonce na zledovatělým sněhu roztlačil nárazníkem hrabajícího Favorita. (Měl dost sjetý zimáky)
Sk.
paves
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paves »

zelvotron píše:Hm no mě zbyla jedna nová Kama 185/60 R14 a nevim co s ní :D . Jinak kamy mám na léto a nejsou špatný(ale sou už dost sjetý) a na zimu mám vepředu Debiky (takže nic ke chlubení :) ) a v týhle kombinaci si to na sněhu občas vzpomene že žiguly vlastně měli zadní náhon :D :D . Jinak Kamy sou univerzály a na sněhu sou teda daleko lepší než třeba Barumky letňáky ale taky daleko horší než ty zimní Debiky...
ja mam taky jednu novou kamu 185/60 R14, nechces ji? :-D a nebo za kolik by jsi ji prodal? abych mel dve :D
Jiri

Příspěvek od Jiri »

Ivo píše:
Nevím jaké máš zkušenosti, ale KUMHO KH15 mám na svojem autě a jsem spokojený. Drží, neplavou, nejsou hlučné a spotřeba je taky slušná.
Zkušenost nemám.
Memusím otestovat každou korejsou mrdku na vlastním "laku a plechu" . tyhle gumy dávají sice sériově na áčkovýho mercedesa ale to je otázka snižování nákladů.. v testech adac to vypadá že je to na mokru nejhorší guma ze všech testovaných. Tak na tom asi něco pravdy bude.
proto si říkám, když už nahrazovat kamy tak bych asi volil něco jiného.
Aby to nebylo z blata do louze.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Jistě, třeba něco ve stylu Barumek z Malaysie :lol: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
JmJ

Příspěvek od JmJ »

A formy pro pneumatiky ze vsech moznych koutu sveta vyrabi kamos v Huline. Jen aby bylo jasno, odkud odevsad ty pneumatiky skvelych znacek pochazeji.
VAZ 2104 1.3 1989
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Jiri píše:
Ivo píše:
Zkušenost nemám.
Memusím otestovat každou korejsou mrdku na vlastním "laku a plechu" . tyhle gumy dávají sice sériově na áčkovýho mercedesa ale to je otázka snižování nákladů.. v testech adac to vypadá že je to na mokru nejhorší guma ze všech testovaných. Tak na tom asi něco pravdy bude.
proto si říkám, když už nahrazovat kamy tak bych asi volil něco jiného.
Aby to nebylo z blata do louze.
Ten test jsem taky viděl. Ale taky jsem si přečetl názory lidí, co si je už koupili přímo v KK a dokonce na nich i jezdí. Nikoho do ničeho nenutím, ale když napíšeš, že je to guma nahouby jenom proto, že to napsal nějaký adac, tak se nediv, že se ozvu, když na nich jezdím. Vím že to není nějaká špičková pneumatika z kosmickou technologií, ale nehodlám dávat za gumy víc, než je cena vozu. Mi to vyhovuje a komu se to nelíbí, ............ ať si koupí co chce.
Skalouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skalouš »

Souhlasím s Jiřím, že kvalita Kamy a Kumha nemusí být příliš rozdílná.
Na druhou stranu mě zatím podobné gumy stačily. Narozdíl od Bridgestonů se zesíleným bokem, jsem se všema byl celkem spokojenej. Zesílený vnější bok u Bridgestonů byl příčinou rychlejšího sjíždění na vnější polovině plochy a vydrželi mi jen cca 15000km. Takže stály skoro dvojnásobek a vydržely polovinu km. Servisák v pneuservisu mě přesvědčoval, že mám v řiti geometrii, ale ignoroval jsem ho. Matadorky, které jsem koupil po Bridgestonech, mi dali za pravdu a vydrželi zase 30tkm a sjížděli se rovnoměrně..... Pak jsem si koupil Micheliny a s Ladou jsem přestal jezdit. :-) Teď už s Ladou jezdím jen na zimákách. (Matador)
Sk.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelu Kalina“