Heh. Vidíš, na to jsem zapomněl. Jaké jsou důsledky?Vašátor píše:Měřil jsi je doufám s plynem na podlaze, respektive s plně otevřenou klapkou plynu karburátoru.
Odlepené obložení ... zlatý Rusácí ... na Kalině jsem měl ATE destičky, když jsem je měnil, drželo na nich obložení silou vůle, resp. silou nevracejících se korodujících pístků (bílá koroze). Obložení jedné pakny leželo rozlámané a zaseklé na dně bubnu, též ATE. Teď je tam TRW, sice přesnost milimetr sem, milimetr tam, obložení nalepené na paknu jak to přišlo do ruky, ale drží a brzdí perfektně, a vypadá to, že zatímco u ATE ubývaly destičky a kotouče tak nějak stejně, u TRW destičky ubývají krapet víc než kotouč - každopádně kotouč bez vrypů krásně čistej a nepřehřívá se (ATE když se to hryzlo, brzdy kopaly jako blázen).
Ohnuté jsou 3 ventily ze staré hlavy prvního motoru, tam ale explodoval blok. Tyhle jsem vyndané neměl, ale předpokládám, že jsou ok.
Co všechno může OBČAS hvízdat? Vodní pumpa je skoro nová MasterSport, navíc je na druhé straně, alternátor má nové uhlíky a ložisko ok a konečně taky nový nevyčvachtaný držák, takže už není šejdrem, což neznamená, že začnu přetahovat řemen ... ale ten to není. Simerinky na klice oba těsní, což mě neobyčejně těší

Hvízdal takhle i předchozí motor, je pravda, že napínák, tlumič i řetěz jsem po kontrole dal z něj ... materiál? Není tu už propojovací trubička do filtrboxu, nemůže to dělat jen vzduch? Hlava je vlastně taky stejná ... jak má vlastně tahle hlava řešené odvětrání?
Možná bych měl příští víkend zkontrolovat ventily, tou dobou se budu blížit 1000 km od složení ...