Blikání kontrolky dobíjení
Moderátor: Moderátoři
Blikání kontrolky dobíjení
Zdravím, objevila se mi dneska taková malá závada na mé 21061, Asi tak při 3000ot /min motoru začne problikávat kontrolka dobíjení a a problikává až do max. otáček motoru. Ale přitom napětí na baterii je stálé a světla při jízdě ve tmě nepohasínají a ani se nejeví známka poruchy dobíjení... Co by to mohlo způsobovat??? děkuji za radu...wenca
Naposledy upravil(a) Wenca084 dne sob lis 01, 2008 13:36, celkem upraveno 1 x.
Vaz 21061 r.v. 1986 Lada 1500S , Mechanik Lada 1600 MTX , Simson SR70
Mohu se zeptat - - Jakou to může mít souvislost s kontrolkou dobíjení??Blikače jsou přece samostatný okruch né??No zkusím se zejtra na to mrknout až se vrátím z práce..Jelen píše:Podívej se na relátko kontrolky blinkru - je na pravém podběhu. Může mít vevnitř špatný kontakt a vibracema může zlobit. Zkus ho vyměnit.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka dobíjení je v obvodu, kterej spíná, resp. rozpíná relé v závislosti na napětí dodávaným alternátorem. Tam žádnej blikač neni, to má svítit, pokud nedobíjí. Jestliče problikává, tak by to opravdu mohlo bejt špatným relé.Wenca084 píše:Mohu se zeptat - - Jakou to může mít souvislost s kontrolkou dobíjení??Blikače jsou přece samostatný okruch né??No zkusím se zejtra na to mrknout až se vrátím z práce..Jelen píše:Podívej se na relátko kontrolky blinkru - je na pravém podběhu. Může mít vevnitř špatný kontakt a vibracema může zlobit. Zkus ho vyměnit.
EDIT: Ach jaj ty Jelene, toho blinkrů jsem si vůbec nevšim, viděl jsem relé, pak pravej podběh, znáš to, člověk si při čtení rychlejš domejšlí, než čte (Ale to jako fakt). Takže tu citaci tu ale necham, jen ať to všichní vidí
Naposledy upravil(a) Laďuša dne pát říj 31, 2008 22:24, celkem upraveno 1 x.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Wenca084, nemáš náhodou vyměněný regulační relátko dobíjení? mě to dělalo todle...já měl koupený polovodičový, dal ho tam a ono bylo tak "chytrý" že při plnej baterii a středních otáčkách motoru, kdy byla spotřeba menší než dával altík, tak ho v pravidelných intervalech odpínalo a vlastně nedobíjelo a kontorlka blikala jinak když budeš u kontroly kontaktů tak očisti i pojistku dobíjení, i když pokud píšeš že napětí nekolísá tak to asi zde nebude ale projistotu.
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
Já chtěl mermomocí elektronické relé na své auto tak jsem koupil od Vashenkova a ihned jej vyměnil vše o.k.Po ujetí cca 2000km mi občas (zejména při volnoběhu )začala problikávat kont.dobíjení ,původně jsem myslel,že se jedná o krátké uhliky,ale jak se začalo stmívat tak jsem zjistil,že el.soustava,,mrká,,....vše zapříčinila pouze volná pojistka!viz téma mrkání
Né, nic jsem nevyměnoval, vše vypadá že je to tam už od výroby,jelikož jsem furt v práci ,tak jsem ani neměl čas na to relé se podívat.. Tak doufam že se na to nes večer juknu....wencaEMI píše:Wenca084, nemáš náhodou vyměněný regulační relátko dobíjení? mě to dělalo todle...já měl koupený polovodičový, dal ho tam a ono bylo tak "chytrý" že při plnej baterii a středních otáčkách motoru, kdy byla spotřeba menší než dával altík, tak ho v pravidelných intervalech odpínalo a vlastně nedobíjelo a kontorlka blikala jinak když budeš u kontroly kontaktů tak očisti i pojistku dobíjení, i když pokud píšeš že napětí nekolísá tak to asi zde nebude ale projistotu.
Nebudete tomu veřit, ale vrtal jsem se v těch spojích, napružil pojistky, nekolikrát zasebou jsem vždy v pohodě nastartoval a furt se zavada jeví stejně, až když jsem zase nastartoval v pohodě na jedno tuknutí tak se najednou rosvítila kontrolka dobíjení a už svítila furt (klínák nebyl spadlej), tak jsem to chcíp a že to skusím nastartovat znovu a vono ouhle, ani si to neškrtlo, motor se pomalinku převalil a to bylo vše , už jsem nenastartoval , nevím čím to je ale uplně vybito, za tu dobu co jsem to zkoušel tak jsem to natočil asi 5x a vždy to chytlo na otočení, tak nechápu jak se mohla najednou ta baterka takhle vybít... Dal jsem tam tedy jinou baterku z jinýho auta a chytlo to normálně, po nastartování kontrolky zhasla a už ani jednou nezablikla, zustala zhasnutá i když jsem to vytočil...myslíte že za vším mohla stát ta baterie?? Dal jsem jí na nabíječku, zejtra jí tam dám a uvidíse, jestli se to bude opakovat...No je mi to celé strašně divné a nepochopitelné..wenca
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Môže za to batéria. Aká stara je ta baterka ?
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Baterie může i takovým spůsobem odejít . Přeruší se propojka mezi nějakým článkem . Může se stát že se to na chvilku "opraví" (přivaří) , ale pokud je to "studeňák" uvnitř baterie tak to v zimně při velkém odběru uvnitř uhoří , a je "hotovo"
Pokud to nebyl jen špatný kontakt na svorce baterie a výměnou Si to neopravil .
Pokud to nebyl jen špatný kontakt na svorce baterie a výměnou Si to neopravil .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!