Most přední nápravy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Miči

Most přední nápravy

Příspěvek od Miči »

Při předjíždění mi praskla sedačka řidiče (resp.oholil se hřebínek do kterého zapadá ovládání sklonu sedačky) a protože jsem jel hodně rychle a byla to zatáčka odplulo mi auto mimo silnici. Nějak jsem nečekal, že budu řídít v leže... no skoro se nic nestalo, akorát most přední nápravy trefil kamen v příkopu.

Potřebuju vědět, jestli je stejný most nápravy ve vazidle 2101 jako u mě ve 2105, stejně tak délky tyčí řízení, prostě jestli to můžu zaměnit :?
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Můžeš, je to stejný. Alespoň jsem dával tu nápravnici (myslíme oba to samé? takovej ten bazmeg co na něm držej silentbloky motoru a spodní ramena nápravy) z 05 do 03 a to je s 01 stejné. Akorát jestli se to ohlo, tak bych se bál, že se hnul celej předek, protože to drží na 6ti šroubech na kastli a to docela festovně. Asi se na 90% hnul k sobě. Ale pokud jen trochu, tak to neni žádná tragédie a dá se tam nacpat dobrá nápravnice, kterej to srovná. Aspoň částečně.
Miči

Příspěvek od Miči »

Jelen píše:Můžeš, je to stejný. Alespoň jsem dával tu nápravnici (myslíme oba to samé? takovej ten bazmeg co na něm držej silentbloky motoru a spodní ramena nápravy) z 05 do 03 a to je s 01 stejné. Akorát jestli se to ohlo, tak bych se bál, že se hnul celej předek, protože to drží na 6ti šroubech na kastli a to docela festovně. Asi se na 90% hnul k sobě. Ale pokud jen trochu, tak to neni žádná tragédie a dá se tam nacpat dobrá nápravnice, kterej to srovná. Aspoň částečně.
Dík za odpověď, ptám se protože to tam nemůžu dostat......takže se to asi pohlo dost jak je vidět. :(
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Zkus použít trochu síly, uvidíš sám, kdyžtak to tam můžeš šprajcovat nějak šikmo a dobouchat to na svý místo kladivem...
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Když to tam dá našikmo, tak bude mít nápravnice logicky ještě větší rozměry než normálně, nehledě na to, že zprohybá nebo protrhá ty nosníky na spodku podběhů. Chce to od sebe roztáhnout nějakým rozpínákem, ale jenom tak, aby tam šla dobře vložit nápravnice. V domácích podmínkách mě napadá použít nějaký třeba dřevěný destičky a roztáhnout to hydraulickou panenkou, nebo něco na ten způsob.
Miči, nepozoroval jsi nějaký zlomy nebo prohnutí na předním čele a kolem chladiče?
Jelen

Příspěvek od Jelen »

O ty nosníky na spodku podběhů jde, ale nepotrhá je, jsou dost pevný. S tou panenkou je to dobrej nápad.
Miči

Příspěvek od Miči »

No aby jste věděli jak se to stalo: v asi 100kmh jsem odplul mimo silnici tak, že spodek auta dřel o o zlom, kde vozovka přechází ve struhu vedle silnice...no všechno šlo celkem dobře až do chvíle než jsem viděl kamen. Dopadlo to tak, že jsem pustil auto víc do struhy, abych se vyhnul nárazu do olejový vany a v asi 25kmh jsem trefil horní zaoblenou část žulovýho kamene. V podstatě jsem se po něm ve finále zklouznul, ale auto má šílenou sbíhavost, a most byl slušně prohnutej. Na plechařině jsou vidět trhliny u svárů u předních blatníků k podčelu, dále drnčí kapota, a u dveří řidiče je patrné změnšení spáry o asi 1,5mm, praskl přední tlumič - teče, motor se zdá bez dotknutí - utrhl se ze silentbloku. Motor neteče, na volnoběhu jde i za 8000ot tak předpokádám, že mu nic není. Most tam ale nemůžu dostat. Mám díly z 2101 1200 pořád si ještě myslím, že by to tam mělo jít. Jako poslední závada (doufám) je rozhozený řízení (odnesla to tyč řízení u levýho kola). Dneska zkusím nužkovej hever ve spojení s panenkou a hrubé síly čtyř kilového kladiva. Zatím to vypadá tak, že most z 2101 je o 1,5cm širší než by měl být :evil:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Těch 1,5cm jsou důsledkem ohybu. Asi to auto bude dost hnutý, možná by to chtělo sehnat jiný bez papírů v pořádku a tohle nechat na ND. Možná, že to roztáhneš, ale už to asi bebude nikdy ono, může to bejt pak šejdrem k jedný straně a pak budeš jezdit šikmo (už jsem viděl škodovku jezdit šikmo). Chtělo by to dát na stolici. Ideál by bylo jiný auto.
Miči

Příspěvek od Miči »

Ideál by byla 2106 kastle a nacpat to mým agregátem, jenomže tak nerezavej skelet jako mám já hned tak neseženu, jinak patálií s papírama mám ze sebou už docela dost. Most jsem tam dostal, auto je objednaný na stolici a geometrii, neboť mi přislíbil kámoš, že by to nemuselo stát horentní peníze, zatím se s tím nedá jezdit, jezdí po třech kolech a stojí nakřivo.Čistě teoreticky nevíte někdo o kastli 2106 která by nebyla rezavá?
rosta

Příspěvek od rosta »

možná bych věděl o 2101 ale to je asi OT
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Miči

Příspěvek od Miči »

rosta píše:možná bych věděl o 2101 ale to je asi OT
nejsem pevně rozhodnut takže to OT. není, OT. je momentálně moje finanční situace...
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“