Výfuk s přírubou
Moderátor: Moderátoři
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
Výfuk s přírubou
Tak soudruzi na mí 21073 mi jak někteří ví umřel výfuk.Dneska jsem ho shodil.Přesněji potřeboval jsem vyměnit tu část od KAT dozadu. Nastal malej problém .Pochopitelně mi ulítli oba ty šrouby co držej trubku ke KATU. Konec katu se podobá hrušce,a na ní zůstala viset ta druhá část příruby se zalomenýma šroubama, takovej kroužek....je to broblém,nebo je to normální jev. Respektivě ta část na tom KATU zůstane,nebo sem v prdeli
-
- Kontaktovat uživatele:
nové šrouby, staré odvrtat a případně závitníkem projet závit...chtěj šrouby na novou řadu(sice krok zpět, ale má pokrokové typové označení od 2110 vejš)...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
Hm tak se to nepovedloDrobek81 píše:nové šrouby, staré odvrtat a případně závitníkem projet závit...chtěj šrouby na novou řadu(sice krok zpět, ale má pokrokové typové označení od 2110 vejš)...

pro informaci vypadá to asi takhle mám tam naznačeno kde to prasklo,napadlo mě to vyrobit celý nový ze dvou dílů,který se spojí až na tom katu
- Přílohy
-
- a.JPG (10.05 KiB) Zobrazeno 3170 x
No vidíš že si umíš poradit . Je několik spůsobu jak k přírubě přijít .Tomáš píše:napadlo mě to vyrobit celý nový ze dvou dílů,který se spojí až na tom katu
Zajít někam ve Tvém okolí kde dělají vyfuky a koupit . Podívat se na vrakoviště a z nějaké havárky novějšího auta oddělat . Vyřezat z 5mm plechu , rozřezat - řez skosit a pak svařit .
Výroba je jednoduchá

To se mi to radí když má kámoš vybavenou dílnu a já známé kde pískují , komaxitují , šopují , řežou vodou atd .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
-
- Kontaktovat uživatele:
počkal bych na Kinga, ten má ty příruby nakreslené...vypálení na laseru vyjde do kila, můžu to poslat ať to udělají...ale nevím kde to mám nakreslení takže až king poví...
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
Takže je hotovo,žigul přede jako kočka,nikdy bych nevěřel co udělá novej výfuk,fakt paráda.
A teď jak to dopadlo : navečír až jsem se uklidnil a zvážil co a jak jsem se rozhodl vyhledat odbornou pomoc.Na netu jsem si našel jednu firmičku co se přímo zabývá výfukama..měli napsáno že udělaj jakejkoliv výfuk a vše kolem.Rozhol jsem se tam zavolat.Vzal to postarší pán,kterej řekl ať hned dojedu,že to nebude problém.dotáhl jsem tam žigula,pač jed přez Brno bez výfuku sem si nějak netroufl.
Pán prvně nechápal jakto,že žigul má KAT..když jsem mu pak ukázal motor kde je vstřik nevěřil svým očím.Dali jsme hlavy dohromady a já vyslovil teorii o koupi výfuku 2101 střed a zadek a to tam nějak napasovat.Koupil jsem teda v solexu tyto dva díly (ceny všichni známe).No a pak už to šlo celkem rychle pán si výfuk zakrátil naohýbal a navařil. Takže ke KATU je to navařený bez těch blbin jako je příruba,dál to pokračuje normálně,akorád to ohnul víc nahorů,prej stará bolest žigulů že výfuk trčí moc dolů,znovu zohlý a zavařený a uřízlý a pak už klasicky napasovanej konec.Velmi pěkně provedená práce.celý mě to stálo 500kč...
Večer to nafotím a dám sem fotky...jsem opravdu spokojen

A teď jak to dopadlo : navečír až jsem se uklidnil a zvážil co a jak jsem se rozhodl vyhledat odbornou pomoc.Na netu jsem si našel jednu firmičku co se přímo zabývá výfukama..měli napsáno že udělaj jakejkoliv výfuk a vše kolem.Rozhol jsem se tam zavolat.Vzal to postarší pán,kterej řekl ať hned dojedu,že to nebude problém.dotáhl jsem tam žigula,pač jed přez Brno bez výfuku sem si nějak netroufl.
Pán prvně nechápal jakto,že žigul má KAT..když jsem mu pak ukázal motor kde je vstřik nevěřil svým očím.Dali jsme hlavy dohromady a já vyslovil teorii o koupi výfuku 2101 střed a zadek a to tam nějak napasovat.Koupil jsem teda v solexu tyto dva díly (ceny všichni známe).No a pak už to šlo celkem rychle pán si výfuk zakrátil naohýbal a navařil. Takže ke KATU je to navařený bez těch blbin jako je příruba,dál to pokračuje normálně,akorád to ohnul víc nahorů,prej stará bolest žigulů že výfuk trčí moc dolů,znovu zohlý a zavařený a uřízlý a pak už klasicky napasovanej konec.Velmi pěkně provedená práce.celý mě to stálo 500kč...
Večer to nafotím a dám sem fotky...jsem opravdu spokojen
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
A pak že myšlení bolí.
Hoď kontakt do sekce Poklábosme/firmy a kontakty.
L.
Hoď kontakt do sekce Poklábosme/firmy a kontakty.
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´