![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nova predni svetla na 05+xenony
Moderátor: Moderátoři
Nova predni svetla na 05+xenony
Rozhodl sem se,ze o prazdninach pujdu do xenonu,ale nejspise budu muset koupit nova svetla.Prodavaj se nekde jeste vubec?Jelikoz ty moje maji semtam trosku chylou parabolu a nechci to zas nejak pytlikovat.No a xenony volim max.4500K.Tak pokud mate nejake zkusenosti,tak davejte. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Krwel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám xenony 4300K, což by měla být barva origo xenonů a jsem naprosto spokojen. A co jsem měl tak možnost zjistit, tak v tom prodejci trochu lítaj, takže můj odhad je, že 4500K je to samý, jako 4300K
. A jako další barva by měla být až 6000K, jelikož 5000K má být taky to samý, jako 4300K, ale potvrzený to samozřejmě nemám.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ex: Lada 2105, Lada 2107
Lancia Kappa 2.4JTD SW "Parníček"
- Krwel
- Kontaktovat uživatele:
6000K ti cpou skoro všude, ale po srovnání ve stejných autech a i po mých zkušenostech s různýma žárovkama bych do modrý prostě nešel. Za mokra se naprosto ztrácí, to sice není tak tragický u těch xenonů, ale stejně je podle mého lepší ta opravdu bílá a i příjemnější. A dle mého osobního názoru, dnes už i méně okoukaná. Protože si tam většina lidí cpe ty 6000K hlavně kvůli vzhledu. Ale jak je to opravdu u origo xenonů o tom nemají ani páru a pak se diví.
Jojo,presne tak.Ale je dalsi vec,ze kazde auto,ktere ma origo xenony,tak musi mit ostrik svetel a automaticke naklapeni podle nakloneni automobilu.Ja stejnak strace ze svetel sundam,je to tam uplne zbytecne a jelikoz udrzuju svetla v cistote porad,tak mi to nevadi.Akorat ty sterace zasahuji do cinne plochy svetlometu.
Origo xenony si dělá každá automobilka jak chce. Určitě nemaj všichni stejnou teplotu světla. S těma ostřikovačema si myslim, že musej bejt jen u xenonů s čočkama. U normálních parabolovejch snad není důvod.
Jiank já mám na obou autech 8000k bixenon a že bych v nějakejch případech nic neviděl se mi eště nestalo. Jen za hustýho sněžení je před autem bílá zeď, ale na to sou přece mlhovky...
Jiank já mám na obou autech 8000k bixenon a že bych v nějakejch případech nic neviděl se mi eště nestalo. Jen za hustýho sněžení je před autem bílá zeď, ale na to sou přece mlhovky...
- Krwel
- Kontaktovat uživatele:
Ostřikovače a automatické naklápěná je spojeno s xenony, je jedno, zda je tam čočka, nebo ne. Je to taková snaha zamezit oslnění. A co se týče barvy světla, tak originál je opravdu 4300K, výrobci si to nedělají sami, ale mají své dodavatele a taky je to homologovaná barva.