Brzdy nebrzdia otacky kolisu
Moderátor: Moderátoři
Brzdy nebrzdia otacky kolisu
Dnes som opravoval zaseknuty piest v prasiatku neodbrzdovala mi brzda. Ked som vsetko zalozil naspat nalial kvapalinu odvzdusnil isiel som to vyskusat. Brzda sa uz vracala ale skoro vobec to nebrzdi. Ked zatlacim brzdovy pedal tak sa zvysia otacky motora. Pedal ide velmi lahko a az na podlahu ale ucinok je velmi maly. Na spoji posilovaca a hl. brzdoveho valca sa mi zda ako keby presakovala kvapalina a nieco v posilovaci sici ked sa brzdi aj ked zhasnem motor tak vysici daky vzduch. Bez motora ide pedal tvrdo. Moze byt nieco zaseknute v hlavnom brzdovom valci,alebo je nieco s posilovacom? Alebo moze byt zle odvzdusneny brzdovy system? Pedal ale nepruzi a ide lahsie ako predtym.
- Křečík Barbuška
Zajímavé, těžko říci, někde se nasává falešný vzduch do míst kde má být podtlak v klidovém stavu pedálu. V momentě sešláplého pedálu se díra zatáhne a otáčky se tak zvednou. Asi budeš muset prozkoumat posilovač a určitě i ten válec neb ta brzdovka unikat nemá. To ti asi moc nepomohlo, že?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
a nemáš prasklou hadici mezi sacím potrubím a posilovačem? a mohl by to dělat jednocestný ventil co je na posilovači zkus šlápnout na pedál a drž ho stlačený potom nastartuj motor ,při správné funkci by měl pedál jakoby povolit-jít sešlápnou víc každopádně je to někde v posilovači nebo v přívodu do něj
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
To je OK, ale nech stlaci a pusti viackrat, kym nestvrdne a potom nech startuje.Teda ak je posilovac v háji, tak uz bude tvrdy hned pri prvom stlaceni.rosta píše:zkus šlápnout na pedál a drž ho stlačený potom nastartuj motor
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Zmontoval som hlavný brzdový valec, keď som zatlacil na piest tak sa pekne vracal aj tlak bolo citit na vyvodoch, takže by mohol byt OK? Zato keď som naštartoval (bez brzdoveho valca) a brzdil,otáčky sa zvyšovali pedal po naštartovani klesol akoby bol posilovač dobrý ale po zhasnuti motora bolo pekne počuť ako z neho vysyčal vzduch to nieje dobré že? Ak je zlý dasa tam kupiť dake tesnenie, membrána alebo treba nový? Dá sa rozmontovať tie taniere su zlysovane takýmy véčkovými prehybmi.