Pořádný žárovky

Moderátor: Moderátoři

Miči

Pořádný žárovky

Příspěvek od Miči »

Tak včera jsem jel s 2105kou z Humpolce do Třebíče. Jak mě štvali všichni s těma pitomejma xenonama - já byl normálně slepej než jsem dojel domů, ty žiga hovno svítí s normálníma H4, lidi poraďte co sedí do normální paty za "normální" prachy co by svítilo o něco líp.
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Můžeš použít žárovky s větší watáží, což ale není nejlepší řešení z důvodu vypalování. Vhodnější je použít žárovky H4 60/55W s vyšší svítivostí, dělají se od +30 do +90%.
Ceny zhruba od 180 do 850 Kč za sadu. Osobně doporučuju značku Osram nebo Phillips.
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Yellow01 píše:.....Osobně doporučuju značku Osram nebo Phillips.
Nemam s tim teda zkušenosti, ale co jsem tal pročítal jedno polský forum, tak Philipsky byly kolektivně posouzený jako nic moc....... Osramky si chválili ;) , dokonce i tungsram (to se eště dělá?)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Pája
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pája »

Myslim, že žígo svítí nadprůměrně dobře. Musíš mít jen světla v dobrym stavu a slušně seřízený. A taky vypucovaný čelní sklo! :lol:

A jestli seš šeroslepej, tak je jasnačka, že nic jinýho než pořádná xenonáda ti nepomůže.
Sada bixenonů pasujících bez problémů do žigula seženeš do 4000,-
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Žíga svítí dobře i s asymetrama, jen to musí být dobře seřízené, bez přechodových odporů a s dobrými nevyrezlými parabolami, zevnitř nezaprášenými, nejlépe PAL. Wesem a podobné jsou na nic, dokonce ani originální nejsou tak dobré.

Halogenky starší 2 let se doporučují vyměnit, zvláště když za jízdy svítí nepřetržitě. Nedělám to, ale doporučuje se to.
Honza
Osa Praha - Brno
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Žárovky s větší svítivostí jsou většinou na úkor životnosti. Osram jako solidní výrobce to na své silverstary i píše. Ještě se to dá u těch o 20-30% (ty mám já, od Philipse), ty vydrží celkem normálně. Jinak každá halogenová žárovka jak stárne, tak se jí tenčí vlákno (nebo spíš hrbolatí) a klesá svítivost.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Stanley__001x

Příspěvek od Stanley__001x »

Miči píše:Tak včera jsem jel s 2105kou z Humpolce do Třebíče. Jak mě štvali všichni s těma pitomejma xenonama - já byl normálně slepej než jsem dojel domů, ty žiga hovno svítí s normálníma H4, lidi poraďte co sedí do normální paty za "normální" prachy co by svítilo o něco líp.
Máme 04, která má stejný světla jako 05 a stěžovat si nemůžu, neznám moc aut dvacet let starých který svítí stějně jako hranaťák, před rokem jsme kupovali nová ruská světla místo 21let starých palů a rozdíl byl tak o třicet procent +. Záleží na čistotě, žárovkách a taky seřízení. Jednou se taky po*ral ten štelovač vejšky a pak ty světla padli. Možná to bude tím...
1 x 2104 rv 86
1x 2107 rv 90
4x trabi ( 2x s tp)
1x DKW Sonderklasse 1001
1x Tatra 57 sport
1x Zetor 50 Super
a 4x různé moto
Miči

Příspěvek od Miči »

Ale já neříkám, že žigo svítí špatně jako špatně úplně, jenomže za normálního stavu - tj.obyčejný žárovky atd.. vás do očí prostě ty xenony přesvítí, určitě víte co myslím.. Jinak na tom autě je většina věcí kaput, ale světla čistý jsou a dokonce elektronika taky není úplně v pr.. no každopádně s tím hodlám něco udělat, páč na tom co dávám do kupy budou muset bejt minimálně lepší žárovky jinak mě z toho trefí pepka...a jestli mě budou ty pitomci co maj úmyslně xenony seřízený na oslňování dlouho srát tak tam přijde rampa halogenů (nárazník nám na to poskytuje dost prostoru!!!, a šťáva se na pořádnej záblesk taky najde :evil: )
Maysner

Příspěvek od Maysner »

mrkni se na aukro. tam je zarovek jak silnejsich tak s vetsi svitivosti nebo xenonovym efektem habadej
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Miči

Příspěvek od Miči »

Kouknu tam. Jinak nemáte někdo zkušenosti s tím co ty 05tkový paraboly snesou než se začnou vypalovat?
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Na Aukru bych teda žárovky rozhodně nekupoval. Kup žárovky v normální prodejně, cenově to vyjde stejně a můžeš si na vlastní oči vybrat, na Aukru se prodávají krámy co v obchodě nikdo nekoupí.
Miči

Příspěvek od Miči »

yellow: já vím :wink: co bys doporučil když bych chtěl normální jen s vyšší svítivosí ty s těma 30% nebo víc?
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Stanley__001x píše: Máme 04, která má stejný světla jako 05 a stěžovat si nemůžu...
To bys taky byl vůl, kdyby jsi si na ty tvoje šajny stěžoval.... Byl jsem tim vezen potmě a to jsem valil bulvy,, fakt mu to svítí naprosto parádně...
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Já jsem loni od Ježíška obdržel tyto žárovky Philips: tady a nebo tady a jsem naprosto spokojený. I když jsem je dal do vyrezlých parabol, auto svítilo asi 3x tolik. Když jsem pak osadil do nových světel, tak skoro šok. Jel jsem nocí a viděl!!! Mají velmi příjemnou barvu světla. Nejsou modré, ale příjemně bílé. Taky trošku jinou geometrii paprsku, takže potkávací světla svítí víc do šířky. Životnost je o něco kratší než u standartu, resp. než u LongLifu, ale za ten výkon to myslím stojí. Na stránkách se o tom výrobce i zmiňuje.
Miichaal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miichaal »

já mám 90W modré...nějaké úplně obyč asi za 80Kč(možná že míň) a svítěj krásně...jen se opalujou kontakty na vypínači a po nějaké té době to neche svítit...ctělo by to relátko..ale to bych nesměl bejt línej :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“