Stříkání auta resp.dílů karoserie

Moderátor: Moderátoři

Miči

Stříkání auta resp.dílů karoserie

Příspěvek od Miči »

Mám barvu namíchanou na zakázku ve spreji (kupodivu se borec trefil), jenomže když vykituju a vybrousím třeba blatník, dokonale odmastím a nastříkám tak po půl roce stejně většinou vyleze rez (zespod je to ošetřený tlumex plastem a opravdu to nejde zespod).

Chtěl jsem se zeptat jak to děláte vy. Co používáte pod ty dnešní spreje? Je nějakej plnič, nebo nějaká základovka ve spreji? Používám bežný dvousložkový kit. Děkuji za odpověď. Jak se to potom chová po projetím kartáčovou myčkou?
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

ja mam tim namichanym sprejem nastrikanou plovinu leveho blatniku, predni cast kapoty, cele prahy, predni celo a jeste nikdo si toho nevsiml.. je to rok (co sem se nepohodl s betonovym sloupkem u cesty) a barva porad drzi..
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Miči

Příspěvek od Miči »

jakou vrstvu nanášíš? resp. jak moc to uleješ při nástřiku? - já nevím jak se zeptat jinak :oops:
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

podle mne to chce trpelivost, strikal sem to tak co dve hodiny ve velmi malych vrstvach, da se rict ze sem to jen tak poprasil
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

na červene se dobře schovává no..

zaklad ve spreji je na prd.. nejlepší je použít barvu z plechovky(mluvím o zakladu)...
Luděk Ondrůch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Ondrůch »

Osobně to dělám tak, že obrousím to co je rezavý až na kov, potom to natřu dvěma vrstvama odrezovače, pak to natřu štětcem základovkou, překytuju, přebrousím a až to je hladký tak to přestříkám stříkacím tmelem ( dělám minimálně 3 vrstvy), přebrousím to pod vodou do hladka a nastříkám barvou (opět postupně aspoň 4 slabší vrstvy). Po vydvrdnutí to přebrousím brusnou pastou a rozleštím.
VAZ 1117
Miči

Příspěvek od Miči »

to Luděk: ten stříkací tmel je ve spreji? Nevíš jak se to jmenuje? Abych věděl co mám po prodavači chtít.
janci

Příspěvek od janci »

Body Fill sa to tusim vola.
Je to plnic. Da sa kupovat v krabiciach na vzduchovu pistol,ale aj v spreji,ale ten je len na take upravy ten v spreji,lebo ked nastriekas viac vrstiev sprejom,je to moc makke(vlastna skusenost).

Ten v spreji je Body Fill 270.ak sa nemylim.Ma to taku sedu az karamelovu farbu na obale.
VAZ 2102 r.v. 1977 Kombik oslavuje 30r 160 000km origo
Luděk Ondrůch
Kontaktovat uživatele:

Jo je ve spreji, stačí říct že chceš stříkací tmel od Motipu. Přesnej název neznám.
VAZ 1117
Maysner

Příspěvek od Maysner »

hentadytenhleten? :P
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Luděk Ondrůch
Kontaktovat uživatele:

jo jo
VAZ 1117
čmelák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od čmelák »

no, to je najpopici vec plnic v sprayi, hnit ti to bude stale mozes sa aj na hlavu postavit, mas tam bodovu hrdzu a mozes brusit ako pises kazdeho pol roka

a tie spray farby a plnice stoja za uplne velky KOKOT...

ked sa to chces vyriesit vymenit blatnik lebo na gitoch a sprayoch si uz urcite minul viac love ako za novy plech...

tu cervenu kapotu nie je teda videt... namiesane to je super co tak cele auto strekunut do farby?
na umyvacku? odpadne ti aj git :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pavel04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

Ja bych nebyl vubec tak kriticky.
Minuly podzim sem strikal barvou blatnik+dvere primo na cerny plech a drzi to bez problemu uz nejakejch 15 mesicu, neni to zazrak, ale bez blizsiho zkoumani to neni poznat (min se to leskne nez lak) ale co by clovek chtel za 400,- :ANAL:
Vaz 2107 no engine - 0g CO2 :D
Miči

Příspěvek od Miči »

mám to, ale blbou barvu - světlá béžová... to byste neřekli jak je tam všechno vidět, no děsný fakt (myslím rez, prach až tak vidět není)
Pool

Příspěvek od Pool »

Little Red Riding Hood píše:zaklad ve spreji je na prd.. nejlepší je použít barvu z plechovky(mluvím o zakladu)...
To je taky můj názor. Já doporučuju: nedělat jí moc řídkou, pořádně hustou, ale zas ne aby zůstávaly čáry po štětci, musí se roztéct a splynout. Pořádnou vrstvu základovky to chce...

Vždy je u natírání i lakování lepší několik slabých vrstev, než jedna, či dvě silné!!! H.
Naposledy upravil(a) Pool dne sob led 05, 2008 14:54, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“