Baterie pro 2111
Moderátor: Moderátoři
Ahoj,na mé 111-ce se zase před pár dny rozsvítila signalizace CHECK ENGINE,dnes ráno jsem nenastartoval,baterka byla úplně vybitá.Po výměně baterky signalizace CHECK ENGINE zhasla.Je možné že slabá baterka má vliv na rozsvícení signalizace?.Jaká baterka patří správně do 111-ky,myslím jaká kapacita,měl jsem 55Ah,tak jestli stačí koupit zase takovou.
Ahoj, jestli by se rozsvítil Check Engine při slabé baterce - no nevím, ale patří tam baterie o kapacitě 55 Ah.
1991 až 1995 Š 445 (r. v. 1958)
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
1994 až 1999 LADA 2101 (r. v. 1980)
1998 až 2003 Lada 21061 - 1500s (r. v. 1984)
2002 až 2008 Lada 2111 (r. v. 2000)
2008 dosud Honda Civic 1,4 Si, 6g sedan (r. v. 1998) - Vendelín
Zajímavé je, že v návodu k obsluze vůbec nepíšou jaká baterie tam patří.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
Erik:Asi to napětí baterky má vliv na rozsvícení sig.CHECK ENGINE,někde tady na fóru jsem četl,že ti co mají na 111ce palubní počítač,tak jim to při nízkým napětí dává chybu v určitém kódu,no a my co nemáme počítač tak to zřejmě dává chybu přes sig.CHECK ENGINE.Už na jaře mi to udělalo,v servisu nic nezjistily a protože potom jsem náhodou dobíjel baterku,a od té doby až doteď byl klid,zřejmě to asi tím bude.Teď už jen se rozhoduji od kterého výrobce baterku koupit,jestli Akuma,Varta nebo jiná.
pokud je baterka puvodni, pak asi bude jeji konec. vzdy ale neni od veci proverit, zda auto nemam prilis velky klidovy odber a tedy zda baterii behem stani zbytecne nevybiji. ve tvem pripade tomu tak asi nebude, ale za jedno zmereni ampermetrem clovek nic neda.Green píše:Plavec:bohužel Já nemám žádný manuál,ale baterka tam byla Akuma 55Ah,420A.Jsem majitel 111ky teprve rok,tak nevím jak je ta baterka stará,ale vůz je r.v.2001,tak bych řekl že bude mít život u konce.Půjčená baterka nastartovala na první otočení klíčkem.
VAZ 2104 1.3 1989
Kdybys chtěl ten manuál, tak na Koněvce Ti ho dají. Sice to dávají jen těm co si u nich auto koupili, ale jestli si ho tam nekoupil tak je zkus ukecat.V případě nouze nejvyšší můžu ten svůj nascanovat a vložit ho sem, snad se mi to povede. Taky mám ročník 2001 8ventil.Green píše:Plavec:bohužel Já nemám žádný manuál,ale baterka tam byla Akuma 55Ah,420A.Jsem majitel 111ky teprve rok,tak nevím jak je ta baterka stará,ale vůz je r.v.2001,tak bych řekl že bude mít život u konce.Půjčená baterka nastartovala na první otočení klíčkem.
Kamarádovi se odešlá baterie projevovala tak, že to chvíli jelo chvíli nejelo, prostě to po čase zhaslo motor, asi už nemohla utáhnout řídící jednotku, tak to změřil voltmetrem při startování a zjistili že je kaput. Nebyla to sice lada, ale nějaký opel.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Aha, tak ale snad tam bude všechno stejný.Ovládání je stejný, možná jestli náplně se někde malinko budou lišit.Tak jdu na to skenování, snad se mi zadaří, nejsem vůbec počítačový expert Já auto kupoval v bazaru a dostal jsem k němu jen kapesní kalendářík v ruském jazyce a to bylo všechno.
Ahoj,tak se to potvrdilo,že pokuď má baterka nízké napětí dojde k rozsvícení signalizace Check Engine.Stará baterka už držela kapacitu tak jednu noc,druhý den už jsem nenastartoval.Koupil jsem novou od Bannera a starty výborné,signalizace se už nerozsvítila.Tím ale nechci říct,že když se rozsvítí signalizace Check Engine tak to musí být vždy špatnou baterii,ale je to jedna z možností pro nás co nemáme palubní PC a tudíž si nemůžeme přečíst kód chyby.