hodiny
Moderátor: Moderátoři
hodiny
V inzerci sháním hodiny, zajímalo by mě, na kolik se tak cení ony autohodiny, když na ně někde narazím?
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Já koupil na Koněvce za asi 440,- originál, ale už ty novější krystalem řízené, kromě toho, že byly hodně hlučné, začas začaly jít pozdě, protože se zasekával krokový motorek. Nedávno jsem je rozebral, celé naskrz prolil WD-40, vč. motorku (ten jen mírně) a od té doby jsou tiché a jdou naprosto bez chyby, tak jsem zvědavý, jestli vydrží.
Bohužel ta WD-40 se rozlezla po celých hodinách, takže jsem je musel skutečně rozložit na kousíčky a vyčistit části co nepotřebují mazat. Při rozebírání doporučuji zapamatovat si polohu zeleného průsvitného kroužku a obroučky se sklíčkem, protože potom se to těžko skládá a mohl by prasknout plastový ciferník. Také podložky a pružinka pod kolečkem na seřizování se rády rozskakují.
Co se týče těch starých hodin, tak jediné co tam asi může zlobit, jsou ty dva oranžové tranzistůrky, kondenzátor a odpor, kdyby se to všechno proměřilo a vyměnilo (sehnat schéma a přečíst hodnoty) tak by šly i ty staré hodiny. Když jsem je připojil na napětí, tak ten magnetický nepokoj udělal jeden slabý výkyv, ale zpět se nevrátil, tzn. musí zlobit klopný obvod...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Bohužel ta WD-40 se rozlezla po celých hodinách, takže jsem je musel skutečně rozložit na kousíčky a vyčistit části co nepotřebují mazat. Při rozebírání doporučuji zapamatovat si polohu zeleného průsvitného kroužku a obroučky se sklíčkem, protože potom se to těžko skládá a mohl by prasknout plastový ciferník. Také podložky a pružinka pod kolečkem na seřizování se rády rozskakují.
Co se týče těch starých hodin, tak jediné co tam asi může zlobit, jsou ty dva oranžové tranzistůrky, kondenzátor a odpor, kdyby se to všechno proměřilo a vyměnilo (sehnat schéma a přečíst hodnoty) tak by šly i ty staré hodiny. Když jsem je připojil na napětí, tak ten magnetický nepokoj udělal jeden slabý výkyv, ale zpět se nevrátil, tzn. musí zlobit klopný obvod...
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
- Křečík Barbuška
Hm, tak mě normálně fungují (na poslech), až na to, že se ulomil jeden zoubek na jednom významném kolečku a neposunují se ručičky, ale dostal jsem darem jedny elektricky vadné hodiny s dobrým kolečkem, jen jsem se ještě nedokopal k tomu, abych s tímto delikátním problémem navštívil hodináře.Honza 21061 píše:o se týče těch starých hodin, tak jediné co tam asi může zlobit, jsou ty dva oranžové tranzistůrky, kondenzátor a odpor,
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Koko Loko: Nemáš náhodou ročník výroby 1986? V tomhle ročníku vyrobené Lady mají totiž dle mých zjištění většinou původní hodiny funkční.
Bezchybně a přesně jdou i u kamaráda, který nedávno koupil 2107 (také r.86), takže se asi nějak mimořádně povedla série hodin, které tam v té době dávali. Mně samozřejmě nešly, asi ještě model 85, vzhledem k tomu, že auto bylo vyrobeno někdy v lednu/únoru.
Doufej, že se Ti na to hodinář nevykašle, mne hodináři s Ladahodinami pravidelně vykazovali k východu.
Ale když jde o mechanickou část, tak by snad nemuseli... Mně se na těch původních hodinách líbí, jak je to v podstatě klasika s nepokojem, který pohání místo péra takový miniaturní obvůdek, bohužel značně poruchový.
![:shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Doufej, že se Ti na to hodinář nevykašle, mne hodináři s Ladahodinami pravidelně vykazovali k východu.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
Bratránek má VAZ 21061 r.v. 1986 (jeden z posledních dovezených) a hodiny mu NEJDOUHonza 21061 píše:Koko Loko: Nemáš náhodou ročník výroby 1986? V tomhle ročníku vyrobené Lady mají totiž dle mých zjištění většinou původní hodiny funkční.Bezchybně a přesně jdou i u kamaráda, který nedávno koupil 2107 (také r.86), takže se asi nějak mimořádně povedla série hodin, které tam v té době dávali.
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Co mám dělat se svými hodinami. Vše je funkční (elektronika i mechanismus). Jen jeden zoubek na tom prvním plastovém kolečku (kam se přenáší kývavý pohyb na otáčivý) je asi trochu (tisíciny mm) jiný a hodiny se na něm zastavují (tikají, ale nejdou, nepokoj jen hází kolečkem sem a tam). Promazal jsem je WD40, porozhýbal a šly, cca 30 hodin. Pak zase zarazily.
Nemá se nějak nastavit axiální vůle nepokoje, který má teď cca 0,3 - 0,5mm?
Jinak ani u Slonového LADY 21061 (registrace březen 1987, výroba zřejmě 1986), hodiny nejdou. Ty co jsem zkoušel opravit by měly být z 1979.
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Jinak ani u Slonového LADY 21061 (registrace březen 1987, výroba zřejmě 1986), hodiny nejdou. Ty co jsem zkoušel opravit by měly být z 1979.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Křečík Barbuška
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
No jo, jenže kde takového, v době kdy se jen mění baterky v quartzových stroječcích, najít? Budu ho muset nějak pohledat a nebo dám hodiny "k ledu". Chtěl jsem koupit ty co má Honza, ale jak to čtu, není to řešení.Koko Loko píše:Myslím, že by to chtělo navštívit nějakého jemného mechanika, nejlépe hodináře.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Kua, v Praze západ nemáte hodináře? V KT je jich dost, jeden minimálně a další 2 nebo 3, co aspoň něco umí.........Teepee píše:No jo, jenže kde takového v době kdy se jen mění baterky v quartzových stroječcích najít? Budu ho muset nějak pohledat a nebo dám hodiny "k ledu". Chtěl jsem koupit ty co má Honza, ale jak to čtu, není to řešení.Koko Loko píše:Myslím, že by to chtělo navštívit nějakého jemného mechanika, nejlépe hodináře.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever
►Stodolní II◄
Estonian-czech crazy night
Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
Tři sestry <|||> Ladagang
°Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Chatka 12 forever
![toothy10 :toothy10:](./images/smilies/toothy12.gif)
![Partyman :partyman:](./images/smilies/icon_pidu.gif)
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
- Křečík Barbuška
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
óóó, před dvaceti lety sem lez jeden tajemník OV za druhým, prej aby jim to v tej limuzíně fungovalo......myslel jsem si, že už to všude je spravenýKoko Loko píše:Jsem zvědav jak mistr hodinář okomentuje sovětský palubní chronometr.
![:shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever
►Stodolní II◄
Estonian-czech crazy night
Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
Tři sestry <|||> Ladagang
°Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Chatka 12 forever
![toothy10 :toothy10:](./images/smilies/toothy12.gif)
![Partyman :partyman:](./images/smilies/icon_pidu.gif)
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
Mně ty hodiny šli dobrých 10let a přesně,pak se začali předbíhat nebo zpoždovat.Známý hodinář se na ně díval,říkal,že jsou dobrý a přesný ale pak se tam vytvoří buď vůle anebo se přidřou v čepech a pak prostě nejdou jak by měli.Dohromady teda šli 15 let a ted již nejdou.Nicméně v prostředí v jakém pracují(vlhko,prudké změny teplot atd.) je prý i 10 roků docela pěkná životnost.
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť jsem psal, že se vám na to hodináři spíše asi vykašlou... Ale za pokus to stojí.
Teepee: Hodiny, co mám teď já, jsou pro Tebe právě jedním a asi nejlepším řešením. Pokud jsi se už jednou do nich pustil, rozebíral je a prostříkával, tak to jistě zvládneš zase až se začne zadírat krokový motorek u těch nových.
(a nebo třeba nezačne) Mně to zatím po prostříkání jde úplně bez problémů a myslím, že na tak jemný mechanismus stačí WD-40 nastříkat jen jednou celoživotně a nebude se to muset opakovat. Problém je ten, že by to měli lehce namazat už ve výrobě.
Spíše mě láká opravit ty staré hodiny.
(na tomto místě hlásím, že kdyby se někdo z pražské sekce a okolí chtěl zbavit nějakých nefunkčních původních hodin s chromovým kroužkem, tak si je rád vezmu)
Teepee: Hodiny, co mám teď já, jsou pro Tebe právě jedním a asi nejlepším řešením. Pokud jsi se už jednou do nich pustil, rozebíral je a prostříkával, tak to jistě zvládneš zase až se začne zadírat krokový motorek u těch nových.
Spíše mě láká opravit ty staré hodiny.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
(na tomto místě hlásím, že kdyby se někdo z pražské sekce a okolí chtěl zbavit nějakých nefunkčních původních hodin s chromovým kroužkem, tak si je rád vezmu)
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno