rezonancia??? zeby GUMY?
Moderátor: Moderátoři
rezonancia??? zeby GUMY?
...problem: zacina pri rychl.okolo 45 a trva tak do 80 km/h. Rezonancia, vrcanie akysi hukot spod voza, neviem ako definovat ten zvuk. Vnutri sa to prejavuje tym zvukom, + chveje sa zrkadlo, pristrojovka. Robi to plynule ci je motor v zabere alebo je vyradene. Robi to pri vsetkych rychlostiach (3-5) rovnako takze aj prevodovku viacmenej vylucujem.
Kardan a spol. som uz vylucil, nakolko vymenene krize, ulozenie, lozisko, hardy, vsetko naspat dane do svojej polohy.
Zacinam sa pohravat myslienkou ze to ide od GUM. Vzor je docela dobry, skoro novy (tak min.80%), 175/70/13. No je fakt, ze kola som neprevazoval ani nemeral. Podlozky mam vpredu 10 mm, vzadu 20 mm, (tie by ale mali byt OK) Pytam sa cteneho fora, ci mal niekto podobne problemy, resp. ci ozaj guma dokaze takto zneprijemnovat zivot? Ak mam kolesa vyvazene, ako zistim, ci bola guma niekedy seknuta? resp.pojde mi vobec vyvazit a bude este pouzitelna? Lebo rafiky sa mi opticky vidia v poriadku. vdaka za nazory.
...skusim este silentblok co drzi prevodovku o nosnik pod tunelom, ale tomu to velmi nepripisujem
Kardan a spol. som uz vylucil, nakolko vymenene krize, ulozenie, lozisko, hardy, vsetko naspat dane do svojej polohy.
Zacinam sa pohravat myslienkou ze to ide od GUM. Vzor je docela dobry, skoro novy (tak min.80%), 175/70/13. No je fakt, ze kola som neprevazoval ani nemeral. Podlozky mam vpredu 10 mm, vzadu 20 mm, (tie by ale mali byt OK) Pytam sa cteneho fora, ci mal niekto podobne problemy, resp. ci ozaj guma dokaze takto zneprijemnovat zivot? Ak mam kolesa vyvazene, ako zistim, ci bola guma niekedy seknuta? resp.pojde mi vobec vyvazit a bude este pouzitelna? Lebo rafiky sa mi opticky vidia v poriadku. vdaka za nazory.
...skusim este silentblok co drzi prevodovku o nosnik pod tunelom, ale tomu to velmi nepripisujem
no zimne disky su uz opieskovane, nastriekane, gumy pripravene na obutie a vyvazenie. Takze ak budu OK na vyvazovacke tak ich tam hodim, najskor predne.... aj ked to neni to prave orechove porovnavat letne-zimne
nejake zo 2-3 tyzdne to vydrzim a potom prezujem, potom cez zimne obdobie pridu na rad (repasaciu) tieto disky, ktore su momentalne na aute. Uz som zvedavy co mi povedia na vyvazovacke....volnym okom su disky rovne a gumy tiez dobre. Este ktovie ake duse tam dedulo narval...
..ps kamos mal taketo kockate gumy na oktavke, na tom sa tiez nedalo jazdit, vraveli mu ze od ABS sa mu vydrali akesi plosky, no ja si myslim skor, ze nekvalitnou zmesou sa zodrala viac nabehova hrana na kazdom "stupli" vzoru
nejake zo 2-3 tyzdne to vydrzim a potom prezujem, potom cez zimne obdobie pridu na rad (repasaciu) tieto disky, ktore su momentalne na aute. Uz som zvedavy co mi povedia na vyvazovacke....volnym okom su disky rovne a gumy tiez dobre. Este ktovie ake duse tam dedulo narval...
..ps kamos mal taketo kockate gumy na oktavke, na tom sa tiez nedalo jazdit, vraveli mu ze od ABS sa mu vydrali akesi plosky, no ja si myslim skor, ze nekvalitnou zmesou sa zodrala viac nabehova hrana na kazdom "stupli" vzoru
gumy to neboli
skor ako sa pustim do merania a vymeny kardanu, skusim este vymenit nosnik prevodovky, ktory udajne neni origo, mam z 4kv. a z 5kv ma take vacsie vybratie nad vyfukom tzn. prevodovka je o taky 1,5 cm nizsie, tym padom je kardan inak lomeny. Esteze mam na vyber len kombinaciu troch nosnikov a dvoch nosnych silentblokov, ako sa poznam tak to trafim na posledny pokus. Vdaka sudruhovia, dalsie popoludnie pod autom........
skor ako sa pustim do merania a vymeny kardanu, skusim este vymenit nosnik prevodovky, ktory udajne neni origo, mam z 4kv. a z 5kv ma take vacsie vybratie nad vyfukom tzn. prevodovka je o taky 1,5 cm nizsie, tym padom je kardan inak lomeny. Esteze mam na vyber len kombinaciu troch nosnikov a dvoch nosnych silentblokov, ako sa poznam tak to trafim na posledny pokus. Vdaka sudruhovia, dalsie popoludnie pod autom........
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Nosník by měl být stejný ...... vlastní silentblok je rozdílný (4q vs. 5q). L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Mne sa začalo chvieť spätné zrkadlo pri cca 90km/h. Doteraz sa neklepalo. Pozeral som uchytenie zrkadla a šrúby sú dotiahnuté. Čo to môže robiť ?
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
NATURAL!
Je to zavisle na otackach motoru?Skus pri tej rychlosti vypnut spojku, aby si mohol vylucit, ze sa jedna o uchytenie motora
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Chvenie spätného zrkadla nastáva pri cca 2000ot./min - 2200ot./min. Je jedno či auto ide na 1,2,3,4 alebo na R. Môže za to silentblok motora ?
Lada 2105
NATURAL!