Koncept na HILL HOLD / HILL ASSISTANT
Moderátor: Moderátoři
Koncept na HILL HOLD / HILL ASSISTANT
Dobry den prajem.
Pise sviezi majitel Vesty Cross na temu HILL ASSISTANT. Ako som prechadzal cez forum, nasiel som par info o tom, ako ho "deaktivovat". No mne prisla do hlavy myslienka, ci sa to da vyuzit inak = ako automaticke drzanie brzdy (napriklad v kolonach, alebo na cervenej)?
Viete niekto akym sposob mozno kontrolovat mechanizmus, ktory vam na tych X sekund drzi brzdu zatlacenu? Resp. ako predlzit tych X sekund do casu, kym sam nestlacim brzdu alebo plyn? Je mi jasne, ze sa tu bavime o pridavnej jednotke, ktora by to riadila (povedzme Arduino + par senzorov) ... moja otazka je viac smerovana na mechaniku. Kde / co / ako ten HillAss drzi tu brzdu stlacenu ? Je tam nejaky elek. piest, servo, ... ?
Vopred dakujem za Vase odpovede / napady.
Pise sviezi majitel Vesty Cross na temu HILL ASSISTANT. Ako som prechadzal cez forum, nasiel som par info o tom, ako ho "deaktivovat". No mne prisla do hlavy myslienka, ci sa to da vyuzit inak = ako automaticke drzanie brzdy (napriklad v kolonach, alebo na cervenej)?
Viete niekto akym sposob mozno kontrolovat mechanizmus, ktory vam na tych X sekund drzi brzdu zatlacenu? Resp. ako predlzit tych X sekund do casu, kym sam nestlacim brzdu alebo plyn? Je mi jasne, ze sa tu bavime o pridavnej jednotke, ktora by to riadila (povedzme Arduino + par senzorov) ... moja otazka je viac smerovana na mechaniku. Kde / co / ako ten HillAss drzi tu brzdu stlacenu ? Je tam nejaky elek. piest, servo, ... ?
Vopred dakujem za Vase odpovede / napady.
Re: Koncept na HILL HOLD / HILL ASSISTANT
Podle mne ho "drží" jednotka ABS, která asi (?) kamsi po CAN sběrnici pošle příslušný signál, počkej na odpověď uživatele CORY, jak ho znám, ví to do posledního puntíku Mmch, kdo vyrábí modul ABS ?
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze )
Natotam snad je rucna brzda?
S tym Hill Holdom v zapchach by som trosku pockal. Bolo by treba zistit, ci ABS vie nejak regulovane vyvijat tlak na brzdove okruhy. Neviem si predstavit, ze bude 5 minut plnou silou tlacit do okruhov kvapalinu. Pri vyvijani tlaku sa zohrieva aj samotna kvapalina, co tiez nebude uplne v poriadku.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
V lade ziadny tlak nevyvija. Proste len sa uzavru ventili a tak silno ako bol stlaceny pedal, tak silno to brzdi.
Tak potom vidim funkciu automatickej brzdy skor blede Navyse neviem, ako by system vedel rozpoznat, ze ide o zapchu. A zasa aby to drzalo zavrete ventily pri kazdom zastaveni, to by nerobilo dobrotu.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Oco presne vam jde stim Hill aistentem???
no, masochista chce aby ho držel déle než ve výchozím nastavení, pokud jsem dobře pochopil
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
2s bych rekl bohate stacej.Georgius píše:no, masochista chce aby ho držel déle než ve výchozím nastavení, pokud jsem dobře pochopil
no za mne je to o 2s víc než potřebuju
No jati reknu ze bych se bez toho klidne obesel.Kdo se neumi rozjet do kopce anizby couvl a nebo rozjel se jak Sumacher tak anevim.Georgius píše:no za mne je to o 2s víc než potřebuju
Vždyť to píšu. No hlavně mi to pije krev při couvání. Člověk ťukne do brzdy a ta mrcha ho drží ... ideální při pomalém couvání samospádem
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Noo … kdyby to byla anketa se známkováním jako ve škole, kdy 1 znamená je to super a 5 nejraději bych to z auta vyhodil, potom mé hodnocení by bylo opatrné 2 - 3.
Já si na ten systém nemůžu moc stěžovat, občas jsem rád, že tam je a nemusím při rozjezdu do kopečka zatahovat ručku (i když do kopce se bez couvnutí rozjet umím ), ale jsou chvíle, obzvláště při parkování na dvoře (ano, mám to v kopečku), kdy mě sere - nechce mě pustít couvnout samospádem .
Ale to je asi obecně slabina všech asistentů - žádný není dokonalý, každý má svoje mouchy. Bohužel právě na ty mouchy musíme při řízení myslet.
A občas si člověk říká v případě některých velmi citlivých (neplést se synonymem něžných ) asistentů (jeden za všechny: jízda v pruzích): než špatně - radši vůbec
L.
Já si na ten systém nemůžu moc stěžovat, občas jsem rád, že tam je a nemusím při rozjezdu do kopečka zatahovat ručku (i když do kopce se bez couvnutí rozjet umím ), ale jsou chvíle, obzvláště při parkování na dvoře (ano, mám to v kopečku), kdy mě sere - nechce mě pustít couvnout samospádem .
Ale to je asi obecně slabina všech asistentů - žádný není dokonalý, každý má svoje mouchy. Bohužel právě na ty mouchy musíme při řízení myslet.
A občas si člověk říká v případě některých velmi citlivých (neplést se synonymem něžných ) asistentů (jeden za všechny: jízda v pruzích): než špatně - radši vůbec
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Souhlas.Georgius píše:Vždyť to píšu. No hlavně mi to pije krev při couvání. Člověk ťukne do brzdy a ta mrcha ho drží ... ideální při pomalém couvání samospádem
Skoda ze v hnoji nejde tu vec snadno vypnou a mit moznost jen tlacitkem zapinat v urcitych situacich. V terene kde jezdim bych to uzil tak 1x za 2 roky. Snad to Vesta ma resene nejak variabilneji.
VAZ 2104 1.3 1989
variabilní řešení: při couvání ručka na první zub nebo ruka na ručce k odbržďování