Čo sa týka Tatramatky, tak ja na ňu tiež nedám dopustiť. Plne súhlasím s Makarom aj čo sa týka hodnotenia energetickej triedy, je to nehorázne klamanie (neznalých) zákazníkov, nič viac.
Tatramatku mini 249 z roku ´93 mám doma, raz som na nej mazal klzné ložiská bubna a menil ich guferá (rozmer rovnaký ako v komíne prevodovky z Fav / Fel;o) Inak ide stále bez problémov. Druhú (mini 248) máme na chalupe, tam som raz menil hladinový spínač (výrobca Gorenje!) a tiež bude chcieť premazať puzdrá bubna, ale nemám čas, tak musí vydržať zatiaľ tak.
Rodičia mali spredu plnenú Tatramatku Tamat 502 z roku ´90, ktorá prala ešte pred cca troma rokmi v jednej krčme, ktorej ju venovali, lebo bolo treba meniť ložiská motora, tak kúpili novú. Na nej som sa niečo naopravoval termostatov (tiež zahraničných - tie naše boli lepšie, ale nedali sa zohnať). Problém bol v tom, že do týchto práčok začali dávať ohrievacie telesá 2800W namiesto 2000W, čo nadmerne namáhalo el. obvody v nej a pálili sa dutinky káblov v celom obvode od hl. vypínača, cez programátor, hladinový spínač, termostaty až po samotné teleso (tam najviac). Akonáhle som tú špirálu vymenil za klasiku 2000W bol pokoj. Nahrievala síce pár minút dlhšie, no bez poruchy. Okrem tohto neduhu šla spoľahlivo celé roky.
Čo sa týka cestovania práčok mini po byte, tak za to si môže jej majiteľ sám, lebo v návode je je jasne napísané, že má byť umiestnená na mäkkej podlahe - teda nie na dlažbe a pod. Inak tie gumové kolieska nemajú šancu udržať sa ju na jednom mieste. Starí rodičia mali podobnú práčku značky Zanussi (z Tuzexu) a tá mala kolieska z plastu - to bolo len rošambo

Bola aká bola, no fakt je, že s výnimkou výmeny remeňa som sa jej nedotkol. Oni sa ale už vtedy tie západné výrobky ťažšie opravovali - bol tam problém s občasným štrajkovaním závory pre blokovanie otvárania dvierok, no nedalo sa k tomu dostať nijak raz bez rozmontovania celej práčky. Tak som sa na to vybodol a našiel sa náhradný spôsob na otváranie

Odstreďovala ešte slabšie než tá mini Tatramatka. Osobne mám radšej taký výrobok, ktorý sa dá donekonečna opraviť, hoc i menej spoľahlivý, ako taký, ktorý sa síce pokazí len občas, ale zato nadobro.