Než o tom začnu, předešlu, že jsem musel vyměnit palivová čerpadla u čtyř ze čtyř aut, tedy ani jedno auto už nemá původní palivové čerpadlo, byť s nimi všechna dokázala žít předchozích 30 a více let ...
Jenže od té doby, co benzín není benzínem, ale sračkou plnou MEŘO, dochází k rozleptávání gumových membrán PČ metylesterem obsaženým v BA. Čili už dva roky tankuji výhradně u Eurooilu, který toto svinstvo do benzínu podle jejich vlastní deklarace nepřidává. Přesto dochází k destrukcím palivových čerpadel (dřív tam bylo asi něco s MEŘO) ... ona totiž ta rozpuštěná guma ucpává dýzy v PČ a dokáže se dostat i do karburátoru, kde taky udělá svoje. Takže mám 4 čerpadla na ponku na vyčištění, k tomu několik rozežraných membrán, a stále to řeším ... už jsem z toho celý otrávený.
Příběh 1 - VAZ 2106
Takže dnes jsem vyzvednul auto v Přerově a přepravoval ho do Olomouce na STK. Celou cestu 16-ka jela jak dráha, a cca 1 km před koncem cesty, v tom nejprudším kopci na Tabulák (pro ty, kteří znají místo, tak uvádím že přímo ve stoupání na Okružní od křižovatky s I. P. Pavlova pod vodojemem), skok, druhý skok ... a zhaslo to. Kalamita ve stoupání, zúžení ostrůvkem u přechodu, po 100 m autobusová zastávka a silný provoz. Lahůdka. Samozřejmě ... membrána v pr ... lano, manželka mě odtáhla a na ulici sborka-rozborka. Co udělala metylesterřepková dobrota s membránou je vidět na fotce ... ta střední pryžová část ztvrdla na kámen a normálně se rozlámal jak bakelit. Hnus flus.
Příběh 2 - VAZ 2103/1977
Vyvezl jsem po zimě před měsícem na slunce tamovomodrou trojku, všechno OK. Dnes ji zase vytáhnu, otevřu zadní dveře ... a skoro jsem s sebou "flák vo zem". Do auta vletěl před tím měsícem mol, a ta svině nakladla vajíčka do zadní sedačky, a to nádherné, přede dvěma týdny dokonalé, netknuté sedadlo, ty bestie z poloviny zkrmily. Tak s tím se člověk fakt nevypořádá ... auta jsou jak v bavlně, člověk jim chodí pomalu dávat dárky pod stromeček, a během pár dnů se o to postarají moli ... jeden pitomý motýl, který tam muset vletět toho 1. dubna, když bylo 26°C a auta byla otevřená celé odpoledne venku. Tak to sem dávám, abyste viděli, že auto přežilo rovných 40 let (r.v. 1977) bez úrazu, a jeden motýlek velký cca 10 cm jej dokáže poškodit.
![Guy with axe :axe:](./images/smilies/icon_axe.gif)
Už jsem volal čalouníka, říkal, že není problém to opravit, ale znáte mě ... já a moje pověstná mánie pro původnost. No prostě nářez. A vo tom to je ... a fčil do mě
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)