Nejde přeřadit-LADA 2101
Moderátor: Moderátoři
Nejde přeřadit-LADA 2101
Dobrý den, mám Ladu 2101 a nejde mi vyřadit rychlost, měl jsem odpojene svíčky, a baterku, a potřeboval jsem posunout auto v garáži kousek dopředu, tak jsem zařadil jedničku, a zastrčil kliku na startování, a auto posunul dopředu, a teď mi nejde vyřadit, nevíte co mám dělat, nebo někdo kdo bydlí ve Vyškově, že by mi pomohl?
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejde přeřadit-LADA 2101
Opři se ramenem o A sloupek a trošku zatlač. Kvalty se uvolní.
Z fyzikálního hlediska jde o to, že zatočením kliky vznikly v motoru a dále v převodovce síly, které tlačí na ozubená kola, se kterými potom nelze hýbat. Síla na styčných plochách je taková, že znemožňuje jejich boční pohyb. L.
Z fyzikálního hlediska jde o to, že zatočením kliky vznikly v motoru a dále v převodovce síly, které tlačí na ozubená kola, se kterými potom nelze hýbat. Síla na styčných plochách je taková, že znemožňuje jejich boční pohyb. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
A co zmáčknout spojku a zkusit vyřadit? Jak píše luděk, tak je převodovka v pnutí a nejde vyřadit, ale po vyšlápnutí spojky by se mělo vše uvolnit a mělo by jít normálNé vyřadit.
- Křečík Barbuška
By se ty kvalty uvolnily i pouhym seslapnutim spojky ne? Kazdopadne zajimavy postup sibovani s povozem .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Pardon, ale to si jako myslíte že sem tak blbej, že bych zapoměl u řazení používat spojku? A ani s tou spojkou to nejde.Jelen píše:A co zmáčknout spojku a zkusit vyřadit? Jak píše luděk, tak je převodovka v pnutí a nejde vyřadit, ale po vyšlápnutí spojky by se mělo vše uvolnit a mělo by jít normálNé vyřadit.
Mám zaseklé brzdy, proto jsem použil tento způsob ,,poposunutí,, auta, nevíte nějaký jiný způsob?Luděk Musil píše:Opři se ramenem o A sloupek a trošku zatlač. Kvalty se uvolní.
Ta spojka může být po delším odstavení vozu "slepená",longin102 píše:...Pardon, ale to si jako myslíte že sem tak blbej, že bych zapoměl u řazení používat spojku? A ani s tou spojkou to nejde...
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Pokud není motor nstartovanej, dost lidí spojku nepoužívá.longin102 píše:Pardon, ale to si jako myslíte že sem tak blbej, že bych zapoměl u řazení používat spojku? A ani s tou spojkou to nejde.Jelen píše:A co zmáčknout spojku a zkusit vyřadit? Jak píše luděk, tak je převodovka v pnutí a nejde vyřadit, ale po vyšlápnutí spojky by se mělo vše uvolnit a mělo by jít normálNé vyřadit.
Jestli je slepená, bude to trochu problém, pokud jsou brzdy zarezlé. Ještě bych zkusil hnout motorem na druhou stranu, aby se pnutí uvolnilo. Klikou to nepůjde, ale golou na řemenici jo.