STK a Ek aj na vraku ktory vam stoji na zahrade

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

ger007
Kontaktovat uživatele:

STK a Ek aj na vraku ktory vam stoji na zahrade

Příspěvek od ger007 »

podelim sa s vami

Dobrý deň,

obraciam sa na Vás s konkrétnou a pre mňa velice aktuálnou otázkou.

Chcel by som si zakúpiť staršií automobil, (r.v.1960) od prvého majitela, mám však problém, automobil stojí už niekoľko rokov v stodole, má už nové ŠPZ, avšak nemá platnú STK a EK (čo by podla zákona č. 519/2011 mal mať a ak nemá bude pokutovaný), automobil nieje spôsobilý aby prešiel kontrolou, tým pádom automobil ani neprehlásim od pôvodného majiteľa pretože, aj keď by som ho na seba odhlásil do 14tich pracovných dní ho neprihlásim (z dôvodu technického stavu) a ani ho nemôžem dočasne odhlásiť do depozitu. Majitelovi ešte aj hrozí pokuta za to že nemá platnú STK a EK. Prosím vedeli by ste mi objasniť ako mám túto situáci vyriešiť ? Tiež mi nieje, jasné prečo musí mať automobil, ktorý stojí na súkromnom pozemku v súkormnej garáži, nejazdí po cestách, vlastne nejazdí vôbec a je v štádiu renovácie musí mať platnú STK a EK a prečo za taký automobil musím platiť poistku, ked nieje možné aby spravil škodovú udalosť. A keďže automobil je bez kontrol nemôžem ho ani dočasne odhlásiť, je to taký začarovaný kruh ktorý je postavený proti luďom.

Prosím vedelli by ste mi ponúknuť neakú legálnu cestu ako sa z tohoto kruhu dostať?

Za Vašu skorú odpoveď vopred ďakujem

S prianim pekného dňa

a ich odpoved :

Dobrý deň p. Franko, reagujeme na Vašu otázku,

každé vozidlo, ktoré je prihlásené do evidencie vozidiel, musí byť v ustanovených lehotách podrobené technickej a emisnej kontrole. Ak sa počas platnosti technickej a emisnej kontroly stane nepojazdné (napr. v dôsledku dopravnej nehody, poruchy...), môže jeho prevádzkovateľ požiadať o dočasné vyradenie. Príslušný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie dočasne vyradí akékoľvek vozidlo, o ktoré si jeho prevádzkovateľ požiada.
No ak tento úrad zistí, že pred dočasným vyradením nemalo platnú technickú a emisnú kontrolu, je povinný zo zákona uložiť pokutu za porušenie povinností.

tiez vam to pomohlo ?

keby mi odpisali polib si kakáč, dalo by mi to asi viac
Naposledy upravil(a) ger007 dne stř bře 19, 2014 13:48, celkem upraveno 1 x.
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Re: STK a Ek aj navraku ktory vam stoji na zahrade

Příspěvek od Laďuša »

Jediný, co z toho chápu, je to, že současnej majitel ho může dočasně vyřadit, přičemž dostane flastr. No a pak ty ho musíš opravit tak, aby prošel TK, a teprve potom ho přehlásíš na sebe... Fakt demence. Pokud se to dodržování lhůt zas tak nehlídá, bylo by lepší ho spravit bez vyřazování. I když pak si možná stejně všimnou, že to bylo bez technický.
Každopádně možnost přehlášení auta na tebe tam nikde nevidem.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

praveze to dodrziavanie lehot sa hlida, ale chapes ze sa jedna o bezvychodiskovu situaciu ?? a je to 166e x 2 a majitel sa mi na to moze vysrat a da to do srotu a cau ..
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Good game :!: Chce se mi :puke:
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

ger007 píše:... a je to 166e x 2 ..
To jako že 1x 166 éček za emise a podruhý za STK?
ger007 píše:... a da to do srotu a cau ..
A při vyřazení vozidla se nepřihlíží k emisím a STK? Asi ne, protože to je asi jediný způsob jak se zbavit auta legálně. Prodat to nemůže (flastr) - takže Kovošrot ... jak jsem psal před chvílí: :puke: .
A takhle u Vás skončí hodně starých vozů (veteránů) v předrenovačním stavu a opět: :puke:
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
ger007
Kontaktovat uživatele:

Re: STK a Ek aj na vraku ktory vam stoji na zahrade

Příspěvek od ger007 »

pri vyradeni vozidla nemusis mat platnu STK a EK, ale to s tymi pokutami si pochopil OK, krasny system.....

dokaz namiesto slubov : http://www.testek.sk/files/pokuty_preva ... l_2012.pdf

bohuzial je mi z toho smutno, rozbieham kampan .... mam toho dost, som nasrany obcan
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Cory

Příspěvek od Cory »

Chcelo by to zistit odkedy presne plati zakon ze kazde evidovane vozidlo musi mat TK a EK (aj ked stoji v stodole...mozno sa to kedysi vztahovalo len na vozidla, ktore sa vyslovene pohybovali po cestach). Ak by vozidlu skoncila TK a EK este pred vydanim toho zakona, tak by sa to dalo pravne obist, ale to je na dlhe lakte.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

LADA !

Obrázek
детские игрушки
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Jako ne ze bych se zastaval statniho aparatu, ale posral to ten predchozi majitel. Pokud nejezdil, mel auto vyradit. Ano, vyrazene vozidlo neprehlasis, jenze to do jiste miry taky dava smysl, protoze to prehlasovani neznamena snad primo majitele (tohle pravne fakt nevim), ale jde o to, kdo vozidlo legalne provozuje "pred zakonem". Takze on ho mel nechat vyradit, je otazkou, jestli ho vyrazene muze "ze sebe odhlasit" a ty sis ho mel od nej koupit, opravit a prihlasit. Pokud ho nemuze vyrazene "ze sebe odhlasit", pak je to na kokot, ale myslim, ze by mohl napsat plnou moc, pripadne jiny notarsky papir, ktery by ti umoznoval auto po oprave odhlasit a prihlasit. Pokud vim, tak to, ze on jiz neni majitelem auta, prokaze prave kupni smlouvou, i kdyz je auto stale napsane "na neho".

Klicove je myslim opravdu to, ze to ten borec nevyradil, kdyz nejezdil. Je otazkou, co se stane, kdyz to da do srotu, protoze pak by to mel jit taky odhlasit, coz pripomene uradum, ze mu maji dat flastr. Takze ten flastr bude platit dost mozna tak jako tak.

Dokud to auto urady eviduji, tak se o nej proste musis papirove starat, neda se nic delat. Ja jsem sice velmi casto nasrany na to, jake vyhlasky tu mame, ale tohle mi zas tak nepochopitelne neprijde. Pokud to auto fakt stoji za to, pak se o flastr treba podelte, pripadne se porad s pravnikem, jestli tam neni nejaka skulina, ktera by flastr snizila. Treba neco jako ze borec byl 2 roky upoutan na luzko nebo tak neco ;-)
VAZ 2104 1.3 1989
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

lenze ked mas 80 rokov tak ta taketo hluposti nezaujmaju ...a takyto sprosty zakon tu mame dva roky, a od ked s autom nejazdi od 2004 alebo od kedy tak to proste neriesil, to je podla mna menenie pravidiel hry pocas chodu hry... samozrejme je ze je to jeho chyba ze to mal odhlasit ked sa to dalo ale vtedy to nebol problem, davnejsie platil zakon ze pokial auto nejazdilo po cestach nemuselo mat ani poistku zaplatenu, co dany voz tiez nema... vozidlo v odhlaseni sa neda prepisat, na to som sa pytal, vytiahnut sa neda bez toho aby mal platnu STK a EK...

nie nerozumiem tomuto podla teba "spravnemu" zakonu, preco mi ma niekdo prikazovat co so svojou vecou mam robit a co nie, ked chcem odstavit auto je jedno ake mal by som prist splnit ohlasovaciu povinnost odovzdat znacky a cau... ja viem ze je to spravene pre to aby nejazdili auta bez stk po cestach ale kazda zbran je dvojsecna a prave druhou stranou zabija stare auta...

do šrotu to mozes dat aj bez STK a EK a neplatis pokutu aspon dufam

edit : JMJ ty vlastnis dekru tebe je to dobre taketo zakony :-D
LADA !

Obrázek
детские игрушки
JmJ

Příspěvek od JmJ »

ja te fakt nechci nasrat jeste vic, sam opravdu stojim proti pitomostem jako ze si nemuzes nechat auto na nahradni dily atd, ale tady je to proste docela jasne. kdyz chces auto prestat uzivat, mas ho vyradit. ze ho jen tak nechas stat proste neni ono. dokud ma spz, pak se s nim muzou dit divne veci a ma byt pojistene a treba ma mit i tu stk/ek.

pokud borec zrusil na auto pojistku pred 10 lety a auto prote jen mel ve stodole a mezi tim prisel zakon, ze to musi mit stk/ek, tak bych se fakt poradil s pravnikem, jestli nejde nejak dolozit, ze auto bylo odstavene za platnosti jinych zakonu a pan ve vysokem veku nezaznamenal zmenu. nejaky institut na zmirneni sankci u vas exitovat bude. i kdyz neznalost zakonu neomlouva. kdyz by v dobe, kdy pan nejezdil, zavedli jezdeni po leve strane, tak taky nemuze borec vyjet na silnici a jezdit po prave strane ;-)

ja byt uradem, tak pokud ke me prijde s tim, ze chces zrusit auto, od ktereho mas doklad, ze jsi sesrotoval v soucasne dobe a tedy ze to auto prokazatelne existovalo na platnych spz X let a ze tech X let prokazatelne nemelo STK, tak z toho vyvodim, ze tim byl zakon porusena plati se pokuta. fakt nechci byt nejaky fasista, ale logika mi tak veli. to ovsem nemusi byt tvoje starost, to at se stara pan nebo jeho pribuzni.
VAZ 2104 1.3 1989
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

prosim skus sa na zakon pozret ocami cloveka nie kalkulacky, dam ti priklad : zijes v roku 2004 mas auto a nevies co snim, je starsie potrebovalo by vacsiu GO, momentalne nemas ani cas ani chut nieco s nim dalej riesit tak si si povedal ze uz s autom nebudes jazdit, zistil si si ze podla stavajucich zakonov v roku 2004 ti nic nehrozi ked si nechas auto dva tri roky na zahrade aby si nasetril na renovaciu alebo nieco podobne, situacia sa zmenila ale v roku 2013 kedy zrazu musis mat platnu stk a ek na to aby si auto odhlasil a si v kruhu a si prdeli ....
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

ger007 píše:..., situacia sa zmenila ale v roku 2013 kedy zrazu musis mat platnu stk a ek ... .
Aha - takže klasický retroaktivní zákon. Takže by to (teoreticky) "během na delší trať " mělo jít, ale chce to krapet nastudovat příslušné zákony, aby jsi úředníka mohl dorážet . L.
dvk

Příspěvek od dvk »

JmJ, "Pokud nejezdil, mel auto vyradit."

Tohle se mě přímo týká. Před čtyřma rokama sem dal Octávku 1965 na špalky a začal renovovat. Tehdy sem hodně řešil, jestli značky dát do depozitu, když vlastně nejezdím, taky bych nemusel platit pojistku.

.... kdybych to tehdy udělal, tak su dneska v prdeli, protože jak se tady již probírá jinde, depozity se budou po nějaké době rušit. A auto ležící naboku s rámem na dvoře, motorem ve včelíně a kolama v garáži bych hned tak nezpojízdnil a z depozitu nevytáhl.

Pokud by i u nás zavedli povinnost "platná TK nebo pokuta", tak mi nezbývá než být za psance a platit pokutu. Pokud bych se tomu chtěl vyhnout a auto odhlásit, zbývá mi pouze ekologická likvidace.

:butthead: :butthead: :butthead: :butthead:
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

JMJ asi vidi do buducna ake zakony sa prijmu a ake nie a tak vie pruzne reagovat aj 10 rokov dopredu, chapem ty si si kupil nove auto a tieto problemi ta netrapia, lenze ked si chces sam dat doohromady starsie auto a niesi rokefeler tak to hold trva, keby u nas prilo to co teraz u vas ze depozit ide do riti bol by som na tom este o poznanie horsie....

stalen nechapem preco by som si nemohol nechat svoje auto na zahrade len tak, pokial z neho nechcije olej vsetkymi smermi, a stoji na sukromnom pozemku, alebo dobre aj keby malo stat v šope v garazi alebo pod plachtou, ked s nim nechcem a nebudem jazdit, raz som za tie znacky zplatil tak su moje, a nemaju pravo mi zasahovat do mojho sukromneho majetku.... skusim to premietnu do tvojej perspektivy, napises program, ten program pouzivas az ho nahradis neakym inym modernejsim, ten stary si ale nechas ulozeny na disku co keby sa z neho nieco mohlo hodit, a zrazu niekdo pride a povie ze ten program bud vymazes alebo si ho nechas uchovat v CML.. snad som ti priblizil tuto problematiku ... prosim vyjadrisa preco by som si nemohol nehat auto na znackach zaparkovane v garazi a dobre dajme tomu za neho platit poistku ,ked nejazdi nemusi predsa mat stk a ek
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“