...autíčku už táhne na 6 let, takže je čas poslat ho do světa. Doufal jsem, že na jaře bude už Mazda 2 2014, jenže kromě toho, že asi přijde až na podzim, tak se Mazda nechala slyšet, že z toho udělá auto pro ženy. Takže z malého vyladěného sporťáčku udělají nějakou hrůzu, která se mi sice designově líbí, ale s měkkým nastavením podvozku už mám žigulíka

Co tedy místo toho? Nová Mazda 3 vypadá moc pěkně, ale už se mi to pro moje potřeby zdá jako moc velké auto. Jakožto Mladoboleslavák jsem samozřejmě hned kouknul po škodovkách, ale... Octavia a Superb jsou moc velké, Citigo moc malé, Fabia moc obyčejná a nudná, Yeti má cenu jen se silným motorem a 4x4 -> moc drahé a líbivý Rapid Spaceback má kola menší než žigulík a motor o mnohem menším obsahu... Ne, to fakt nechci...
Tak po čem byste sáhli vy?
Upozorňuji, že...
- auto chci nové (takže rady koupit 05 atd. jsou hezké, ale zde nepřípustné)
- auto chci s moderním designem (to jen pro jistotu, abych vyloučil ty magory z vás, kteří mi budou nutit Egyptský 07 a podobně

- auto nesmí být francouszké (ne, nelíbí se mi jejich design, nemám důveru v kvalitu a nebudu žabožrouty nijak podporovat)
- auto nesmí být Lada (na ty jsem samozřejmě koukal, ale líbí se mi jen nová Kalina a ta bude v ČR tak za 30 let. Navíc nemám důvěru v kvalitu

- auto musí být na benzín (ideálně) nebo diesel a s manuální převodovkou (kdo byl včera na schůzi ví, že do automatu už nikdy nesednu

- obsah ničím nenahradíš. Na osmiválec nemám, ale pokud to bude alespoň 1.5 s nějakým slušným výkonem, budu rád. Motory jako 0.9, 1.1 a podobné hrůzy, do se dávají do menších aut mi zvedají žaludek.
- pokud to nebude mít ty idiotské kraviny jako Start-Stop systém, pyropatrony v kapotě nebo budou plně vypinatelné, budu rád
- pětidvéřák. Jezdím sice sám, ale na zadní sedačky si dávám kabát
Takže vyloučené značky (z těch, co mě napadají): Hyundai, *vše francouszké*, Lada (kdyby dělali po vzoru Huntera novou 01, tak bych o tom popřemýšlel

- min požadavky na výbavu: klimatizace, palubní počítač, rádio s Bluetooth (v opačném případě jen příprava na rádio), alespoň přední okna v elektrice, tempomat výhodou
Cenově bych si představoval za 300-400 tis. základní model.
Budou zde jedinci, kteří z výše vypsaného seznamu vyvodí auta jako UAZ Hunter nebo novou Buchanku. Ač bych takovou káru rád vlastnil, tak upozorňuji, že podobné návrhy v tuto chvíli neakceptuji

Tak co doporučíte? (Pokud jsem výše urazil nějakou vaši oblíbenou automobilku, tak se omlouvám. Pokud ne, tak je možné, že to udělám níže v průběhu diskuze. Omlouvám se tedy dopředu). Díky za návrhy.