špatně startující VAZ 2101

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
mila

špatně startující VAZ 2101

Příspěvek od mila »

potreboval bych poradit, co se spatne startujícím žigulem.. mam podezdreni na bohatou smes nebo neco takoveho protože svíčky sou mastný a černý, startování trvá dost dlouho než chytne.., když chytne tak volnoběh drží dobře, chvíli na sytič, po zahřátí nechcípá...
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Jestli je bohata smes, tak seridit. :wink: Asi je nejlepsi, nechat si to nekde udelat. Zajed si nekam, kde delaji emise pred STK. Je to jen chvilka a vetsinou za to ani nic nechtej. Pred tim si ale jeste zkontroluj zapalovani. Jestli jsou v pohode kontakty prerusovace a spravne nastavenej odskok, jestli nejsou zoxidovany kontakty v rozdelovaci, zkontroluj vysokonapetovy kabely a ocisti kontakty svicek a serid jejich vzdalenost.
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
mila

Příspěvek od mila »

No ono je to tak že tenhle žigul už je jen jako pracovní stroj na chalupě bez SPZ atd, takže delsi cesta nekam do civilizace se mi příčí navíc co něj nechci moc investovat, spíš sem čekal zda by mi někdo neporadil jak na karburátor..zapalování sem seřizoval to si myslim že je v pořádku
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Pokud je dlouhý pouze první start, zkusil bych zkontrolovat AC-pumpu, jestli nepadá palivo. Před startem pořádně napumpovat. Jestli totiž "padá" palivo, při startu pak chvíli trvá, než se dostane do karburátoru = prodloužení startu.
Jinak, seřízení karbecu zjednodušeně: snížit volnoběh na minimum a šroubkem směsi najít největší pravidelné otáčky. Znovu snížit volnoběh a celé opakovat.... Před seřizováním bych doporučoval skontrolovat hladinu plováku.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Mastný černý svíčky - vyměnit, a seřídit předstih i směs.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Brandy píše:Jestli je bohata smes, tak seridit. :wink: Asi je nejlepsi, nechat si to nekde udelat. Zajed si nekam, kde delaji emise pred STK. Je to jen chvilka a vetsinou za to ani nic nechtej. Pred tim si ale jeste zkontroluj zapalovani. Jestli jsou v pohode kontakty prerusovace a spravne nastavenej odskok, jestli nejsou zoxidovany kontakty v rozdelovaci, zkontroluj vysokonapetovy kabely a ocisti kontakty svicek a serid jejich vzdalenost.
tak já bych tohle zrovna nedoporušil..ale asi máš dobrou zkušenost....mě jak to STK při emisích poladili..tak jsem málem od tam neodjel...motor nešel do otáček a nechtěl vůbec startovat..ale splňoval emise...pak se to seřídilo podle sluchu a jízdy a je to zase super,ale asi nesplňuje
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Tomáš píše:
Brandy píše:Jestli je bohata smes, tak seridit. :wink: Asi je nejlepsi, nechat si to nekde udelat. Zajed si nekam, kde delaji emise pred STK. Je to jen chvilka a vetsinou za to ani nic nechtej. Pred tim si ale jeste zkontroluj zapalovani. Jestli jsou v pohode kontakty prerusovace a spravne nastavenej odskok, jestli nejsou zoxidovany kontakty v rozdelovaci, zkontroluj vysokonapetovy kabely a ocisti kontakty svicek a serid jejich vzdalenost.
tak já bych tohle zrovna nedoporušil..ale asi máš dobrou zkušenost....mě jak to STK při emisích poladili..tak jsem málem od tam neodjel...motor nešel do otáček a nechtěl vůbec startovat..ale splňoval emise...pak se to seřídilo podle sluchu a jízdy a je to zase super,ale asi nesplňuje
Asi zalezi jak kde. Me to delali v Horomericich a taky v Roztokach u Prahy a oboji super.
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“