osudová jama

Moderátor: Moderátoři

Michal444

osudová jama

Příspěvek od Michal444 »

zdravím. Po roku práce som si moju Ladu 1200 dal do kopy a fungovala jak mala, od výmeny večšiny súčastiek až po správny predstih a správny nastavený volnobeh na karboši. No včera veče pred panelákem som nabral v tráve asi 20 CM hlboku a 1 meter dlhu a široku jamu v aute to riadne zahrkotalo a po 20 metroch jazdy to skapalo. Po 4 pokusy som to nahodil ale jak som pustil plyn a nehcal volnobeh hend zhaslo, ihned pustím plyn a auto po okmažiku zhasne, nezhasne v tom prípade ked mám sitič asi do polovičky visunutý. Ráno som obzeral jamu či tam neni kus nejakej súčiastky alebo hrzde a bolo to čisté tak isto som pozeral pod auto či netečie benzín alebo olej tiež čisté, po otvorení kapoty všetko v poriadku pre istotu so mvšetky káble prveril a aj sviečkové káble a všetk oriadne skontroloval a na oko všetko v poriadku. Ked som jel dnes na aute tak som musel na vysunutý sitič do polovičky tak isto a ked som auto rozjel a rýchlost bola 40 na 3 stupen tak sitič som zasunul a auto nezhaslo ale ked som išel brzdit na kruhovom objazde tak som dal neutrál aby som dojel na objazd a ako náhle osm pustil plyn tak motor zhasol a musel som naštartovat zase zo sitičom aby sa motor nezadusil, fakticky ked nepustím plyn tak motor aj beží bez sitiča, ale zaujímavé že do včera všetko bolo v poriadku pokial som nenajel do tej jamy tak už fakt neviem kde može byt chyba, som s toho neštastný lebo neviem vystopovat chybu a nechápem ako mohla jama ovplyvnit motor ked čapy a náboje su zatial v poriadku. :cry: :axe:
Yellow01

Re: osudová jama

Příspěvek od Yellow01 »

Nemáš rozmáčklou palivovou trubku někde v místech motorový přepážky?
Michal444

Příspěvek od Michal444 »

tak to je ešte možné to musím pozret ale ešte som zabudol povedat že mi vypadla do motoru nádržka na odstrekovače stieračov a tie drôty sa tam poskratovali a ked som to dal na miesto a zapojil tak to naštartovlao ale len na ten sitič a aj pojistky som pozrel a boli v pohode nádržka sa skratovala v tom mieste ako je indukčná cievka a AC pumpa.
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Nemas tam ozon s ekonomizerem?
VAZ 2104 1.3 1989
Michal444

Příspěvek od Michal444 »

tuším sa mi zdá že jo, musím tam zbehnút pozriet aj to potrubie a aj karboš ešte raz a ked bude toto v pohode tak si to už asi hodím :(
Cory

Příspěvek od Cory »

Mozno preskocil rozdelovač na tisichrane :)
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Pokud je tam ozon s ekonomizerem a nejde volnobeh, tak bude problem v elektrice ekonomizeru. Mikrospinac, pneuventil, ovladaci elektronika. Prepij hadicku podtlaku ze sani primo k telesu ekonomizeru, tedy na karb. Tim obejdes pneuventil, ktery ovlada elektronika. Pokud to pak pojede, pak je problem v elektrice.
VAZ 2104 1.3 1989
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Nebude- li to podle JmJ, tak zkontroluj hladinu v plovákové komoře. Nárazem se mohl deformovat mechanizmus plováku.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Michal444

Příspěvek od Michal444 »

Dakujem Vám chlapi za rady a pomoc, ale nakonec bol problém v tej hadici čo ide do hrnca kde je filter vzduchový a karboš, tá hrubá hadica co ide od hrnca do motora vedla merky oleja, tak to oblo zanesené olejovo benzínovou sračkou až po spodok motora a už šlape jak pred tým :)
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Michal444 píše:Dakujem Vám chlapi za rady a pomoc, ale nakonec bol problém v tej hadici čo ide do hrnca kde je filter vzduchový a karboš, tá hrubá hadica co ide od hrnca do motora vedla merky oleja, tak to oblo zanesené olejovo benzínovou sračkou až po spodok motora a už šlape jak pred tým :)

V tom pripade vycisti i odlucovac oleje, coz je ta vec na boku bloku, ze ktere vede ta tlusta hadice odvetrani klikovky do filtrboxu.

Btw nejde ti benzin do oleje?
VAZ 2104 1.3 1989
Michal444

Příspěvek od Michal444 »

dúfam že benzín nejde do oleja ale po pravde povedané je to možné
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Michal444 píše:dúfam že benzín nejde do oleja ale po pravde povedané je to možné
Tam se dostane nejsnáz prasklou membránou palivového čerpadla.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Michal444

Příspěvek od Michal444 »

tu membránu som menil za novu asi pred 2 mesiacami a tak isto aj membránu zrychlovacej komory v karboši ale pred včerom som menil znova lebo mi predali asi na škodu 120 a bola menší tak som j umusel natahovat na tie šrúby a boal dost napnutá a teraz sa mi podaril ozohnat originál ruskú tak dufam že už nepotečie benznín a ešte sa mi podarilo ulomit neštastne tú trubičku pod karbošem čo nasáva vzduch a odvádza prebytočné palivo ale to snát by nemalo vadit lebo volnobeh mi to nijako neovplyvnilo ale nechápem poslednú vec že prečo ked chem íst 80KM/H tak to trvá snát aj 2 minuty než to roztiahnem a hodne musím dupat na plyn a má vyšší otáčky síce je to 4 kvalt ale aj tak je to divné a ešte mám strach že mi ide možno na 3 valce aj ked teda som menil sviečky káble a pozeral rozdelovač ale je možné že ide na 3 válce ked je ten výkon divný tka neviem ako to mám riadne zistit a spotreba též neni kdo vie čo sa m išplhá aj na 12L na mojej VAZ 1200 :(
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Vyšší otáčky? Než kdy? Páč to je mechanicky, to nemůže mít vyšší otáčky.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Poznámka moderátora pro Michal444: ked už chceš na tomto fóre niečo riešiť, tak sa nauč poriadne písať!!!
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“