Gajgr. Smrtonosná past. Čtení před spaním o třech dějstvích.
Moderátor: Moderátoři
- MartasBrno
Gajgr. Smrtonosná past. Čtení před spaním o třech dějstvích.
Je podvečer, zaparkoval jsem a jdu domů. Všude je klid, ulice je prázdná, některá okna svítí. Zbytky sněhu a ledu křupou pod nohama.
Dělal jsem přesčas. Nic těžkýho, nic nepříjemnýho, ale už su konečně doma. Otvírám bránku a předemnou cosi zaklepe. Zavřu bránku, jdu po chodníku a zase - vedle mně něco zaklepe. Potichu, tlumeně, ale jakoby důrazně, jako by to bylo volání o pomoc. To je divný, co se děje? Jdu dál, hledám klíče v kapse. Zase. Zase klepe. Nějaké plechové zavrtění a zaklepání. Kape voda v rýně. Pod nulou?
Všechno je zmrzlé na kost. Jdu k rýně, poslouchám, a NĚKDO z rýny na mně klepe a prosí o pomoc. Z posledních sil, šustne, zaklepe a ztichne. Zaťukám naproti a nic. Ticho. Zaklepu znovu a jemné plechové šustnutí zevnitř. Napětí. A zase ticho. Nikde nikdo, podvečerní ulice je bez živáčka. A zase! někdo z rýny zažadonil o kousek světla a svobody! Klekám k rýně, otvírám prsty přimrzlou vpusť do kanalizace - gajgr. Nejde to. Je to úplně přimrzlý. Všechno studí.
Pobouchám to pěstí, snad toho chudáka nevystraším, už ani nedutá. Uvolnil jsem dekl, otevřel ho a vidím divnou věc. V gajgru je zpětná klapka, aby voda z rýny tekla do kanálu. Ale aby se korozivní páry z odpadu nedostaly zpět a nekorodovaly plechové svody. Zpod klapky něco trčí, co tam nepatří! A teď se to pohnulo! Koukám a v gajgru někdo je a nemůže ven! Beru za zpětnou klapku a vysazuju jí ven. Vykoukla na mně k smrti vyděšená očka... jen na vteřinu. Cesta byla volná. Cesta ke světlu, k volnosti. A možná k delšímu životu.
Dělal jsem přesčas. Nic těžkýho, nic nepříjemnýho, ale už su konečně doma. Otvírám bránku a předemnou cosi zaklepe. Zavřu bránku, jdu po chodníku a zase - vedle mně něco zaklepe. Potichu, tlumeně, ale jakoby důrazně, jako by to bylo volání o pomoc. To je divný, co se děje? Jdu dál, hledám klíče v kapse. Zase. Zase klepe. Nějaké plechové zavrtění a zaklepání. Kape voda v rýně. Pod nulou?
Všechno je zmrzlé na kost. Jdu k rýně, poslouchám, a NĚKDO z rýny na mně klepe a prosí o pomoc. Z posledních sil, šustne, zaklepe a ztichne. Zaťukám naproti a nic. Ticho. Zaklepu znovu a jemné plechové šustnutí zevnitř. Napětí. A zase ticho. Nikde nikdo, podvečerní ulice je bez živáčka. A zase! někdo z rýny zažadonil o kousek světla a svobody! Klekám k rýně, otvírám prsty přimrzlou vpusť do kanalizace - gajgr. Nejde to. Je to úplně přimrzlý. Všechno studí.
Pobouchám to pěstí, snad toho chudáka nevystraším, už ani nedutá. Uvolnil jsem dekl, otevřel ho a vidím divnou věc. V gajgru je zpětná klapka, aby voda z rýny tekla do kanálu. Ale aby se korozivní páry z odpadu nedostaly zpět a nekorodovaly plechové svody. Zpod klapky něco trčí, co tam nepatří! A teď se to pohnulo! Koukám a v gajgru někdo je a nemůže ven! Beru za zpětnou klapku a vysazuju jí ven. Vykoukla na mně k smrti vyděšená očka... jen na vteřinu. Cesta byla volná. Cesta ke světlu, k volnosti. A možná k delšímu životu.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gajgr. Smrtonosná past. Čtení před spaním o třech dějstv
Nejsi jedinej kdo toto téma nechápe 

Chatka 12 forever
. Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
rýna bude asi okap, gajgr bude asi ten vstup do kanala z okapu, ale čo tam kukalo, tak to fakt nevim 

Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Marťas, že ty poslední dobou něco bereš 

- Křečík Barbuška
Jestli ta kočka sežere nějakou ze sýkorek či jiného opeřence co chodívám přikrmovat ... tak si mě nepřej! Víš co teď stojí slunečnice? 

Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- MartasBrno

Berte s velkou rezervou jo?

Cackler, ne, ale bavím se, sranda musí bejt.
Cory, správně.
Koko, neboj se, nelovím ptáky, spíš zachraňuju ty co do rýny(okapu) spadnou a nemůžou ven. Když přijdeš pozdě, vypadá to takto, už byl tuhej:
Takže chraňte ptáky. Nic víc, nic míň

Podle názvu čekám geiger a radiaci nebo gigerova vetřelce a vono jenom ptactvo
.

- MartasBrno
U nás se říkalo ,chcaldoryny teklozní
bylo to kdysi nějaké jméno fotbalisty či co ,neb alexandr stokurev
pak ještě ,ženesere žepapa ,rýna je přece okap ne ? to ví každý přeci ,kruciprdel 

TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984
http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984