AC pumpa

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kubahosi
Kontaktovat uživatele:

AC pumpa

Příspěvek od kubahosi »

Zdravím při montáži jsem narazil na dva rozdílné tvary AC pump na obou bylo psáno, že to je na 2101, made in ussr na druhý něco rusky psáno a ty tvary jsou spodek kulaty a druhý jako by kosočtverec a kde i o polohu ručního pumpování, tak jsem se chtel zeptat u jakych vaz 2101 roku se to používalo. Pak jak poznám přední brzdové kotouče, že jsou z dávných dob, mám dva určené nové jeden má na největším obvodu zkosený hrany asi 2x45 a druhý nemá nic. děkuji za odpovědi
Křečík Barbuška

Re: AC pumpa

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Co se týče čerpadel tak mám pocit, že bez fotek ti těžko někdo co poradí. Leda tak s křišťálovou koulí (moje je v poruše). Pokud je tam psáno 2101 tak by to asi mělo jít, porovnávej s origo a užij rozumu.

No a s kotouči to bez té koule nepůjde vůbec, jen bych podotkl, že bych na svoje auto nemontoval dvou různých brzdových kotoučů což z tvého popisu vyplývá, že rozdílné jsou. Pokud nemají popisek tak by to ukazovalo na něco z východu, ale stáří ti neřekne nikdo.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
kubahosi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubahosi »

tu jsou fotky
Přílohy
2012-07-02 18.24.55.jpg
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Co je na těch AC pumpách špatného? Namontovat půjdou obě, vždyť to bude jasné na první pohled, když si je přiložíš k sobě nebo na blok. Mám obě varianty. Zkontroluj si stav a rovinnost dosedací plochy na tepelně izolační podložku na blok motoru, po některých spoluobčanech to bývá zrasované a zkroucené.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Co se dá pokazit při výměně mebrány?Vůbec to po osazení nepumpuje.Navíc sama membrána často vyskakuje.
Měnil jsem ji,protože byla potrhlá a už hodně dlouho velmi rychle "padá" benzín,stačí dvě noci a poslední hadice byla prázdná.Kde je zakopán pes?
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Pánové- nečtete příspěvky staré cca 10 dní a zakládáte zbytečně nová témata - (i když název někdy jasně neříká o co jde).http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... 53#p365053
Veverka

Příspěvek od Veverka »

To téma jsem viděl a přišlo mě vhodnější napsat to sem.Tyčkou to nebude? a ventilke působí OK,může být v nich nějaká zrada?
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Začínám si myslet,že je to opravdu jeden z ventilků,existuje jiné řešení než nová pumpa?
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

"Jednostranně zaklepané" (je tam viditelná drážka od sedla) ventilky stačí dát obráceně nebo je na jemném rovném brusném kameni zabrousit, pokud nejsou rovná sedla, lze je též zabrousit. Unavené pružinky lze lehce natahnout (nepřehánět).
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Jen pro upřesnění: Tebou vyfocená AC pumpa je podávací čerpadlo :idea: . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Luděk Musil píše:Jen pro upřesnění: Tebou vyfocená AC pumpa je podávací čerpadlo :idea: . L.

uz je to tu zas :-)

AC pumpa je opravdu palivova cerpadlo, ne akceleracni pumpa. to AC NENI odvozeno od accelerate :-)
VAZ 2104 1.3 1989
Cory

Příspěvek od Cory »

Moj dedo (automechanik) stale nazyval podavacie čerpadlo AC pumpou a opravoval ma ked som takto nazval akceleracnu pumpičku.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Pokusím se zde citovat úryvek z mého příspěvku z konce roku 2009 (je to úvaha- nikoli tvrzení):
"...AC pumpa je skutečně palivové čerpadlo a ne akcelerační pumpička. Tam by zkratka měla být ACC (asi acceleration convey) . AC u dopravního čerpadla je proto, že dávkuje palivo přerušovaně (analogie – střídavý proud). DC pumpa je odstředivé ,příp. zubové či jiné čerpadlo, které dodává kapalinu plynule (analogie – stejnosměrný proud) . Pokud se mýlím, mýlí se (možná) i několik desítek odkazů na Google (i když tam nazývají všechna dopravní čerpadla AC pumpa)...".
Úmyslně neoznačuji přesný odkaz, poněvadž jednak mi to dosud nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil a debata se jaksi "zvrhla".
Navíc jsem nenalezl "LadaSlovník", kterého se to týkalo.
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Anebo je to podle prvního výrobce tohoto systému AC (Delco)? :-)
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“