Johnyho Lada 21013

Moderátor: Moderátoři

Johny21013

Johnyho Lada 21013

Příspěvek od Johny21013 »

Tak tady Vám představuji výsledek mojí práce, sice ještě chybí dodělat pár věcí, originál kola se pískují, tak jsou tam zatím kola z hranaté řady, no, co více dodat, auto je, až na nepodstatné detaily, v originálu, takže můžete vesele hodnotit. :wink: Fotky naleznete na následujícím odkaze: http://johny21013.rajce.idnes.cz/Lada_21013 Má-li někdo nějaký dotaz, ptejte se. Připadlo mě zbytečný tady vypisovat parametry 21013ctky, když jsem mezi odborníky :wink:
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Re: Johnyho Lada 21013

Příspěvek od Hurikán »

Musím Ti práci pochválit. Vypadá to na pěkně udělaný kousek. :thumbleft: Jen bych měl pár poznámek:
- Škoda, žes nedal hrdlo LPG na nějaké méně viditelné místo. Takhle trochu kazí dojem.
- Jestli chceš ještě víc zlepšit vzhled, tak doporučuju zastříknout plechy po stranách chladiče, co jsou za přední mřížkou. Konkrétně plech před klaksony a před baterií. V továrním stavu byly po nalakování celé karoserie dodatečně přelakovány matně černou barvou. ;)
- To stejné platí pro stabilizátor a vanu. Taky mají být matně černé.

Tolik k věcem, které mě hned udeřily do očí. :)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Já ještě zmíním obroučky světel, ale první dojem kterej to na mně udělalo zní: "Týjo, on to má hotový!!!" :-D

Máš to krásný.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Johny21013

Děkuju mnohokrát za chválu. :) To hrdlo LPG, o kterém spal hurikán, už tam tak bylo a jsou mu i uzpůsobené trubky, takže už jsem to tak nechal, je pravda, že to tam trochu hizdí, ale to už nejde napravit, no... Jinak ramena, vanu i stabilizátor jsem dneska natřel na černo, takže už je to, jak má být, fotky budu časem přidávat, až toho přibude víc. Já jsem ty ramena měl totiž opískovaný a natřený, ale když se dělal lak, tak mi je zastříkali bílou barvou, stejně jako původní disky s novými pneumatikami :? Naštěstí se mi pneumatiky podařilo po dlouhém snažení vyčistit a disky se pískují... S tou maskou, vím, že původně to bylo černé, no, jsem na vážkách, rozhoduji se, jestli to nastříkám, nebo nenastříkám.... Jinak obroučky kolem světel, které zmínil MartasBrno, tam samozřejmě přijdou namontoval, ale až po tom, co se seřídí světla na regloskopu... :-) Ještě jednou děkuji za chválu pánové. Na autě je oddělaných asi +- 450 hodin, dělal jsem a vlastně ještě dělám v každé volné chvíli, pohřbil jsem tomu taky 95% víkendů a 99% všech letošních prázdnin :D Ale sem rád, protože neni krásnějšího pocitu, než když se udělá z vraku auto :-)
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Johny21013 píše:S tou maskou, vím, že původně to bylo černé, no, jsem na vážkách, rozhoduji se, jestli to nastříkám, nebo nenastříkám....
Já Ti v tom rozhodování trošku pomůžu. Pomineme-li úplně otázku originality, tak jsou zde další dva důvody pro zástřik načerno. Prvním důvodem je, že auto bude líp vypadat, neboť když skrze mřížku prosvítá barva auta, tak to není nic pěkného. Notabene u bílé barvy to doslova řve. :) Druhý důvod je ryze praktický. Dovedeš si představit, jak budou plechy vypadat po jízdě v letním večeru, který je jak známo velmi bohatý na výskyt všemožného hmyzu? Co budeš dělat s těmi nehezkými černými a krvavými skvrnami a rozpleskanými zbytky? To budeš pokaždé sundávat mřížku, abys ten sajrajt pracně likvidoval :?: Nebo bys tam ten humus nechal jen tak? :D On tu černou stěnu výrobce nevymyslel jen proto, aby si přidal práci. :idea:
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Johny21013

Na ty muchy sem nepomyslel... děkuju moc za radu, teď už jen váhám, jestli lesk, nebo matt, ale asi dám originál matt :-)
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Určitě mat! Nejlépe 100%. :idea: Vzhledově únosné maximum je polomat (tzv. hedvábný lesk), což je barva s matovací přísadou a finální lesklostí v rozmezí 35-60% dle typu. Ono i kdybys tam nalil plný lesk, tak bez pořádné a časté údržby (což nevím, jak bys pod mřížkou dělal :D ) časem zajde. Ale než se tak stane, nebude to vypadat pěkně. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Johny21013

Asi tedy bude matt, ale stejně to nebudu dělat teď, teď potřebuji auto dodělat, protáhnout ho přes ME a STK, no a ještě se poradím s děvčaty, jež jsou opatřeny výtvarným cítěním :-D Ale stejně to nakonec udělám podle sebe a stříknu to matovkou :-D
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

:D Jasně. Tyhle detaily se dají doladit kdykoliv i dodatečně. Stačí danou oblast jen dobře zamaskovat a může se stříkat. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Johny21013

Asi tak :-) Odšroubit 3 šroubky, který půjdou krásně, protože jsou pěkně namazaný vazelínou, jako ostatně všechno, co jsem na tom autě šroubil, zamaskovat to okolo a nastříkat, to je hned :-) Zítra se zase vypravím do Šumperka do mototechny se seznamem, kterej sem si nachystal a doufám, že už půjdu naposledy :-D :-D Poslední dobou jsem tam stálý zákazník, protože dycky na něco zapomenu, nebo to nemají :-D Mám dokonce nachystány na montáž i fungl nový přední i zadní zástěrky i se znakem vlisovaným. Jen přemýšlím, jak ty přední přidělat, aby kolem tech šroubků nezačal rezivět podběh, když to navrtám do něj? :?
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jo, ty časté návštěvy v různých mototechnách znám velmi dobře. Taky jsem si tím kdysi prošel, než jsem si naplnil svůj vlastní sklad. :D Hlavně při tom maskování nezapomeň zakrýt chladič a hlavně díry před klaksony a baterkou, abys neměl v motorovém prostoru lehké pepito. :lol:

Nevím, co máš za zástěrky, ale originální přední zástěrky se nemontují do sklenutí podběhu, ale takovým držákem s klipsnou se přichytí do velké díry co je v sekeře před předním držákem heveru. Teď nevím, jak bych to líp popsal. Jedině bych snad mohl někdy zástěrky a jejich držáky nafotit. To ale nevím kdy, neboť je nemám doma.
Моя фотогалерея здесь.

Obrázek
Johny21013

Samozřejmě že všechny díry do motorového prostoru zadělám, strakaté bych to pro kapotou opravdu mít nechtěl :D O tom přichytávání zástěrek k tem sekerám jsem slyšel a dokážu si to představit, ale ty moje jsou trochu jiné, původně byly kupovány na aukru jako zadní, ale přišel jsem na to, že jsou asi myšleny na předek podle tvaru, no, nejjednodušší asi bude, když ty zástěrky i s tema držákama, co k tomu jsou vyfotím já a Vy mi sdělíte svůj názor na ně... Oni mají normálně 2 díry nahoře, podobně jako zadní, akorát je jiná rozteč děr, jiná délka zástěrky a je k tomu takový držáček, jako by k přitáhnutí šroubkem k hraně blatníku, jak je blatník ohnutý dovnitř... nevím, no, já sem si říkal, že s předníma zástěrkama to bude lepší, než bez nich, protože nebudu mít zastříkaný celý spodek vozu od bláta a vody, jako, já stejěn plánuju jezdit jen za pěkného počasí, ale co když mě stihne bouřka, nebo co když budou kaluže :-D
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Konečně tu zase mohu obdivovat něčí pěknou práci. Sice nejsou vidět žádné detaily, ale takto z dálky to vypadá moc pěkně. Přední čelo jest otázkou. Origo bylo černé, jak píše Hurikán. Nicméně v barvě to taky nevypadá zas tak špatně. Je to spíš otázka vkusu, takže si to udělej podle sebe a neber ohledy na ostatní ;-). V autě jezdíš ty, ne my :-). Hurikáne, neber si to osobně, já měl na Ladátorovi čelo v barvě a docela se mi to i líbilo. A co se týká těch much, existují takové přípravky, které během pár minut hmyz rozloží a pak jde spláchnout proudem vody. My motorkáři jsme za tyto přípravky štastní jak blechy :mrgreen:

Prosím, až pojedeš do mototechny, mohl by jsi se mi tam zeptat, zda mají plastové (kulaté) úchyty prahových lišt 2101? Nemohu je nikde sehnat a za týden jedu do Šumperka, tak bych se tam otočil :). Ale času moc mít nebudu, tak bych tam radši jel jen najisto :)

P.S. Doufám, že jsi pořádně vykropil dutiny antikorozním voskem :!: Byla by škoda, aby to schnilo jak brambory :!:
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Johny21013

Děkuji za pochvalu. Co se týče tech detailů, tak určitě nafotím daleko víc fotek, ale až se udělá venku zase pěkně, protože v garáži toho moc nenafotím, mám i nějaký fotky z komplet celé renovace, tak je tam klidně dám... S tím čelem se ještě rozmýšlím, no, ale asi si to nechám v počítači od holek obarvit na černo v programu na zpracování fotek a podle toho, jak to bude vypadat se rozhodnu :)

Na ty držáky prahových lišt se určitě zeptám, na pravé liště mi totiž jedna nedrží, takže je stejně budu kupovat. :-)

Co se týče tech dutin, tak jsou ošetřeny Rezistinem ML, takže by snad jen tak shnít neměla, přece jen, budu s ní jezdit jen, když bude hezky, mám ji v garáži a budu se o ni starat, takže doufám, že mi vydrží :-)
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Po každé klempířské je potřeba dutiny řádně vyprášit voskem. Udělat pěknou mlhu a pořádně to tam naprat. Samotná vzdušná vlhkost dokáže plech pěkně prožrat, nedejbože když tam občas při letním deštíku nateče. Co si budeme namlouvat, vyvařovaná místa prostě nejde jinak ošetřit. Dutina se ošetří, při sváření se okolo svaru vše ošetřené spálí a do dutiny se pak už nikdo jinak než voskem nedostane. Rezistin ML je levná a relativně dobrá volba, ovšem doporučuju nekašlat na to a nástřik dutin obnovovat ;-). Rezistin ML totiž zaschne a dále již (ani v teple) nepracuje. Musel by se přiředit vzlínavým olejem - třeba konkorem.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“