VAZ 2101 Kanárek

Moderátor: Moderátoři

Karlos 2101

VAZ 2101 Kanárek

Příspěvek od Karlos 2101 »

Zdravím všechny ostatní příznivce vozidel z Togliatti. Toto forum sleduji už dlouho, ale až teď jsem se zaregistroval. Takže, od zimy jsem majitelem VAZu 2101, je to rok výroby 1978. Najeto má buďto 105 000, nebo 205 000 kilometrů, sám majitel nevěděl, kolikrát byl tachometr přetočenej dokola. Na oslední chvíli jsem ho zachránil před hutí. 6 let stál nehybně pod plachtou, ale kupodivu k němu stačilo přijít, očistit kladívko, zadělat baterku a po odlepení spojky auto bez odmlouvání naskočilo. Papírově jsem 3. majitel, realně 4. Předchozím - neoficiálním majitelem bylo auto používáno částečně na jízdy po okolí a částečně na jízdy mimo silnice. Auto již zažilo několik ať už větších či menších kolizí, od najetí do keře, když na dvoře, kterej je z kopce přejelo chabou zarážku kola, po srážku s kapličkou. Já na něm vyměňoval brzdy, spojku, včetně hydrauliky a rozvody. Je to vděčnej dělník. Dříve jsme mívaly VAZ 2107, kterej mi nadobro přirostl k srdci, bylo to úžasně univerzální auto v perfektním stavu. Fotky 2101 jsou TU
Luky

Příspěvek od Luky »

Zdravim, 01 není nikdy dost! :D Ještě nahoď nějaké fotky zadku a vnitřku. Bude to originál či na něm (ní) začnou přibývat všelijaké ....... cojávim?
VAZ 2106 - Marina r.1979
http://dean2107.rajce.idnes.cz/

Dva PoJeBy ze Skašova

„Duše se milují od pasu nahoru, těla od pasu dolů."
Gabriel García Márquez
Karlos 2101

Fotky nahodim lepčí, až budu mít hezčí prostředí na focení :wink: Co se úprav týče, rád bych jí vzhledově zachoval jak je, to znamená úpravy jenom takový, který půjdou bez následků odstarnit, takže bez řezání a podobně, polevil jsem takhle jenom u centrálního zamykání, který se ale stejně schová pod tapecíry. Upravovat jí budu jen co se jízdního komfortu týče, takže odhlučnit a podobný srandičky. :wink:
Zachránce vraků
JAWA 350/638 - lepší než nová
Mitsubishi L 200 - neúnavnej pracant
2101 - bejvávalo
2103- zvrchu fešáček, dole chudáček
Obrázek
Luky

Příspěvek od Luky »

Karlos 2101 píše:Upravovat jí budu jen co se jízdního komfortu týče, takže odhlučnit a podobný srandičky.
:hello1: . Nevim, jaké jsou tvé finanční prostředky, ale dám příklad ode mě. Na 07 platím pojistku u ČPP 3500 za rok, přičemž tam jsou ještě nějaké úlevy. Na 01 jsem udělal veteránskou testaci a pojistka činí 450 Kč ročně. Vyřízení testace mě stálo 1800 ale to je jednorázově a pak už se nic neplatí. Jen ti příslušná osoba jednou do roka potvrdí, že vůz je stále v původním stavu. Podmínky pro testaci nejsou nijak ukrutné, jen to musí být původní. Jak to je, když máš druhý lak, to netuším. Ber to jen jako typ, páč ta trojka ročně se může hodit :wink: ...už jen kolik to je benzínu :)
EDIT: Testace nijak neomezuje provoz vozidla, tzn. nemusíš psát knihu jízd atd. Pouze platíš 1/12 pojistky.
EDIT2: Pěkný značky :!: . Ty nové vypadají, zvláště na 01 divně.
VAZ 2106 - Marina r.1979

Dva PoJeBy ze Skašova

Gabriel García Márquez
Karlos 2101

Pěkný značky :!: . Ty nové vypadají, zvláště na 01 divně.
Tahle SPZ je tam od doby, kdy tu bylo auto poprvý registrovaný (alespoň podle TP), bohužel si jich moc neužiju, protože se po prázdninách budu stěhovat a dostanu ty nový obludy, ale asi řeknu, že jsem tyhle ztratil a nechám si je alespoň v dílně.
Nevím, jestli je to i tenhle případ, ale u JAWičky jsem se zajímal o zelený značka, kde je taky tohle pojištění za 1/12 ceny, ale prej má i mnohem nižší krytí, než normální PR. Jinak obnáší to i úlevu od EKo výpaného ? :oops:
Luky

Příspěvek od Luky »

Karlos 2101 píše:ale prej má i mnohem nižší krytí
Myslím si, že to není tenhle případ.
Karlos 2101 píše:obnáší to i úlevu od EKo výpaného ?
Nevím. Řekne ti to komisař, který by to posuzuval, myslím si i po mejlu. Já to neřeším. Jezdím v odhlášce a je jen otázkou času, kdy budeme mít v rodině ZTP. Ale mám takový pocit, že úlevu od ekovýpalného přináší jen ta testace, kdy dostaneš ty zelené značky, která je také dražší, ..., zkrátka ta druhá verze. Ale ruku do ohně za to nedám.
VAZ 2106 - Marina r.1979

Dva PoJeBy ze Skašova

Gabriel García Márquez
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Zdravím Kněžmost city z Luštěnice city :D Zase další člověk z okresu. Tahle žlutá je nebo není originál? Mě to připadá jak telekomácká...
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Karlos 2101

není to originál, je to prozatimně jenom přejetý válečkem, protože jak jsem psal, predchozí majitel s ním měl několik karambolů a když to třeba škrábnul, tak vzal štěteček a zamáznul to první barvou, která mu přišla pod ruku, takže měl několik odstínů žlutý barvy, semtam zelená, zlatá, něco jako pouštní kamufláž US Army :lol: a hrozně to táhlo policajty a jet s tím někam dál než po vesnici byla ostuda :oops: Takže budu šetřit a až budu mít prostory, tak ho fouknu pořádnou barvou. Vím, je to hřích :oops: ale je to lepší než hutě :wink:
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

nooo urobil si kusisko roboty za to ťa musím pochváliť. dúfam, že to takto pôjde aj ďalej. banánová žltá je pôvodný odtieň ale toto má do tej pôvodnej ďaleko. táto mi pripadá taká citrónová alebo ako to nazvať.
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Štěpán

Příspěvek od Štěpán »

Zdravím dalšího blázna z okolí MB. Kdybys s něčím potřeboval poradit, tak dej vědět. :wink:
Karlos 2101

děkuji, děkuji, mayo, zítra kouknu na plechovku, co je přesně zač ta barva a díky za pochvalu. Teda, neměl jsem ani tušáka kdo všechno je tu z okresu :oops: Štěpáne, díky za nabídku, ale zatím funguje jak má (klep klep) a doufám, že to tak zůstane dlouho.

EDIT: Tak jsem koukal na barvu a je to Žluť chromová :wink:
Naposledy upravil(a) Karlos 2101 dne pát čer 10, 2011 10:49, celkem upraveno 1 x.
jackal

Příspěvek od jackal »

Ahoj,pokud budeš chtít pojistku tak se ozvy. Jsme z MB a na 1,3 to stojí cca 1600 na rok. Já to mám na všech žigulech a naprostá spokojenost.
Karlos 2101

Tak tady jsou ty slibovaný fotky :wink: Omluvte prosím kvalitu, je to focený mobilem a ještě prosím omluvte ten bordel v autě :oops:

http://karlos-jawa638.rajce.idnes.cz/BA ... C00691.jpg
Zachránce vraků
JAWA 350/638 - lepší než nová
Mitsubishi L 200 - neúnavnej pracant
2101 - bejvávalo
2103- zvrchu fešáček, dole chudáček
Obrázek
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Ahoj, ta práce s barvou je přímo úchvatná. Ale tu plachtu máš pěknou to vypadá šikovně. A asi nejvíc se mi líbily obrázky těch starých a nových dílů.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
rosta

Příspěvek od rosta »

jestli je po mechanické stránce ok tak bych udělal něco s těma plechama-vypadá to hrozně obouchaně......
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“