Byl jsem blbec, rozebral jsem to do šroubku, takže mi vypadlo i lanko z vinutí (kvůli motorku stačilo ale povolit dva šroubky

Rok to fungovalo, až tu "cvak a chrrr" a okno zůstalo viset. Rozebral jsem to a zjistil, že plastová koncovka na levé horní kladce mi při minulém osazování zajela za kladku. Lanko tudíž pěkně cvičilo, z bowdenu vyjel plastový vnitřek a potrhal se ... ale to je drobnost.
Horší je, že lanko na navijáku dostalo už pořádně na prdel. Nakonec jsem ho přes střed převázal vázacím drátem, protože to pořád vypadávalo. Ale lanko z bubínku padalo pořád - bubínek nemá po stranách žádné vedení, což mi přijde jako konstrukční vada, no nevim ...
Každopádně ... potřebuju vyměnit to lanko a spravit nebo vyměnit motůrek. Prozatím jsem to osadil, okno vytáhl nahoru (to jde dobře

Dotaz 1: Když koupím obyčejné ocelové lanko, dají se na něj nějak nalisovat nebo naletovat ty šestihránky coby zarážky?
Dotaz 2: Co může být tomu motorku a co se s tím dá dělat? Dá se to nějak proměřit, zjistit, spravit, nebo mám prostě koupit jiný (2123-3730610)?