Benzinová pumpa

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jackal

Benzinová pumpa

Příspěvek od jackal »

Dnes mi přestalo jet auto,kouknu do motoru a celá strana u pumpy promočená od benzínu.Pak jsem zjistil že mi místo do karbecu stříká benzín bokem z pumpy nějakou dírkou,asi odvzdušněním.Kde je chyba?nějaké těsnění?
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Membrána udělala pápá...
amiricas

Příspěvek od amiricas »

Dotaz asi to bude znít blbě, ale dneska jsem potřeboval ráno natlačit trochu benzínu do notoru přes ruční pumpu a při stlačení páčky něco ruplo, ulítnul kousek nějakého drátku a od té doby nejde použít ruční pumpu, chtěl bych se tedy zeptat jestli to byla nějaká drátová závlačka, kterou je možné vyměnit nebo jestli budu muset vyměnit komplet pumpu ?
cackler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cackler »

to byla nejspíš ta pružinka co ti vrací páčku nahoru? jde pumpovat když ručně páčku vracíš i nahoru?
Saša

Příspěvek od Saša »

Ano správně rupla vratná pružina . Na funkci pumpy to nemá žádný vliv . A ani se nemusí páčka ruřně vracet (zvedat) . Jen při chodu motoru tam pak poskakuje jak jojo .
Pokud čerpadlo nereaguje na ruční pumpování je motor v takové pozici kdy je ovládací tyčka čerpadla vysunutá (zmáčklá membrána) a tím pádem nejde čerpat . Jednoduché řešení je motor o kousek pootočit .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

amiricas píše:Dotaz asi to bude znít blbě, ale dneska jsem potřeboval ráno natlačit trochu benzínu do notoru přes ruční pumpu a při stlačení páčky něco ruplo, ulítnul kousek nějakého drátku a od té doby nejde použít ruční pumpu, chtěl bych se tedy zeptat jestli to byla nějaká drátová závlačka, kterou je možné vyměnit nebo jestli budu muset vyměnit komplet pumpu ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak to se mi stalo taky, pravděpodobně mne to taky lehce zaskočilo, ale věděl jsem která bije - a nechal to tak. Páčku beru do dvou prstů, stačí to. A funguje to.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Marek

Příspěvek od Marek »

Normálně vyměň membránu a val dál vstříc mnoha kilometrům :wink:.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“