škubání motoru na plyn i benzín, kolísání ručičky otáčkoměru

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
gopy

škubání motoru na plyn i benzín, kolísání ručičky otáčkoměru

Příspěvek od gopy »

Zdravím příznivce Lady. Před týdnem mi z ničeho nic začal škubat motor při jízdě. Zkoušel jsem přepnout na benzín a bylo to stejné. Když tůruji plyn při zastavení plynule tak motor jde dobře do otáček ale když prudce sešlápnu začne se motor dusit. Prosím o Radu děkuji.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Jak moc to škube? Pokud je to takové výrazně rázové, mohlo by to býti drhnoucí ložisko v rozdělovači. Tedy předpokládám, že máš model s rozdělovačem s podtlakem. Odpoj na zkoušku hadičku podtlaku od rozdělovače, pokud jev zmizí je to tím. Celková kontrola zapalování nebude jistě od věci.
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Jako bych nic nenapsal.
Naposledy upravil(a) MartasBrno dne čtv dub 29, 2010 09:50, celkem upraveno 1 x.
Puhi

Příspěvek od Puhi »

zapaľovanie treba skontrolovať ako radí K-L, ale pozri ak to nebude zapalko plavákovu komoru, či ti uzatvára ihla, mohlo by ti zalievať karbec, niečo podobné sme pred rokom mali na pid-bike - u, akurát tam nam tiekol aj ten benzín cez prepad :lol: takže podľa mňa, ak nebude zapalko, tak priveľmi bohatá zmes a ti to dusí
Marek

Příspěvek od Marek »

MartasBrno píše:Ještě mně napadla membrána akcelerační pumpičky.
To Tě napadla opravdu blbost. Na LPG totiž akcelerační pumpička vůbec nepracuje. Navíc i kdyby byla vadná, nebude to za jízdy škubat a rozhodně nebude kolísat otáčkoměr.

Puhi píše:pozri ak to nebude zapalko plavákovu komoru, či ti uzatvára ihla, mohlo by ti zalievať karbec
ON JEZDÍ NA PLYN!!!!!

Závada je naprosto určitě v rozdělovači, jak píše K-L. Je poškozené ložisko otočné desky regulátoru. Pokud se odpojí hadička od podtlakové regulace, problém zmizí. To ale neznamená, že je vyřešen.
Je nutné koupit novou otočnou desku do rozdělovače a vyměnit ji (pozor - jsou dva druhy lišící se velikostí ložiska). Pak je nutné seřídit zapalování.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Puhi

Příspěvek od Puhi »

ups fakt :oops: tak jedine to zapaľovanie :oops:
popest

Příspěvek od popest »

Já mám úplně stejný problém, ale jen na volnoběh. Motor běží klidně, ale občas taky škubne a sníží se na ten moment trochu otáčky. Mohlo by to být taky tím ložiskem v rozdělovači?
Marek

Příspěvek od Marek »

popest píše:Já mám úplně stejný problém, ale jen na volnoběh. Motor běží klidně, ale občas taky škubne a sníží se na ten moment trochu otáčky. Mohlo by to být taky tím ložiskem v rozdělovači?
Ne.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
popest

Příspěvek od popest »

Škoda...
gopy

Příspěvek od gopy »

Tak auto ted už neškube při přidávání plynu ale když chci jet třeba 50sátkou a mám lehkou nohu na plynu. Nepravidelně dochází ke škubání. Ručička otáčkoměru už nekolísá. asi se picnu :-)
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“