Hučící poloosy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
wiku

Hučící poloosy

Příspěvek od wiku »

Začalo mi hučet jedno z ložisek na zadních poloosách. Nepovedlo se mi podle sluchu určit jestli levé nebo pravé. Hučelo to jen při zatáčení doprava. Sehnal jsem si obě dvě poloosy z jiného žiga a vyměnil je obě dvě. Teď to prozměnu hučí při zatáčení doleva. Tzn. měl jsem na autě jednu s dobrým ložiskem a jednu s hučícím. Teď po výměně jsem na tom stejně, jen to špatné ložisko se přestěhovalo na druhou stranu. Jenže já stále nevím které ložisko to způsobuje, jestli levé nebo pravé.
Co vy zkušenější? Když to hučí při zatáčení doleva, která poloosa má špatné ložisko, levá nebo pravá? Nerad bych to měnil na 4x než najdu tu správnou kombinaci :-)
rosta

Příspěvek od rosta »

při zatáčení to spíš vypadá na difec-kdyby to byly poloosy tak hučí furt
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
wiku

Příspěvek od wiku »

taky jsem si to říkal. Jenže to by se prostou výměnou poloos kus za kus nezměnilo ze zatáčení doprava na zatáčení doleva.
wiku

Příspěvek od wiku »

pokračování o 800km později... :-)

hučelo to den odedne víc a začalo to při zatáčení i vibrovat do volantu. Podezření padlo na ložiska předních kol. A taky že jo. Byly malinko volnější, ale hlavně jedno mělo vyštípanou funkční plochu vnějšího kroužku. Nebylo to vydřené, ale vyštípané dírky a prasklinky. Možná že to byl zmetek už z výroby. Takže problém je vyřešen. Vyměnil jsem všechny čtyři ložiska a je tichounko.
Jen jedna věc mi pořád vrtá hlavou. Proč to každý den hučelo na jinou stranu? Zezačátku to bylo třeba týden při zatáčení vlevo, pak se to zase projevovalo při zatáčení v pravo (v tu chvíli jsem zrovna šachoval s poloosami na zadní nápravě). Teď těsně před výměnou se to měnilo každý den. V pondělí to hučelo v levých zatáčkách, pak auto den stálo a ve středu to zase hučelo při točení doprava. Mátě někdo logické vysvětlení proč to?
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“