Tomáš píše:a jakpakto že ti takhle klekl...něco jsi zanedbal,nebo jsi něco přehnal?
Těžko říct, co se stalo - moudřejší budu až po rozborce.
Zanedbal - to nejspíš ne, s mojí pečlivostí je to téměř vyloučeno. Spíš jsem někde něco přehnal - ve smyslu kompresního poměru či jiných úprav. Dokonce se obávám, že onu zkázu motoru pravděpodobně zapříčinilo ono ne zrovna šťastné přečasování kola vačkového hřídele. Sice se to nepotkávalo, ale tlak na klikovku se zvýšil o téměř 50% zrovna v okamžiku těsně po zážehu, čímž to celé patrně kleklo. Sice jsem to po nějaké době opět vrátil zpátky na správné načasování, ale asi už to bylo tak načaté, že nebylo pomoci. Klepe mi něco na spodku - buď pístní nebo ojniční čep, a to tak, že hodně - bojím se, že to uletí, dále se mi kompresní tlaky dostávají pod písty (ačkoli kompresní tlaky jsem teď neměřil a asi ani nebudu) - to rovněž způsobuje pronikání oleje z motoru všemi škvírami, na volnoběh a mírně vyšší otáčky to běží ne úplně rovně (malinko se to houpe, asi vlivem nějaké té ztráty komprese na jednom válci, či co), výkon je asi na úrovni motoru bez úprav (možná ani ne - kopec, který jsem jezdil kilo dvacet, jedu nyní osm pětek a konec) - no prostě není to ani trochu ono.