Co vše bylo potřeba? Začneme u nádrže. Tady bylo nutné udělat do jejího víčka ( nemyslím plnící hrdlo ) druhou dírku a připojit hadici. Do víčka jsem vyvrtal 10mm dírku. Skrz ní se provlékl šroub se zaletovanou měděnou trubičkou v hlavě. Z vnitřní strany je fibrové těsnění a přitaženo maticí M10. Trubička je v šroubu zaletovaná cínem a ohnutá o 90°. Dále. Na trubičku je nasazená hadice vedoucí pod auto. Bylo potřeba provrtat v podlaze novou díru průměru 17mm a na hranu díry navléct průchodku aby se hadice neprořízla. Nakonec jsem to ještě zatěsnil silikonem. Pod autem hadice přechází v benzinovou trubku. Trubku jsem koupil novou a byl docela porod jí tam dostat bez odmontování čehokoli ze spodku auta. Ke staré trubce jsem ji přítáhl kábel-bindrama. Trubka končí v motorovém prostoru před benzinovým čerpadlem. Teď to vezmeme z druhé strany. Z palivového čerpadla vychází hadice. Ta se rozdvojí pomocí rozdvjky ( mosazná - stojí 90kč plastová 26kč ale tam mi hned praskla ). Dále vedou dvě hadice za nádržku ostřikovačů. Tam jsou přidělány dva elektromagnetické ventily. Jeden ventil je půvdoní, z něho hadice pokračuje do karburátoru. Druhý ventil je úplně stejný ( konstrukčně ) ale zapojení přes rozpínací relé tak aby byl zavřený když je druhý ventil otevřený a naopak. Z něho vede hadice na trubku vracečky.
Funkce: Jedu-li na benzin, ventil vracečky je zavřený, druhý ventil otevřený a benzín je tlačen do karburátoru.
Jedu-li na plyn, ventil ke karburátoru je zavřený, venzil vracečky otevřený. Čerpadlo honí benzin dokola a jeho membrána je pořád v benzinu ( a o to šlo ).
Prakcké zkušenosti:
takže nejdříve ty pozitivní- Určitě bezpečnost. Sníží se ryziko prasknutí membrány palivového čerpadla a následného rozstřikování benzinu po motoru. Přepínání z plynu na benzin je, i po dlouhé jízdě na plyn, rychlé. 1 až 2 vteřiny kdy motor netáhne.
negativní: při provozu na plyn je při stání na křižovatce ( kdy v autě je celekm ticho ) slyčet žbluňkání benzinu z nádrže ( to jak proud stříká z trubičky na hladinu. Šlo by to odstranit kusem hadice navlečeným zevnitř víčka na trubičku a ponořeným až na dno nádrže.
Snad tenhle sloh někomu dobře poslouží.