Baterka

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Kde koupit baterku

V internetovém E-shopu kvůli lepší ceně
4
11%
V kamenném obchodě, i za vyšší cenu
23
62%
Je to jedno
7
19%
Nevím...
3
8%

Celkem hlasů: 37

Marek

Baterka

Příspěvek od Marek »

Vypadá to, že se mi baterka co nevidět (tj. ještě před zimou) nejspíš odporoučí. Přestože jede pouze dva a půl roku, je po ní. Patrně jsem nezvolil tu správnou značku (Gigawatt opravdu není to pravé ořechové, přestože je to koncern BOSCH).

Uvažuju nad koupí nové, pravděpodobně kapacitně větší (kolem 90 - 100 Ah). Sice v manuálu je psáno minimálně 72 Ah, ale vzhledem k velkému množství komfortní výbavy a dalších přídavných zařízení je jistě dobré mít energii k dispozici (altík mám 14 V / 120 A).

Koupili byste baterku v e-shopu internetového prodejce nebo radši v kamenném obchodě? Rozdíl v ceně je totiž natolik zajímavý, že bych se spíš přiklonil k internetu. Ve značce mám víceméně jasno, vítězí BANNER, případně Exide. Na netu lze pořídit baterku těchto výrobců v kapacitě 90 Ah za cenu kolem 2500 Kč.

Díky za názory.
Naposledy upravil(a) Marek dne stř zář 30, 2009 13:21, celkem upraveno 2 x.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Na baterce toho neni moc co pokazit v tom smeru, ze bys nedostal presne to co sis objednal. Tedy v tomto smeru bych se nebal a koupil to pres internet. Druha vec jsou pak reklamace a paltba za dorucovani tezkeho baliku.

Ono obcas i usetrnych 500 nestoji pak za ten cas a telefonovani, kdyz dojde k reklamaci. Hodinu to dobre balit, pak na postu, postovne, pred tim nejake telefony s prodejcem...

Ale asi jo, riskl bych to pres net ;-)
VAZ 2104 1.3 1989
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

By mě zajímalo, jak to posílaj :?
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Marek

Příspěvek od Marek »

Posílají to TOP TRANSem.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Nejvíce se mi osvědčilo nakupovat v centrálních skladech Akuma nebo Varta (Králíky u N. Bydžova). Lze si vybrat baterie staré méně než 1 měsíc od výroby. Nejdéle mi vydržela (12 let) od rakouské fy Bateria Bären. Banner je také dobrá značka.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Petr HC píše:Nejdéle mi vydržela (12 let) od rakouské fy Bateria Bären.
Mě baterka tohoto výrobce vydržela 8 měsíců :) , odešel článek, ale kupoval jsem to v Akumě a s reklamací nebyl žádný problém. Dostal jsem fungl Akumu s o řád vyšší technologií a kroutí již 5 rok bez problému.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Já bych doporučil originál Ford - Motorcraft v edici Silver Calcium. S těmi máme dlouhodobě výborné zkušenosti. V Sieřře vydržela z prvomontáže cca 11 let. Pak jsme koupili modrou Vartu - životnost 3 roky. Po zkušenostech jsme si raději připlatili a koupili opět originál Motorcraft. Zatím je to 6 let a drží.

Tohle je další z věcí, kde se mě prokázalo, že se nevyplácí moc šetřit. ;)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Taktéž bych se přikláněl k přímému nákupu v kamenném obchodě.
Co se týče Tvé automobilní spotřeby ... i přes doporučení výrobce bych se přikláněl k variantě silnější baterie. Místo doporučované 72 AH bych šel klidně až na 100 Ah.
A co se značky týče - nebral bych žádnou Noname či neznámý výrobce.
A konkrétně Tvá "vyplivlá Božka" je druhý extrém té (mnou Tobě) věnované "Božky", která jela 5 let, pak stála více než rok v chladné dílně, nabili jsme ji a sloužila spolehlivě až do konce nebohé modré 03.
Takže asi tak. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Marku, ta baterka, co jsi mi dal před dvěma lety k 2103, točí jak blbá dodnes, vystřídala se celkem asi v pěti autech a i v největší kose to byl absolutní držák:)
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Maysner

Příspěvek od Maysner »

sklad banner mam ani ne kilak od baraku, takze az budu kupovat baterku pro sebe, pujdu rovnou tam
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Kalasnikov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalasnikov »

xx
Naposledy upravil(a) Kalasnikov dne čtv lis 04, 2010 20:36, celkem upraveno 1 x.
Dusan

Příspěvek od Dusan »

Nemo

Příspěvek od Nemo »

Ano, koupit v e-shopu suchou, a nebo u nějakého distributora Bannerku, ale výhradně "čerstvě" nalitou.
Moje konkrétní zkušenost je s distributorem Banner v Uhříněvsi(což je ti samosebou na nic), ale je to o tom, že když jsem si šel koupit baterku do dodávky, tak mi poradili, jaká bude pro daný účel a auto nejvhodnější (ne, nebyla to ta nejdražší :wink: )a pak mi řekli, ať se pro ní stavím tak nejdřív za dvě, tři hodiny, protože se musí nalít, nechat odstát, změřit, a pak může do auta. A stavte se na kontrolu, tak za měsíc, samo zdarma!......no, to ti na e-shopu nedají.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Dusan

Příspěvek od Dusan »

A je dolezite aby bola dobre sformovana... inak neda potrebene prudy... Co u nejakej odstatej... nenabitej este k tomu nikto negarantuje.

http://jozef.skorpil.googlepages.com/testoberonobalka

A pozor niektore baterie ..trocha ina modernejsia technologia vyzaduje vyssie nabijacie naatie v aute caa 0,2 az 0,4 ako bezne baterie...potom sa taka baterie plne nedobija a nefunguje riadene.
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Marku, určitě zainvestuj do autobaterie suché. Kolikrát se jim totiž na skladě válí haldy nalitých baterií kdo ví jak dlouho ... a pak se divíme, že nám tak málo vydrží. Jakmile se baterie nalije, začíná stárnout ....

V Brně mám chlapíka, kterej má obchůdek s autobateriema ... před třema rokama jsem u něj kupoval baterku do motorky i do bratránkova žigula. Obě baterie suché, chlapík je nalil, nabil a kompletně na druhý den připravil. Do žigula jsme brali Yuasu. Moc důvěry jsem k ní neměl, ale chlapík říkal, že se kvalita zlepšila. Baterka již třetím rokem točí jako ďas :) Navíc chlapík přijel až k autu, baterii namontoval, namazal vazelínou kontakty (na to jsem obzvláště čučel), změřil dobíjení a prohlásil, že kdykoli máme přijet na přeměření a nabití baterie zdarma :)

Takže moje rada: Asi je jedno kde koupíš, ale určo bych chtěl baterii suchou, přednabitou ... nejlépe firmu co baterku nalije a připraví na provoz.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“