Brzdy

Moderátor: Moderátoři

Hnojar
Kontaktovat uživatele:

Brzdy

Příspěvek od Hnojar »

Nerad znova otvírám otřepané téma, ale , jak jste si všimli, dodělal ljsem konečně ty brzdy, po štyrech dnech hledání blbé součástky jsem je i zprovoznil a teď stojím před doufám posledním problémem. Když auťák půldne stojí, brzdový pedál se musí jednou sešlápnout až k podlaze. Pak začne zabírat okamžitě. může to být neúplně dokonalým odvzdušněním ?
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Spis bych to videl na to, pokud jsou dobre nasazeny vsechny tesnici gumicky, ze nekde tece potrubi, neztraci se Ti i trochu kapalina? W.
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

přesně tohle mohu potvrdit....na 01 brzdy dokonale odvzdušněný,ale pedál je furt měkej,...čím to?...zjistil jsem,že na válci jsou volný trubičky z plastu co do nich vedou hadičky z nádržek..zřejmě tam bude mikro unik..ale netuším čím jiným...
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

Pokud nemáš špatnej HBV tak je tam vzduch.)
A nebo špatně pracuje samoštel takže ho ráno našlapeš a drží ale po delší době se povolí víc než má
Když šlápneš na pedál a pohupuje se je tam vzduch musí to jít natvrdo
Hnojar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hnojar »

HBV je po generálce, samoštely jsou nové....pedál malinko pruží, při silném zašlápnutí se zastaví natvrdo
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

Hnojar píše:HBV je po generálce, samoštely jsou nové....pedál malinko pruží, při silném zašlápnutí se zastaví natvrdo
HVB po generálce????
Snad novej né? Repase nepomůže po chvili začne propouštět
Hnojar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hnojar »

nač nový, když ten starý je zevnitř jak nový ? 8) a propouštěl jen kroužek s drážkou, ostatní nee
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

Na brzdách se nešetří a stačí jeden malej škrábaneček nebo kaz a jeto v ...........
Dříve jsem to dělal taky ale pak to bylo jen na problém a když koupím novej mám na 10let pokoj

Když si vezmeš kapalinu a čas strávenej s brzdama , je lepší koupit nové věci udělat to na poprvé
Hnojar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hnojar »

Ocel gumovou manžetou nepoškrábeš.......a samotná rozborka-zborka HBV se dá udělat za 15 min na parkovišti :-) narozdíl od toho samoštelu, který jsem radši vyměnil, než abych se s tím otravoval...... ta repase byla čistě jen pro dobrý pocit, když už jsem to rozkopal, tak jsem vyměnil 3 manžety po 4 korunách..... jistě mohl jsem místo starého dobrého hbv použít nový, ale to už je fakt lepší odložit na lepší auto.......
Míra151

Příspěvek od Míra151 »

Ocel gumovou manžetou nepoškrábeš.......

To máš pravdu ale stačí smítko nebo šupinka která se uvolní a ?
Ten samej problém je většínou když máš humus kapalinu a dáš novou
A máš průtokáč
Podotýkám humus kapalinu

:drinkers:
Hnojar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hnojar »

hele, to nemá nic s tím, že musím sešlápnout brzdu aby se nastartovala, a pak jede normálně...... průsak přes hbv se projevuje stoupáním hladiny v nádržce, když už...... a nějak se mi nezdá, že by manžeta vždy jedenkát netěsnila a po sešlápnutí bezvadně fungovala...... jinak s tím poškrábáním máš pravdu, ale v mém případě je fakt lepší koupit nové auto..... než měnit plně funkční ale staré za nové....
Pool

Příspěvek od Pool »

Dneska jsem přišel k autu a zjistil nemilou věc. Brzdový pedál mi šel volně k podlaze a zadní kolo celé mastné od brzdovky, v nádobce jedna polovina komůrky prázdná až na dno. Když jsem brzdovku trochu dolil, abych se podíval kudy to valí ven, tak mi nešlo nic našlapat, ani při povoleném zadním odvzdušňovacím šroubu. Není to divný? Nemůže být i něco s brzdovým válcem?
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Pool píše:Když jsem brzdovku trochu dolil
To je kolik? Musis doplnit vsechno co vyteklo z dlouhe trubky, nevim jakej to ma objem ale zkus tak nalit vic.
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Miso

Příspěvek od Miso »

Ked vytecie vsetka kvapalina, tak pomoze postlacat hadicku medzi nadrzkou a valcom aby sa znej vytlacil vzduch. Potom sa system odvzdusni lahsie.
Nulašestka

Příspěvek od Nulašestka »

Není to divný? Nemůže být i něco s brzdovým válcem?
Hm,s tím bych si nezahrával.Já jsem válec okamžitě vyměnil když se mi stalo následující.Praskla trubka od zadních brzd,tudíž zadní okruh vytekl,ale zároveň přestaly brzdit přední brzdy,ačkoliv tam byl kapaliny dostatek. :shock: Při plně sešlápnutém pedálu jen destičky jemně cinkaly o kotouče. :shock: Pedál nekladl odpor.Bylo nepochybně fascinující jet s tím na výměnu. :? Tenkrát aspoň brzdila ruční...
Čily ani bych se nedivil kdyby to bylo tím válcem...
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“