teče kapalina ale kde???

Moderátor: Moderátoři

Patrac
Kontaktovat uživatele:

teče kapalina ale kde???

Příspěvek od Patrac »

zjišťuji malý ale opravdu malý úbytek brzdové kapaliny. na brzdáych ani na kolách nikde nic jen trochu mastného ale rozhodně nepotečené. trubičky i hadičky jsou suché ( alespoň v rámci možného zjištění teď v zimě) tak kde to sakra může protíkat??? :(
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Netece primo pumpa? W.
marty

Příspěvek od marty »

[quote]tak to bych taky rád věděl mne takhle myzí ve spojce (vše nový)
Pšenda

Příspěvek od Pšenda »

Tak tohle jsem řešil rok než se mi to po vánocích ukázalo samo.
Teklo mi to do kabiny pod kobereček u pedálu. Koberec to malé množství vesele ukrýval a vsáknul. Až jednoho dne jsem chtěl odjet a spojka nemakala a tam se kapalina objevila.
Ford Sierra 2.9i V6 Manuál Ghia - 150 koní a jede to šíleně, jak jinak než na LPG
expa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expa »

Patrac .. skus odpojit podlakovu hadicu .. ci tam nebudes mat trochu kapaliny, abo zhod rovno brzdovy valec, ci nepreraza skrz neho .. neni to vydno .. vstrebava to posilovac brzd a cez neho to moze ist bud do kabiny abo do hadice podlaku. Vyskusaj to, ked to neni nikde vidiet. Zhadzoval si uz bubny, ci netecie prasatko?
Naposledy upravil(a) expa dne stř bře 09, 2005 07:54, celkem upraveno 1 x.
VAZ 2107 ... kdyz milujes, neni co resit ;)
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Teď v zimě se špatně zjišťuje únik kapaliny. Vše výše popsané je možné. Nejvíce bych věřil průsaku z nějakého brzdového válečku, což se projevuje mastnými fleky na vnitřní straně pneumatik, přip. v malé míře "zvlhnutím" brzdových štítů a zvýšenému nánosu prachu na nich.
slade

Únik brzdové kapaliny.

Příspěvek od slade »

Připojuji se k názoru Pšendy.Kdysi mi taky začala mizet kapalina a objevila se pod kobercem.To samé se může stát i u spojky,když po tlačné tyčce prosakuje kapalina a zatéká pod koberečky.Dle stáří bych doporučil výměnu celého válce - brzdového nebo spojkového.Za ta léta provozu bývá vnitřek okorodovaný a výměna těsnění by mohla pomoci jen na chvíli, než se opět prodře o korodované místo.Nevím kolik stojí spojkový,ale brzdový stojí asi 400Kč.Taková investice se do brzd rozhodně vyplatí - vždyť to je to nejdůležitější na autě.Zdeněk
karel

kapalina

Příspěvek od karel »

Pokud prosakuje kapalina hlavnimi valci je to vzdy smetenym tesnenim 1. krouzku.Smeteny tesneni 2. krouzku znamena ze se kapalina vraci zase zpet do nadobky aniz by sla do pracovniho valce. U spojky je divny nezjisit prusak, kdyz cela soustava ma na delku 0,5m. Asi to fakt tece pod koberec. Jeste je moznost, ze proste netesni hadice od nadobky k hl. valci - u Nivy by to odteklo tim kanalkem pod nima. Ted v zime je to bida. To marty: jestli jsi menil hadice venku v mrazu, urcite tesnit nebudou. Jak to ztvrdne, neda se to poradne dotahnout.
marty

Příspěvek od marty »

spojkovej válec i pumpu jsem mněnil v teple v práci na heveru kdo by se ohybal a mrznul u toho .jinak už jsem to našeljak píše karel prostě už jsem pospíchal domu tak jsem si zapomněl utáhnout pásku na pumpě prostě pospíchej pomalu
karel

kapalina

Příspěvek od karel »

to marty: penitentiam agite...
marty

Příspěvek od marty »

hele karle mluv na mne česky
shifty

Příspěvek od shifty »

Zdravim, taky mám stejný problém, teče mi brzdová kapalina a nemůžu najít kde, sem tam je kapka pod motorem, ale na válec to nevypadá.. Snad posilovač? No nevím.. Teď v zimě se to navíc dost těžko nachází :(
2105
Marek

Příspěvek od Marek »

Často to bývá hlavní válec brzd, který prosakuje do posilovače. Těžko se to zjišťuje, protože motor si prosáklou kapalinu nasaje hadicí podtlaku a spálí.

Milý čerte Drápale, hledej!!!
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

Marek píše:Často to bývá hlavní válec brzd, který prosakuje do posilovače. Těžko se to zjišťuje, protože motor si prosáklou kapalinu nasaje hadicí podtlaku a spálí.

Milý čerte Drápale, hledej!!!
Já už to mám opravený :-) vyřešila to GO brzd provzlínávalo přední prase a to tak málo že to nezamastilo znatelně disk a stihlo se to prostě na obložení vypařit. :wink:
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Marek

Příspěvek od Marek »

Radečku, broučku, musím Tě zklamat, ale kapalina se na kotouči neodpařuje!!! Z chemického hlediska to nejde. Ale nezoufej, buď optimista a raduj se z faktu, že jsi problém vyřešil!!! :D :D :D
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“