teče kapalina ale kde???
Moderátor: Moderátoři
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
teče kapalina ale kde???
zjišťuji malý ale opravdu malý úbytek brzdové kapaliny. na brzdáych ani na kolách nikde nic jen trochu mastného ale rozhodně nepotečené. trubičky i hadičky jsou suché ( alespoň v rámci možného zjištění teď v zimě) tak kde to sakra může protíkat??? 

Tak tohle jsem řešil rok než se mi to po vánocích ukázalo samo.
Teklo mi to do kabiny pod kobereček u pedálu. Koberec to malé množství vesele ukrýval a vsáknul. Až jednoho dne jsem chtěl odjet a spojka nemakala a tam se kapalina objevila.
Teklo mi to do kabiny pod kobereček u pedálu. Koberec to malé množství vesele ukrýval a vsáknul. Až jednoho dne jsem chtěl odjet a spojka nemakala a tam se kapalina objevila.
Ford Sierra 2.9i V6 Manuál Ghia - 150 koní a jede to šíleně, jak jinak než na LPG
Patrac .. skus odpojit podlakovu hadicu .. ci tam nebudes mat trochu kapaliny, abo zhod rovno brzdovy valec, ci nepreraza skrz neho .. neni to vydno .. vstrebava to posilovac brzd a cez neho to moze ist bud do kabiny abo do hadice podlaku. Vyskusaj to, ked to neni nikde vidiet. Zhadzoval si uz bubny, ci netecie prasatko?
Naposledy upravil(a) expa dne stř bře 09, 2005 07:54, celkem upraveno 1 x.
VAZ 2107 ... kdyz milujes, neni co resit 

- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Únik brzdové kapaliny.
Připojuji se k názoru Pšendy.Kdysi mi taky začala mizet kapalina a objevila se pod kobercem.To samé se může stát i u spojky,když po tlačné tyčce prosakuje kapalina a zatéká pod koberečky.Dle stáří bych doporučil výměnu celého válce - brzdového nebo spojkového.Za ta léta provozu bývá vnitřek okorodovaný a výměna těsnění by mohla pomoci jen na chvíli, než se opět prodře o korodované místo.Nevím kolik stojí spojkový,ale brzdový stojí asi 400Kč.Taková investice se do brzd rozhodně vyplatí - vždyť to je to nejdůležitější na autě.Zdeněk
kapalina
Pokud prosakuje kapalina hlavnimi valci je to vzdy smetenym tesnenim 1. krouzku.Smeteny tesneni 2. krouzku znamena ze se kapalina vraci zase zpet do nadobky aniz by sla do pracovniho valce. U spojky je divny nezjisit prusak, kdyz cela soustava ma na delku 0,5m. Asi to fakt tece pod koberec. Jeste je moznost, ze proste netesni hadice od nadobky k hl. valci - u Nivy by to odteklo tim kanalkem pod nima. Ted v zime je to bida. To marty: jestli jsi menil hadice venku v mrazu, urcite tesnit nebudou. Jak to ztvrdne, neda se to poradne dotahnout.
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Já už to mám opravenýMarek píše:Často to bývá hlavní válec brzd, který prosakuje do posilovače. Těžko se to zjišťuje, protože motor si prosáklou kapalinu nasaje hadicí podtlaku a spálí.
Milý čerte Drápale, hledej!!!

Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006