Tiež dúfam, že sa hnevať nebude, ale ako som si všimol, tak medzičasom tu bol a zjavne teda asi nemal námietky, resp. sme mu nestáli za ten čas, aby sa nad nami nejako pozastavovallucifero89 píše:Dúfam, že sa Radek nenahnevá, že to riešime v jeho vlákne, prípadne to admini presunú, ale...
Toto asi takmer určite nebude problém... Lebo skúšal som aj takú vec, že stlačím spojku pri vypnutom motori, naštartujem a keď chcem zaradiť spiatočku, tak aj tak to škrkne a trošku hodí autom, ako keby dostalo kopanec... Čakať so stlačenou spojkou som samozrejme skúšal rôzne intervaly, aj pol minúty a nepomáha... Niekde som čítal, že ideál je počkať 3 sekundy. Z toho mi tak nejak vždy vychádzalo, že ďalším dôvodom môže byť, že nevypínala dobre spojka... To mi však vylučuje ďalšia vec a síce, že občas sa stane že tu spiatočku nemôžem zaradiť vôbec, asi preto, že je práve zub oproti zubu a musím znova pustiť spojku a zošlapnúť alebo sa auto musí pohnúť... Neviem teda...posim píše:Lucifero89 - ak Ti to škrtanie zubov spiatočky robí i po zastavení vozidla, tak je problém iba v tom, že tú spiatočku radíš príliš rýchlo po stlačení pedálu spojky, resp. krátko po stlačení spojky.

Ona tá Tvoja spojka zrejme niekedy unáša a niekedy nie - podľa toho čo píšeš. Ak by to bolo zlým nastavením, tak by sa to prejavilo tým, že bude zaberať príliš nízko (treba porovnať s iným autom alebo príručkou, nespoliehať sa na svoj odhad - človek si časom zvykne na všetko a pritom to ok nemusí byť:o) Ak zaberá normálne a predsa unáša, tak v nej bude nejaký problém - napr. krivá či inak poškodená lamela. Nabudúce ak Ti to chrupne, tak skús tú spiatočku znova vytiahnuť a opäť zasunúť, či to chrupne znova. Ak áno, tak máš istotu, že spojka unáša a treba to riešiť, aby to nebolo niečo, čo sa postupne, či nebodaj naraz zhorší.