Presne tak,rozbyť sa dá všetko..Tvar ramena sa za jazdy mení,to je pravda,ono sa vlastne aj trocha musí.Plechové je podľa mňa náchylné ku krúteniu a následne k deformácii.Netvrdím že u Vesty je nutne zlé.Všetko ukáže až čas.
Riadenie je presunuté dole samozrejme nie kvôli tým dieram(bolo to myslené ironicky

).Ako píšeš,karoséria v zákrutách pracuje,pracuje aj nápravnica.Otázka je,ako bude spolupracovať tyč riadenia s riadením a následne aj kolesami.I keď ako píšeš,tiež si myslím,že toto riešenie by malo byť presnejšie.Oni tú nápravnicu zastabilizovali ešte aj o vzperu,čo sa mi tiež pozdáva.
K tej nápravnici-ja nie som proti nej,ty si si na Priore priečne nosníky vystužil tyčou,čo nie je na škodu.Na 2112 sú tie nosníky vystužené trubkou na predu,preto je to rameno predľžené a uchytené vpredu,aj na Kaline a na Priore by si to mal mať tiež.Ja som chcel len poukázať na to,že náprava Vesty je iná,komplikovanejšia oproti P K G a tým pádom aj náchylnejšia na poruchy.Ale ako hovorím,všetko ukáže až čas.Ja by som bol tiež rád,keby to bolo eňo-ňuňo

.
Zažil som aj nápravu a riadenie na mojej už pochovanej 01-tke,kde sa s pribúdajúcimi kilometrami a vekom sralo všetko.Samozrejme to nechcem porovnávať s Vestou.Ja len toľko k tomu,že odkedy vlastním riadenie a nápravu typu Samara,tak neviem že by existovali,proste je to jednoduché a funguje to.Samozrejme jazdné vlastnosti sú primerané veku a najazdeným kilometrom.
No ak tým čapom,ja som mal na mysli čap buď zvyslí,alebo guľový a výlučne len na riadení-nie na ďalšie veci,súvisiace s otáčaním kolesa.Lebo to si tam potom môžme prirátať aj dva "kardanové" kríže na tyči riadenia

.Ale ak to berieš takto,tak teda prepáč,máš pravdu,Vesta aj Kalina sú na tom narovnako.V každom prípade mi riadenie P K G pripadá jednoduchšie.
Ale na tej hrebeňovej tyči to gumokovové puzdro bu som čapom ja osobne nenazval.A vôľa?Ja zatiaľ žiadnu nemám ani na Samare,2112 ani na Kaline.Mal som to dole teda len raz na Samare,aj to kvôli výmene tej harmonikovej prachovky,nechcel ma kvôli tomu pustiť cez STK-somár

.Tak som to vymenil a na druhý deň som mal STK-čku.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)