To Cory:
Na Crosse to funguje tak,že otáčky ventilátora sa regulujú najprv od teploty motora až potom od teploty požadovanej a dosiahnutej v kabíne.To isté platí aj o klapke prúdenia vzduchu.Čiže ak naštartujem studený motor,ventilátor ide len tak aby sa nepovedalo a klapka vzduchu je otvorená výlučne len na čelné sklo.Ako sa postupne zohrieva motor,tak sa plynule(nie skokovo)zvyšujú otáčky ventilátora a prepína automaticky prúdenie vzduchu.Cca do 35stuňov len čelné okno,35-55 stupňov čelné okno plus nohy a potom už len výlučne spodok.Deje sa to nezávisle od toho,kde máš momentálne nastavené prúdenie vzduchu ovládacím kolečkom.Ak spravíš "prošivku"MMC-čka,tak tam pekne schematicky vidíš celý proces až po dosiahnutie nastavenej teploty v kabíne.Čo mám odskúšané,toto je najrýchlejší a najkomfortnejší spôsob vykúrenia(vychladenia) kabíny.Skúšal som to aj v ručnom režime,ale toto je ďaleko lepšie.Ako od vtedy jazdím stále v automatike.A všimol som si,že aj pri sychravom počasí pri polohe auto,sa okná nezahmlievajú,alebo len minimálne...No a čo sa týka chladenia,tak to ti ešte neviem z istotou povedať,že ako to bude funguvať,lebo jednak keď bolo teplo,tak som nemal spravenú"prošivku" a popravde som polohu auto ani nepoužíval(po skúsenosti s mojej 2112-ky,tam to funguje ozaj ešte primitívne),až pokiaľ som asi po mesiaci-dvoch nezisti,že to funguje super.Ale čo si pamätám,tak kompresor mi v mechanickom režime zapínal a vypínal v určitých intervaloch.Pozor ale,Granty to čo som vyššie opisoval nemajú.Švagor má A4-ku a ja som osobne vo fungovaní klímy oproti Crosse žiadny rozdiel nevidel,až na tlačítkové ovládani a to že tam je dvojzónová,samozrejme kebyže nemá v tých koženných sedačkách vyhrievanie,tak v tých januárových mrazoch by si ešte po 20km skapíňal od zimy,hold diesel s priamym vstrekom...
.
Ozaj a keď zopne kompresor,ono nechladí každá klíma na plno?O týchto veciach znalosť nemám,takže ak niekto niečo vie,tak sa rád poučím...
.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)