Počítač je prý dobrý, ale nemám ho, protože na spotřebu prdím.
Hlavní výhoda jejich počítače spočívá v tom, že na displeji prý umí na přání vypisovat chybové kódy z řídící jednotky. Je to prý uděláno proto, aby se na autě dalo lecos opravit v Rusku i několik set kilometrů od servisu. Při rozsvícení "Check" si pak člověk může zjistit proč svítí.
Jediný co mi trochu chybí je čidlo upozorňující na možnost námrazy.
Ale ani to jsem si ještě nedokoupil. Jinak ve standardu (mimo počítač) je hlídání žárovek, otevřených dveří, hladiny oleje, hladiny chladící vody atd....
Hru NU POGODI s chytáním vajec mám doteď a funkční. A bude jí cca 15 let.

Plechová kola už dělají kulaté a není nutné nic dokupovat. Sehnal jsem si je na zimu a jsou OK. Elipsy dodávali do starších modelů. Dřív byla jediná možnost, jak získat kulatá kola, nákup elektronů. Teď pro 16V lisujou 14" plecháče v Čechách ve firmě, co dodává kola pro Škodu. (Hayes Lemerz Autokola as)
Gumy Kama, na kterých jsem to koupil mi vydrželi 15000km a celkem v pohodě. (jezdil jsem na nich i zimě na hory a v pohodě)
Jiné gumy mi ve předu vydrží taky cca 15000km. (Na to, aby mi vydrželi déle, by Lada musela mít slabší motor.

Ten volant řešíš kvůli estetice, nebo kvůli pasivní bezpečnosti?
Vyzkoušl jsem dva volanty Lada. Estetika mě moc nesere a zjistil jsem, že ten původní dvouramenný tenký se mi držel líp, ale jsem línej to znovu vyměnit.
Jediná "všivárna" od Lady je už jen ta povinná metalíza.
Co se týká koroze, beze zbytku souhlasím s Jiřím.
Co se týká dílů: vrakoviště neexistuje, výhoda: auta se nekradou na náhradní díly. Nevýhoda: Vše musíš koupit od Lady nebo opravit. (Od Lady je to dražší, než na vrakovišti, ale je to nové a většinou o něco levnější než nové díly na jiná auta.)
Logan se dá srovnávat s 2112, 2110. Tam bych i já váhal.
2111 je kombik 16V za 250-320tKč (podle dokoupené výbavy) a ten podle mě mezi novými auty nemá konkurenci. A ten motor je z mého pohledu bomba!
Pokles ceny s věkem u Lady je velký. U ojetých aut není tak citelný.
Ale zase kupuješ něco, co už někdo jiný ojezdil a vyhodil....