Tak jsem zavítal do Lada-Citroenu v Jateční v Plzni, s tím, že bych měl zájem si prohlídnout Ladu Kalinu kombi. Po vkročení na půdu autosalonu jsem začal mít pochyby, jestli ještě Ladu vůbec prodávají - jediný náznak tohoto byl totiž hadr v rohu na zdi s logem ruské automobilky
Prodavač mi na mé přaní odpověděl, že oni mi Ladu objednají, ale testovací jízdu u nich čekat nemůžu - občas prý jim dovozce Lady postaví do autosalonu nějaký kousek, ale s ním stejně nesmí jezdit... Náhradní díly prý nejsou ale problém - i když v plzeňském regionu servisujou převážně jen Nivy. Na testovací jízdu a prohlídku vozu mi prodejce doporučil Mělník. Ale ještě víc mi doporučoval koupit Citroena
Celkově jsem měl pocit, že jsem jak mimozemšťan, když chci v Plzni kupovat Ladu - a že je to v podstatě "můj boj".
Prodavač by mi evidentně docela rád pomoh, ale přístup dovozce je takový jaký je = žádná reklama, žádná podpora prodeje, minimum informací.
LADA JE JEDINÁ AUTOMOBILKA, U KTERÉ ZÁKAZNÍK PŘEMLOUVÁ PRODEJCE, ABY MU PRODAL AUTO