už sem ve starých zásobách doma vyhrabal i lambdu. http://www.cc-autodily.cz/sonda-kyslikova-lsh-25.html podle přiloženýho paragonu ležela 11 let v garáži

Moderátor: Moderátoři
Samozřejmě ale jen do určité doby . Při zrychlování se také proto "odpojuje" signál z Lambdy a ŘJ dávkuje dle tabulky korigované atktuální teplotou (motoru , vzduchu a tlakem) . A až při ustálené rychlosti teprve zapíná uzavřenou smyčku a začíná směs regulovat podle Lambdy . U běžných stříkaček ale pouze systémem chudá-bohatá a to v rychlém sledu .Pája píše:Prej všechny stříkačky sou při plnym plynu bohatý...
Závodní motory se ladí tak, že při plné klapce nad 3500 až max rpm má být lambda v rozsahu 0.86 - 0.87 (12.5-12.7 A/F). To znamená dost bohatý, je to kůli tomu aby každá molekula kyslíku našla svůj benzín. No a nějakej benzín pak zůstane na ocet:)Pája píše:No jo, ale já ten budík nemám na koukání, ale na ladění. Potřeboval bych vědět při jakym režimu mám směs ladit. Prej všechny stříkačky sou při plnym plynu bohatý...
U nové řady resp. u ŘJ Bosch pro Euro 3 a 4 se tato "akcelerační pumpička" řeší mimo ŘJ a to tak, že v tlakovém zásobníku vstřikovacích trysek je redukční ventil, který je řízen podtlakem a při prudkém sešlápnutí "plynu" krátkodobě zvýší tlak v zásobníku a než stihne zareagovat ŘJ přes lambda sondu, směs se obohatí.Pája píše: . Prej všechny stříkačky sou při plnym plynu bohatý...
JJ O2 s přímým vstříkem a další jí mají, jen to vyhodnocení není tak jednoduchý jak píšeš. Musí tam být zpětnovazební obvod který živí kyslíkovou pumpu. Nejlevnější řešení je asi tento kontroler NAW_OEM za 50+5 USD a vyvrakovat slušnou sondu. Kontroler má výstup 0-5V což odpovídá 9-19 A/F.Saša píše:Pokud toužíte po "širokorozsahové" Lambdě a nechcete investovat tisíce , je rada prostá : Vyrazit na velké vrakoviště a hledat novější vozy s přímým vstřikem paliva (GDI) . Mám dojem že i motory TSFI jí mají . (to se dá zjistit).
Vyhodnocení je pak banalita , Lambda se chová jako proměnný odpor .
Pokud to není přímý vstřik paliva tak ne . Dvoustavovou sondu poznáš lehce , dle skokové změny napětí (rychle přidat a ubrat plyn) .chleba píše:ma uno sirokopasmovu lambdu? (1.4IE)