Problémy s některými členy

(Já jsem postavil bábovičku a on mi ji zbořil, aneb volný ring pro lidi, kteří jsou ve při :-) )

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Atex píše:Nedavno jak vite mi klekla moje 309ka, Kopr okamzite priletel ze mi pujci svoji 205ku, zatim s ni muzu jezdit a pozdeji se domluvime. Kdybych ji chtel koupit, po sraze ji na par rozumnych splatek zaplatim. Opravdovy kamarad, nedal bych na nej dopustit, s tim autem mi opravdu pomohl. Ovsem po mesici se zacaly dit podivne veci. Kopr: "das mi nejake penize? musim zaplatit dluhy".... O par dni pozdeji Kopr: "Dej mi nejake penize, ja myslel ze s tim pocitas"..... Co to? Necekana zmena, co se stalo? Jeho draha polovicka o dalsich par dni pozdeji: "Kdy mi das ty prachy? To auto je moje, mne vubec nezajima co ti kopr rikal!, chci 4000kc a nic me nezajima!" Rikam, ale Kopr mi dluzi penize, myslel jsem ze se timto vyrovname. Doplatim zbytek z dluhu a jsme vyrovnani. Praskla s telefonem.... O zhruba tyden pozdeji Kopr: "to je jeji auto a ja s tim nemam nic spolecneho" .... Nakonec par dni pred srazem mi Kopr volal, omluvil se a rekl ze se vratime k puvodni dohode a prvni splatku dam po sraze.... Nemile prekvapeni ovsem bylo, jakmile jsem se dozvedel ze me jeho draha polovicka planuje nahlasit na policii, asi jako zlodeje, nebo ja nevim.

Dost Neprijemna situace, uz jen proto, ze jsem mezitim dal auto do pojizdneho stavu, coz pri predani nebylo.. Napr.: Brzdove desticky sjete na kov, kotouce ohoblovane, nefunkcni trmeny, do ted nefunguje cela pristrojovka, do auta tece jako by tam nebyla strecha, vzduchovy filtr vypadal jako vymaceny v oleji, dve pneumatiky sjete do hladka a na dvou cca 2mm vzorku, a takto bych mohl pokracovat jeste dlouho.... Autu jsem dal vsechny ctyri nove pneu, zgeneralkoval brzdy, dal mu novy olej a vzduchovy filtr, interier jsem daval do kupy asi 3 hodiny (nasel jsem tam i psi hovna pod sedackama). V domeni ze si dam sve nove auto do cajku jsem vyhazoval penize do bezedne diry.
Tomuhle nerozumím. Půjčil sis auto. A dohodli jste se na zapůjčení a následném vrácení, nebo na pozdějším zaplacení a tudíž prodeji? Odpovím si nyní sám, možná chybně.
Začal jsi do toho vozu investovat, tudíž zde asi byl předpoklad jeho odkoupení od Kopra, řádné zaplacení a uzavření kupní smlouvy. Pokud jsi nehodlal vůz odkoupit, ale vrátit ho Koprovi zpět, tak jej vrať. Pokud jsi do něj investoval a teď jej nechceš vrátit, protože jsou v něm Tvé peníze, pak nechápu proč jsi do něj peníze investoval. Měl jsi se s Kporem domluvit, že budeš investovat do toho toho a toho a že do toho investuješ jako do svého vozu, v ten moment se měla uzavřít kupní smlouva a zaplatit kupní cena, nebo do smlouvy zanést ujednání o splátkovém kalendáři. Nebo do toho investuješ jako do Koprova vozu a tudíž chceš vědět, jestli Ti Kopr dá peníze na nové pneumatiky, a další věci které JEHO auto potřebuje.
Já z tohoto opravdu nemyslím že by v tom nadělal bordel Kopr. Kopr Ti jen půjčil auto, dal Ti k dispozici svou věc, což vůbec nemusel (já osobně bych auto z ruky nedal, kdoví co ním kde i ten nejlepší kamarád vyvede za průser a pak to skončí u mně a rázem bude po kamarádství). Takže mu auto teď vrať. A nebo ho v opačném případě zaplať, cenu jste si jistě domluvili a převod bude následovat.
Až si vyjasníme auto, budeme v analýze vykřikování jaký je Kopr zloděj pokračovat.

Atex píše:Kdyz to nejde po dobrem, tak bude zle, a svinsky zle....

Vyzyvam verejne Kopra, aby mi okamzite po precteni tohoto prispevku zavolal. Jedna se o jeho protizakonne jednani a pokud bude nadale ignorovat me vyzvy, budu kontaktovat prislusne organy.....

Jestli tento prispevek smaze, zazene do pekel Kopra, jeho jisteho clena rodiny, me a kdo vi kolik dalsich lidi. Dekuji
Připomínám Pravidla Fora a prosím o vyjasnění problému. Pokud zde byl problém otevřen, bude zde také vyřešen a uzavřen. Proto by se měl oznamovatel sporu chovat jasně a věcně, oprostit se od vyhrožování, které nestojí na objektivních podmínkách, protože nelze zatím jednoznačně určit, že si to Kopr čte.
Pravidla internetového fora LADAklubu píše:Pravidlo 5:
Urážky, osočování, rasistické a vulgární příspěvky stejně jako spamming budou znamenat Vaše vyloučení z fóra.
Pravidlo 6:
Jakékoliv VEŘEJNÉ obviňování, pomluvy a napadání administrátorů, moderátorů a ve specifických případech i uživatelů bude znamenat Vaše OKAMŽITÉ vyloučení z fóra bez posouzení oprávněnosti Vašeho obvinění. Slovo moderátorů tohoto fóra je konečné.

Pokud potřebujete řešit konflikt s jakýmkoliv moderátorem, obraťte se výhradně pomocí NEVEŘEJNÝCH (PM, ICQ, e-mail) komunikačních kanálů přímo na něj, popř. na kohokoliv z administrátorů. Pokud touto cestou nedospějete k dohodě, máte k dispozici mail lada@ladaklub.com Váš případ posoudí správa klubu a mohou navrhnout vhodné řešení Vašeho problému, které může vyústit např. k potrestání moderátora - nebo Vás. Zdůrazňujeme: jakýkoliv pokus o VEŘEJNÉ obvinění kohokoliv z LADAklubu pro Vás znamená okamžitý BAN bez ohledu na pravdivost čí nepravdivost Vašeho obvinění.
Vyzývám k jasným odpovědím na jasné otázky, aby, cituji: "Váš případ mohla posoudit správa klubu a mohla navrhnout vhodné řešení Vašeho problému."
Myslím, že situace, kdy se tu vyhrožuje policií a tím jak bude zle (což, POZOR, může znamenat cokoli), volá po věcném, jasném a postupném řešení. Proto zatím nebude žádné mazání a BANování v souladu s pravidly, ale lidské a jasné řešení následujících bodů.

1. Jaká byla dohoda o autě
2. Kolik peněz má Kopr zaplatit za Počítač
3. Kolik dluží Kopr Ivovi
5. Kolik dluží Kopr CSFouskovi
4. 2000Kč dluží Kopr Radkovi MB - Kopře, je to tak?
6. 200Kč dluží Kopr Markovi89 - Kopře je to tak?

A pamatujte. Pořádek dělá přátele.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

Teepee píše:Tomuhle nerozumím. Půjčil sis auto. A dohodli jste se na zapůjčení a následném vrácení, nebo na pozdějším zaplacení a tudíž prodeji?
Cituji "Zatim s tim jezdi, ja mam stejne dalsi auta, po sraze mi ho bud vratis, nebo zaplatis".
Teepee píše:Kopr Ti jen půjčil auto, dal Ti k dispozici svou věc, což vůbec nemusel
Pokud vim, auto neni vubec Koprove, porad mi zni v hlave jeho veta "ja s tim nemam nic spolecneho, vyrid si to z Natalou". Kdybych aspon vedel ze je to auto oficialne jeji....
Teepee píše:Takže mu auto teď vrať.
O to se snazim, ale je v tom vice veci. Dalsi vec je, ze Kopr to auto vratit nechce.
Teepee píše:nelze zatím jednoznačně určit, že si to Kopr čte.
Ano cte! 5min po odeslani meho prvniho prispevku, mi Kopr volal a mel to detailne prostudovane.

Teepee, Jen bych rad jeste doplnil, ja jsem sam za Koprem s prosbou o auto nesel. Byla to jeho nabidka, a myslim ze uz tehdy jak mi to auto nabizel, uz planoval co se bude dit.

Nic konkretniho nebudu verejne zatim k tomu co Kopr nelegalniho udelal vyzrazovat, jeste porad mu chci dat sanci to napravit. Pokud ale odmitnu platit urcite sve (spise Koprove) pohledavky, pravda vyjde najevo. Staci ze Kopr zfalsoval muj podpis (si myslim), pokud ano, tento problem jen tak bez ujmy zdrejmne nezkonci.
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Atex píše: Pokud vim, auto neni vubec Koprove, porad mi zni v hlave jeho veta "ja s tim nemam nic spolecneho, vyrid si to z Natalou". Kdybych aspon vedel ze je to auto oficialne jeji....
Teepee píše:Takže mu auto teď vrať.
O to se snazim, ale je v tom vice veci. Dalsi vec je, ze Kopr to auto vratit nechce.
Ivo píše:K té 205ce. o tom moc psát nebudu, protože ani Mirek vlastně neví, jestli je napsaný v TP jako uživatel, jak mu bylo slíbeno, aby s tím kdyby něco provedl, neměl Kopr s přítelkyni problémy. Akorát vím, co všechno na tom autě udělal, aby s tím vůbec mohl jezdit a že půlka věcí v tom nefunguje. A v momentě, kdy toho auta narval peníze, tak se změnila dohoda o placení a začalo se vyhrožovat policajtama, to je jednání kamaráda.
Více věcí se musí řešit postupně, třeba i za cenu nesmyslných přesunů peněz a věcí, protože se nejprve vyřeší jedno, a pak teprve druhé.

Auto je zřejmě Nataly, resp vyjednat administrativní věci si máš s ní (to s Koprem ani nemůžeš). Auto bys rád vrátil, Kopr ho nechce. Jak píše Ivo, vyhrožovalo se Ti Policií, zřejmě proto, že máš vrátit auto, nebo zaplatit kupní cenu. To se vzájemně vylučuje, takže je v tom jistě nějaké nedorozumění.

Zavolej Natale, vem auto, zajeď za ní, požádej jí o informace o majiteli vozidla, nejlépe si nech ukázat doklady k autu a pokud je opravdu její, tak jí ho tam hned nechej. Pro jistotu si připrav papír, ve kterém bude hlavním bodem Konec zápůjčky motorového vozidla ke dni XY, která vznikla dnem XY, kde oba účastníci smlouvy stvrzují svými podpisy vrácení zapůjčeného předmětu.
Pokud si máš auto odkoupit, vezmi sebou i domluvené peníze, sepište (připrav si) kupní smlouvu, také si připrav plnou moc, kde Tě Natala zplnomocní, abys mohl provést převod (je vhodné uvést že je to plná moc pouze na převod z XY na YX), zaplať auto, vezmi si doklady a vyřiď převod.
Pokud doklady nemá s tím, že jsou u Kopra domluvte se na řešení s nějakou lhůtou, s tím že ty doklady potřebuješ, po uplynutí lhůty si je buď vezmeš a nebo celou transakci strornujete.
A je AUTO vyřešené, nebo ne? Ostatní věci se budou řešit následně.

Pokud byla dohoda že si auto necháš - odkoupíš, tak je vlastně správné, že Kopr auto nechce.

A věř že vyhrožováním se nic nevyřeší, zbytečně se tím ten konflikt dále hrotí, Kopr se zcela logicky zasekne a nasere a ty se teď o to víc bojíš, že by třeba "mohl zfalšovat Tvůj podpis". Navíc on je teď asi někde v Praze, těžko si to auto od Tebe může vzít, když není doma.
Pokud si myslíš že Kopr zfalšoval Tvůj podpis, měl by sis to asi nějak ověřit, (registr vozidel, pojišťovna) pokud je to podpis pod kupní smlouvou u autě, pak je otázka, jestli to auto chceš nebo nechceš. Jaký jiný podpis by to mohl být? Nicméně stále je to v rovině spekulací, proč by to měl Kopr dělat?
Bílý LADA a okřídlená spol.
Marek

Příspěvek od Marek »

Já jak to tak čtu (možná tomu nerozumím a možná ani nechci), vychází mi z toho podezření, že celý spor mezi Atexem a Koprem pravděpodobně není jen v tom zmiňovaném autě, ale že tam figuruje i něco jiného, možná dokonce závažnějšího než to auto.

Teepee: Proto asi není úplně vhodné, abys mu tady sáhodlouze navrhoval nějaké postupy řešení - do jejich sporu a jeho závažnosti nevidíš (stejně jako já) a asi nevíš, co všechno v tom je.

Celé bych to smazal. Představte si, jak vypadáme v očích naprosto cizího člověka, který náhodou zabloudí na naše fórum a přečte si tento příspěvek. Osobní spory, které nemají nic společného s LADAklubem, sem podle mého názoru nepatří, byť jsou pro věřitele (a jistě i dlužníky) velmi nepříjemné a citlivé.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Marek, smazat né, to to téma rači ukryju pro neregistrované. Když už se to řeší, tak by se to nemělo zamést pod koberec.

edit: tak to tak jednoduchý nebude, musel bych schovat celý poklábosme a to dělat nebudu.
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

No rozhodne by sa mali ludia ktori sa dopustili takychto vystrelkov oznacit a hlavne zakazat im pristup do bazaru. To co sa tu poslednu dobu deje je poriadny hardcore. Myslim ze to prospeje vsetkym :roll:
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Jelen píše:edit: tak to tak jednoduchý nebude, musel bych schovat celý poklábosme a to dělat nebudu.
U maluchářů máme i sekci "Hádky". Možná by stálo za to ji zřídit i tady a pro registrované.
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Trevor, myslíš že je možný mít mezi sebou lidi který budou uvedený na "černý listině" a nebudou moct do bazaru? To je celkem drsná situace. Ale myšlenku chápu.

Jelen, nešlo by teda vytvořit separé sekci s pouze tímto tématem? Veřejné řešení takových to věcí je dost tristní, radši bych to před širokou veřejností zamknul. Al etak aby sekce byla vidět, aby ji viděl třeba i Kopr i bez přihlášení a nemyslel si že to je smazané.
šlo by to?
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Trevor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

MartasBrno píše:Trevor, myslíš že je možný mít mezi sebou lidi který budou uvedený na "černý listině" a nebudou moct do bazaru? To je celkem drsná situace. Ale myšlenku chápu.

Jelen, nešlo by teda vytvořit separé sekci s pouze tímto tématem? Veřejné řešení takových to věcí je dost tristní, radši bych to před širokou veřejností zamknul. Al etak aby sekce byla vidět, aby ji viděl třeba i Kopr i bez přihlášení a nemyslel si že to je smazané.
šlo by to?
Uprimne povedane ak ma niekto problem pri predaji alebo kupe a neslo to cez bazar fora tak by si to mal riesit s prislusnym clovekom osobne alebo inak povedane mimo fora. Lenze dobre vies aka tu vladne situacia. Takmer kazdy kazdeho pozna niekori sa viadia 3x doroka na zraze a teda ak sa stane nieco podobne tak je to polutovania hodna situacia a podla mna je dobre ak sa tu otom hovori. Mozno to uz dotycnemu nic nepomoze ale aspon moze pomoct druhym tym ze pri obchodovani s problematickou osobou budu opatrnejsi alebo to proste zabalia hned na zaciatku.
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Jelen

Příspěvek od Jelen »

MartasBrno, samozřejmě, šlo. Tak já jí vytvořím, kdyby se to někomu nelíbilo, smazat se to může vždycky.

Edit: tak jsem to vyrobil, uschoval pro neregistrované, tak kdyžtak někdo potvrďte funkci :-)
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Jelen píše:Edit: tak jsem to vyrobil, uschoval pro neregistrované, tak kdyžtak někdo potvrďte funkci
Funguje. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Marek

Příspěvek od Marek »

Jj, je to v pořádku.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Dík za info.
Michael 4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael 4x4 »

Luděk Musil píše:uschoval pro neregistrované
Ja len že aj tak to bez prihlásenia neuvidia ani tí ktorých sa to týka. Napr. teraz mám pocit že Kopr sa neprihlasuje na fórum, ale tému čítal....
LADA NIVA 4X4 /4x2 1.7i LPG od 28.08.2008
--------------------------------------------------------------
Obrázek
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

Teepee píše:A věř že vyhrožováním se nic nevyřeší
Jake zase vyhruzky??? Ja se mu snazim jeste pomoci, jestli vyjde na povrch co provedl, tak vam muze psat akorat dopisy z lochu, chapes to?! Uz si to pochopil? Stale nic? Jestli chces, tak ti pres SZ napisu co udelal, abys mi tady nemusel chytracit a zastavat se ho.

Verejne to napsat nechci, abych ho tak nejak ochranil. Ale pokud se bude chovat jako blbec, myslet na nase posrane kamaradstvi, tak bude v haji.
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Odpovědět

Zpět na „Hádky“