Tomuhle nerozumím. Půjčil sis auto. A dohodli jste se na zapůjčení a následném vrácení, nebo na pozdějším zaplacení a tudíž prodeji? Odpovím si nyní sám, možná chybně.Atex píše:Nedavno jak vite mi klekla moje 309ka, Kopr okamzite priletel ze mi pujci svoji 205ku, zatim s ni muzu jezdit a pozdeji se domluvime. Kdybych ji chtel koupit, po sraze ji na par rozumnych splatek zaplatim. Opravdovy kamarad, nedal bych na nej dopustit, s tim autem mi opravdu pomohl. Ovsem po mesici se zacaly dit podivne veci. Kopr: "das mi nejake penize? musim zaplatit dluhy".... O par dni pozdeji Kopr: "Dej mi nejake penize, ja myslel ze s tim pocitas"..... Co to? Necekana zmena, co se stalo? Jeho draha polovicka o dalsich par dni pozdeji: "Kdy mi das ty prachy? To auto je moje, mne vubec nezajima co ti kopr rikal!, chci 4000kc a nic me nezajima!" Rikam, ale Kopr mi dluzi penize, myslel jsem ze se timto vyrovname. Doplatim zbytek z dluhu a jsme vyrovnani. Praskla s telefonem.... O zhruba tyden pozdeji Kopr: "to je jeji auto a ja s tim nemam nic spolecneho" .... Nakonec par dni pred srazem mi Kopr volal, omluvil se a rekl ze se vratime k puvodni dohode a prvni splatku dam po sraze.... Nemile prekvapeni ovsem bylo, jakmile jsem se dozvedel ze me jeho draha polovicka planuje nahlasit na policii, asi jako zlodeje, nebo ja nevim.
Dost Neprijemna situace, uz jen proto, ze jsem mezitim dal auto do pojizdneho stavu, coz pri predani nebylo.. Napr.: Brzdove desticky sjete na kov, kotouce ohoblovane, nefunkcni trmeny, do ted nefunguje cela pristrojovka, do auta tece jako by tam nebyla strecha, vzduchovy filtr vypadal jako vymaceny v oleji, dve pneumatiky sjete do hladka a na dvou cca 2mm vzorku, a takto bych mohl pokracovat jeste dlouho.... Autu jsem dal vsechny ctyri nove pneu, zgeneralkoval brzdy, dal mu novy olej a vzduchovy filtr, interier jsem daval do kupy asi 3 hodiny (nasel jsem tam i psi hovna pod sedackama). V domeni ze si dam sve nove auto do cajku jsem vyhazoval penize do bezedne diry.
Začal jsi do toho vozu investovat, tudíž zde asi byl předpoklad jeho odkoupení od Kopra, řádné zaplacení a uzavření kupní smlouvy. Pokud jsi nehodlal vůz odkoupit, ale vrátit ho Koprovi zpět, tak jej vrať. Pokud jsi do něj investoval a teď jej nechceš vrátit, protože jsou v něm Tvé peníze, pak nechápu proč jsi do něj peníze investoval. Měl jsi se s Kporem domluvit, že budeš investovat do toho toho a toho a že do toho investuješ jako do svého vozu, v ten moment se měla uzavřít kupní smlouva a zaplatit kupní cena, nebo do smlouvy zanést ujednání o splátkovém kalendáři. Nebo do toho investuješ jako do Koprova vozu a tudíž chceš vědět, jestli Ti Kopr dá peníze na nové pneumatiky, a další věci které JEHO auto potřebuje.
Já z tohoto opravdu nemyslím že by v tom nadělal bordel Kopr. Kopr Ti jen půjčil auto, dal Ti k dispozici svou věc, což vůbec nemusel (já osobně bych auto z ruky nedal, kdoví co ním kde i ten nejlepší kamarád vyvede za průser a pak to skončí u mně a rázem bude po kamarádství). Takže mu auto teď vrať. A nebo ho v opačném případě zaplať, cenu jste si jistě domluvili a převod bude následovat.
Až si vyjasníme auto, budeme v analýze vykřikování jaký je Kopr zloděj pokračovat.
Připomínám Pravidla Fora a prosím o vyjasnění problému. Pokud zde byl problém otevřen, bude zde také vyřešen a uzavřen. Proto by se měl oznamovatel sporu chovat jasně a věcně, oprostit se od vyhrožování, které nestojí na objektivních podmínkách, protože nelze zatím jednoznačně určit, že si to Kopr čte.Atex píše:Kdyz to nejde po dobrem, tak bude zle, a svinsky zle....
Vyzyvam verejne Kopra, aby mi okamzite po precteni tohoto prispevku zavolal. Jedna se o jeho protizakonne jednani a pokud bude nadale ignorovat me vyzvy, budu kontaktovat prislusne organy.....
Jestli tento prispevek smaze, zazene do pekel Kopra, jeho jisteho clena rodiny, me a kdo vi kolik dalsich lidi. Dekuji
Vyzývám k jasným odpovědím na jasné otázky, aby, cituji: "Váš případ mohla posoudit správa klubu a mohla navrhnout vhodné řešení Vašeho problému."Pravidla internetového fora LADAklubu píše:Pravidlo 5:
Urážky, osočování, rasistické a vulgární příspěvky stejně jako spamming budou znamenat Vaše vyloučení z fóra.
Pravidlo 6:
Jakékoliv VEŘEJNÉ obviňování, pomluvy a napadání administrátorů, moderátorů a ve specifických případech i uživatelů bude znamenat Vaše OKAMŽITÉ vyloučení z fóra bez posouzení oprávněnosti Vašeho obvinění. Slovo moderátorů tohoto fóra je konečné.
Pokud potřebujete řešit konflikt s jakýmkoliv moderátorem, obraťte se výhradně pomocí NEVEŘEJNÝCH (PM, ICQ, e-mail) komunikačních kanálů přímo na něj, popř. na kohokoliv z administrátorů. Pokud touto cestou nedospějete k dohodě, máte k dispozici mail lada@ladaklub.com Váš případ posoudí správa klubu a mohou navrhnout vhodné řešení Vašeho problému, které může vyústit např. k potrestání moderátora - nebo Vás. Zdůrazňujeme: jakýkoliv pokus o VEŘEJNÉ obvinění kohokoliv z LADAklubu pro Vás znamená okamžitý BAN bez ohledu na pravdivost čí nepravdivost Vašeho obvinění.
Myslím, že situace, kdy se tu vyhrožuje policií a tím jak bude zle (což, POZOR, může znamenat cokoli), volá po věcném, jasném a postupném řešení. Proto zatím nebude žádné mazání a BANování v souladu s pravidly, ale lidské a jasné řešení následujících bodů.
1. Jaká byla dohoda o autě
2. Kolik peněz má Kopr zaplatit za Počítač
3. Kolik dluží Kopr Ivovi
5. Kolik dluží Kopr CSFouskovi
4. 2000Kč dluží Kopr Radkovi MB - Kopře, je to tak?
6. 200Kč dluží Kopr Markovi89 - Kopře je to tak?
A pamatujte. Pořádek dělá přátele.