Nevie niekto o hlinikovej vani alebo o niecom poriadnom - taky tvrdy antikor by nebol na zahodenie a najlepsie aj s rebrami
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Moderátor: Moderátoři
ja mam v prevodovke nejaky OMV, klasika okolo 90, ale nepamatam parametre z hlavy, a za studena(v zime hlavne) s tou dvojkou tiez pekne bojujem...na starej prevodovke som o nej ani nevedel.a ked vytocim 1 tak ta dvojka pekelne zaskripe(remember trnavaŠtevo píše:Ja mám v prevodovke DYNAMAX PP90 API GL4. Ale do kým sa olej nenahrej dovtedy mám problém narvať dvojku. A píska mi trojka. Ale keď už je nahriaty bez problémou.
Do rozvodovky som dal Hypol od Maditu API GL5 SAE80W-90. A tam je to vpohode. Po 1000km (čo neni síce až tak veľa)vobec nič nechýba.
Muzes ho dat do diferaku, pokud jezdis na delsi trasy. V kazdem pripade tim zadek neposkodis. Ale do prevodovky ho v zadnem pripade nedoporucuji, nebo budes po rozjeti radit dvojku kladivemJozef Matuška píše:Takze ked dám dam ten spirax 85W-140 GL-5 do diferáku a prevodovky tak pohoda?
Mogul Felicia je mimořádně vhodný olej pro Ladu. Výměnný interval 12.000 - 15.000 km nebo 1 rok. Fakt dobrý olej.RUSIN píše:Včera som kúpil 10l oleja MOGUL FELICIA (15W-40 SH/CF).
Má niekto k tomuto oleju nejaké výhrady?
No včera jsem taky měnil olej v motoru Takže po předchozích zkušenostech s Paramem 15W40 Api SG bo něco takovýho jsem teď dal Texaco 10W40 Api SJ/CF a prvotní poznatky SUPER. Motor o hromadu tišší lepší studené starty, motor jde do kulata necuká se. A možná že má lepší výkon ( to je ale spíš asi subjektivní pocit). OStatně mám dojem že jede líp i když ho umejuRUSIN píše:Včera som kúpil 10l oleja MOGUL FELICIA (15W-40 SH/CF).
Má niekto k tomuto oleju nejaké výhrady?