Tak mám novou práci - a školství to není :-)

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

JmJ

Re: Tak mám novou práci - a školství to není :-)

Příspěvek od JmJ »

zelvotron píše:
Roman píše:
Marek píše:Jsem, už od června. Ale tak nějak je mi to k ničemu, protože ve školství nepracuju (a kdo ví, zda vůbec ještě někdy budu - a kdo ví, zda vlastně ještě vůbec chci). Měl bych nastoupit navazující magisterské - zápis mám 9.9. na fakultě fyziky, chemie a odborného vzdělávání, ale rozmýšlím, zda nastoupím. Pokud ano, pak jedině proto, že zkratka Mgr. vypadá poněkud lépe než Bc., jiný důvod to mít nebude.
V nové práci jsem časově dost vytížený, musím se hodně a hodně učit a vzdělávat, abych to mohl dělat a firmě byl k něčemu dobrý. Proto si myslím, že na nějaké další studium (navíc tak trochu zbytečné) už nemusí být čas (a chuť).
Neda mi to trochu si zavrtat. Nevyzera titul Ing. lepsie ako Mgr., alebo Bc.? Preco ho nepouzivas? Citujem jednu tvoju odpoved z ineho fora:

"A s titulem inženýra elektro v oboru aplikovaná automatizace - na to jsi zapomněl."
Sem si to našel a přemýšlím, jestli vytahovat dva roky starou diskuzi z jinýho serveru není trochu podpásovka... no ale došel sem k závěru, že asi není. Člověk, když něco napíše na internet by tak nějak měl počítat s tím, že se mu to může (nějaký rejpal :) ) kdykoliv vrátit :)
Nedalo mi to a take sem pohledal.

Mame tohle zapotrebi?
VAZ 2104 1.3 1989
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Vodis:To Tě muselo stát opravdu hodně času
Každopádně se budu snažit a doufám že uspěji a k něčemu to bude.Třeba se jednou dostanu na dráhu k 810,nohám aspol. :mrgreen:

JmJ:V 15 letech jsem nevěděl vůbec nic,vrátit se teď já do té doby tak jdu určitě na učiliště obor elektro nebo CNC stroje a pak k tomu nástavbu.

Technická VŠ je pro mě velmi těžká,něco by to stálo a podle mýho je tam dost učiva celkem mimo.Učiliště kde budu mít ty věci pod rukou je pro mě jasná volba
vodis

Příspěvek od vodis »

Veverka: Čeká Tě dráha nádražáka. :-D
Sněhobílá Samara 21083 r. 1994 - ŽIGADLO! koupeno 10/2009, 16400 - 36142 km, prodáno 26.5.2013
Stříbrná 21102 r. 2003 - Samara EVO! koupeno 5/2011, 15100 - 71109 km, prodáno 28.7.2014
Červená 2105 r. 1990 - Ruda koupeno 4/2013, 58329 - 95400 km, prodáno 7.12.2019
Sněhobílá 2101 r. 1973 - Jáchym koupeno 8/2013, 43740 - 50065 km
a ještě Volha 24
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Pokud si gympl nedal se samyma ctverkama, tak vs das. Jen nesmis podlehnout tlaku. Vs neni nic tezkeho. Kdyz sem to dal ja, tak to hruza fakt nebude :-)

Btw muj bratr ma iba gympl a uz par let spokojene ridi dopravu na libenskeem nadrazi. A pripousti myslenku, ze by tu vs treba zase zkusil :-)
VAZ 2104 1.3 1989
Veverka

Příspěvek od Veverka »

No právě byl jsem spíše čtverkař,určitě nechci říct že to všechno měla být jen chyba školy,ale je mi to k ničemu(gympl).Jako naučit se něco praktickýho doma,to provozuju furt,ale bez odbornýho vedení to většinou moc dobře nevypadá,ale zkouším dál,poslední dobou jsem optimista,nyní je na řadě HBV :lol: .

technická VŠ-jistě,s mojím dnešním přístupem bych to třeba i dal,nicméně:musel bych to platit,hlavně trvalo by to dlouho /minimálně tři roky.Prostě učn. mi vyhovuje tak desekrát líp....
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ona vysoka pry trva vzdy dlouho. Pokud, ale spechas tak zkus Plzen, treba by se to dalo jeste do konce srpna stihnout ... ale misto vzdelani elektro by jsi byl pravnikem :-) .

Pak jiz jen tvoje jmeno na kandidatce ptaci strany a muzes za dva mesice delat partaka Bendovi mladsimu :-) .
Naposledy upravil(a) Křečík Barbuška dne stř srp 28, 2013 21:08, celkem upraveno 1 x.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Já jsem měl na gymplu na pololetí i kule, pak se to vždycky nějak slepilo na konec na čtyřky, na bc jsem byl rád, že jsem prošel, pak jsem se hecnul, na navazující jsem šel na 5x těžší školu, dělal jsem to při práci a like a boss.

nikdy není pozdě a chce to jenom chtít.

a vysokou po mě v žádnou práci nechtěli.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Koko Loko píše:Ona vysoka pry trva vzdy dlouho. Pokud, ale spechas tak zkus Plzen, treba by se to dalo jeste do konce srpna stihnout ... ale misto vzdelani elektro by jsi byl pravnikem :-) .

Pak jiz jen tvoje jmeno na kandidatce ptaci strany a muzes za dva mesice delat partaka Bendovi mladsimu :-) .
Neděláš si ze mě srandu nebo tak něco :)
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ja? Jak bych jen mohl :angel1: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Marek

Příspěvek od Marek »

Jen bych Veverkovi doplnil - kromě silnoproudaře existuje také přímo obor Energetika. Pokud by ses vyskytoval v nějaké oblasti, kde bys to mohl využít (elektrárny, rozvodny, nebo třeba právě něco podobně "alternativního"), nemusel by to být špatný obor. Například tady u nás v Třebíči na průmyslovce tento obor máme - je to nějak spřaženo s jaderkou v Dukovanech, tedy ve spolupráci s ČEZem, ale bližší informace nemám.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

No jsou to sice detaily, ale řekl bych to tak, že silnoproud by se dal teoreticky rozdělit na energetiku, elektrické pohony a výkonovou elektroniku. Jestliže ale chceš jít na učnák, nebo střední, tak to stejně nemá cenu řešit. Tam budeš mít od všeho trochu a pak se maximálně ke konci studia trochu specializuješ. To už ale uvidíš, co ti půjde nejlíp a co tě bude nejmíň nebavit :D, podle toho se už snadno rozhodneš.
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Doporučuju najít si obor podle pracovních příležitostí ve tvém bydlišti, nejlíp s vidinou snadného přestupu do podobného provozu o vesnici vedle. Nejsou starosti s dopravou, doktorem, pokud možno i z práce se může dát odběhnout v půli dne. A nesmrdíš zbytečně doma.

No a jestli si vybíráš úroveň školy a máš za sebou gympl se čtverkama, to je teda mazec. nejlepší by bylo nějak si testnout na co máš, třeba si udělat cvičně přijímačky a pokud máš v oborech zájmu nějaké povědomí, udělat si i nasucho závěrečky :-) Je fakt, že jdou udělat pouze se samostudia třeba na 20%, nebo taky na 96% :-)

Spíš ale upřednostni výběr podle pracovních příležitostí., to bude pro příštích pár desetiletí pro tebe určující.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Marek

Příspěvek od Marek »

MartasBrno píše: Spíš ale upřednostni výběr podle pracovních příležitostí, to bude pro příštích pár desetiletí pro tebe určující.
Toto je bohužel smutná pravda dnešní doby. Ono hledání uplatnění potom, tedy až doděláš nějaký obor, není právě příznivé řešení. Bohužel je dnes poměrně běžné, že lidé do zaměstnání dojíždějí, nezřídkakdy i desítky kilometrů. Takových lidí znám opravdu dost a vlastně se taky mezi ně řadím. Ale proč do práce dojíždět, když by byla možnost uplatnit se v místě, že?

Já sice denně najezdím "pouze" 50 kilometrů (někdo jezdí i víc), ale i tak to měsíčně hodí přes dvě tisícovky na palivu. Tu a tam se dokonce stane, že ve svém regionu potažmo kraji žádné uplatnění nenajdeš - pak nezbyde nic jiného, než se za prací stěhovat. Nevím....., ale já nemám rád změny tohoto rázu a stěhování za prací by bylo z mého pohledu nepřípustné.

Proto zmíněná rada je skutečně velmi dobrá - vybírej obor podle uplatnění.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

MacGyver píše:No jsou to sice detaily, ale řekl bych to tak, že silnoproud by se dal teoreticky rozdělit na energetiku, elektrické pohony a výkonovou elektroniku. Jestliže ale chceš jít na učnák, nebo střední, tak to stejně nemá cenu řešit. Tam budeš mít od všeho trochu a pak se maximálně ke konci studia trochu specializuješ. To už ale uvidíš, co ti půjde nejlíp a co tě bude nejmíň nebavit :D, podle toho se už snadno rozhodneš.
Nooo, to dělení je velice důležitý, protože tam je silnej třídní boj, něco jako kulatcí a hranaťácí :P Pohonáří vs. energeticí, to je na ostří nože! :)
Ale na učňáku bude silno spíš hlavně ta energetika, něco jako jsme to měli na SPŠE, tam jsem toho pořádnýho měli minimum.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Opravdu jsem se nahlásil na přecijen praktičtější učňák,nevadí mi že to není VŠ.Ta by stála jo více prostředků a ano,i námahy :)

Samozřejmě obor jsem vybíral podle toho,co mě bude bavit a jaký to bude mít uplatnění do budoucna a třeba i na místě.Takže elektro nebo obrábění byla jasná volba.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“