kontrolka mazaní

Moderátor: Moderátoři

Dusan

Příspěvek od Dusan »

Hm.... na tvojom mieste este raz vymontujem rozdelovac, a vytiahol by som to ozubene kolo co spaja olejove cerpadlo s rozdelovacom a nahonom....a pozrel sa na tisichran na cerpadle zaroven skontroloval drazky vtom vytiahnutom medzikuse. Tie sa daju pozriet lahko horsie je to s tisichranom na cerpadle.... chce to lampu a dobre oci.

Aha tak nic, ked to chvilku islo. Dlha tema :D
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

Dusan, o to jsem se snažill a vyhlašuji soutěž na vytáhnutí te věci z bloku.. :D moje už je ve vaně.. :)
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

Little Red Riding Hood píše:Dusan, o to jsem se snažill a vyhlašuji soutěž na vytáhnutí te věci z bloku.. :D moje už je ve vaně.. :)
ono se dá otestovat i mazání kolik čerpadlo dává. Stačí akušroubovák a dubový koplíček prům 10mm
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Patrac, rozveď to prosim..
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

no kfyž jsem měl problém s mazáním. tak jsem potřeboval otestovat jestli dává čerpadlo. Tak se vzal dubový kolíček na sčepovávání myslím 10mm průměr ten se dal do akušroubováku, vytáhl se rozdělovač a do kamínku se nasadil ten kolík pak se pustila aku a hned si viděl jestli dává olej a jakej..
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Dusan

Příspěvek od Dusan »

urcite ? a rozvodami tocil kto ? ja len ze cez ten prevod sa tam musi otacat aj koleso + rozvod ...jedine ze by si mal vtbraty aj ten medzikus medzi cerpadlom a rozdelovacom.. len podtom nieje kde strcit kolicek. Alebo ked sa medzikus namontuje opacne tak to ide ????
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

tak dnes sem to konečně rozebral, ale boužel sem zatim nenašel žadnej pořádnej ůvod proč by to nemělo fungovat... spíš takové same maličkosti, zkusim nasadit jine čerpadlo..
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

takže zdá se že se dostal bordel do čerpadla, což mělo za nasledek jeho nasledne přidření, taky mohl bordel uviznout pod přepuštákem, doufám že se tyhle teorie stanou skutečnosti a po opravě čerpadla bude vše OK..
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

A ten tisícihran je strženej?
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

MartasBrno, nenení..

tak dnes sem dogeneralkoval čerpadlo, všechno zabroušeno a srovnáno, vyčištěno a namazáno... je jako nove, tak doufám že pujde jako vino a rafička mazani zase vypraská konec stupnice na budiku.. taky jsem koupil novej olej (castrol, nějakej magnetic nebo co) a novej filtr, tak doufám že to zase za tisic nepujde ven.. taky sem pořadně vyčistil vanu, bylo v ni celkem dost bordelu (kterej sem asi špatně vyčistil, bo to byly broky po piskování, proto měnim i olej s filtrem) a měl sem ji trochu promáčklou nahoru, tak sem ji narovnal.. do konce vikendu bych to chtěl složit, tak doufám že počasi nebude ještě horši než dnes..
Dusan

Příspěvek od Dusan »

co si vlastne pieskoval ?.......
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Dusan, vanu..

no tak spodek je už složenej... nakonec sem se jal vyměnit filtr, když sem ho odšrouboval, tak byl sko plnej oleje a i v bloku byl olej, to je doufám způsobene zpětným ventilem ve filtru??.. hned mě napadlo že by v kanalu byl někde nějakej špunt, ale pak sem si uvědomil že olej co vytekl byl všechen nad filtrem, tim padem ho držel on, ne nějaka nečistota.. jen se mi to ještě nikdy nestalo aby tekl olej i z bloku... když sem měnil filtr někdy před měsicem, když začaly tyhle problemy, tak byl naopak skoro suchej..

no jinak moje teorie problému: čerpadlo nasalo nějake ty broky, ty přez zaseklej redukčák mohly proteci dal k filtru, kluzne ložisko pohonu čerpada je mazano přimo z čerpadla, pak až jde olej do filtru, tim padem se mohl nějakej bordel dostat až k němu (bylo taky podřene)... takže nasledkem bylo přidřene čerpadlo a ozubene kolečko pohonu čerpadla a eventuálně ten zaseklej redukčák...

ted co jsem zjistil, věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..

takže doufám že se moje teorie nezmě ní na: přez ucpaný filtr protekl bordel do hlavního mazaciho kanalu, tam dál ke klice či vačce, vydřelo se nějake ložisko a přez něj se ztráci tlak oleje..
Cory

Příspěvek od Cory »

Little Red Riding Hood píše:věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..
ano :)
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

tak a je to... zda se že to maže, při 3 tisicich je rafička tak ve svislé poloze, na volnoběh to nesviti a dokonce rafička běhá s otáčkama, ale občas se mi zda že když prudce akceleruji, tak rafička jde dolů, ale hned je to zase dobre...

jen co mě znepokojuje tak když na křižovatce zastavim a vyřadim tak chvilku něco klepe jako diesel.. :)

a potom ještě mi přijde jakoby zvonil povolenej řetěz přitom jsem to nedavno šponoval, tak na to ještě rači kouknu...
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

Cory píše:
Little Red Riding Hood píše:věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..
ano :)
... tak tohle vim i já 8) :)

když prudce akceleruji, tak rafička jde dolů, ale hned je to zase dobre - tak tohle se stávalo i mě na starým motoru. Vždycky když už se olej blížil k minimu před dolitím. takže asi něco na způsob chvilkovýho "odkrvení" čerpadla z nedostatku oleje. typuju ale že to nebude tvuj problem
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“