Aha tak nic, ked to chvilku islo. Dlha tema
kontrolka mazaní
Moderátor: Moderátoři
Hm.... na tvojom mieste este raz vymontujem rozdelovac, a vytiahol by som to ozubene kolo co spaja olejove cerpadlo s rozdelovacom a nahonom....a pozrel sa na tisichran na cerpadle zaroven skontroloval drazky vtom vytiahnutom medzikuse. Tie sa daju pozriet lahko horsie je to s tisichranom na cerpadle.... chce to lampu a dobre oci.
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
ono se dá otestovat i mazání kolik čerpadlo dává. Stačí akušroubovák a dubový koplíček prům 10mmLittle Red Riding Hood píše:Dusan, o to jsem se snažill a vyhlašuji soutěž na vytáhnutí te věci z bloku..moje už je ve vaně..
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
no kfyž jsem měl problém s mazáním. tak jsem potřeboval otestovat jestli dává čerpadlo. Tak se vzal dubový kolíček na sčepovávání myslím 10mm průměr ten se dal do akušroubováku, vytáhl se rozdělovač a do kamínku se nasadil ten kolík pak se pustila aku a hned si viděl jestli dává olej a jakej..
Lada Niva M:1/8,5
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
- MartasBrno
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
MartasBrno, nenení..
tak dnes sem dogeneralkoval čerpadlo, všechno zabroušeno a srovnáno, vyčištěno a namazáno... je jako nove, tak doufám že pujde jako vino a rafička mazani zase vypraská konec stupnice na budiku.. taky jsem koupil novej olej (castrol, nějakej magnetic nebo co) a novej filtr, tak doufám že to zase za tisic nepujde ven.. taky sem pořadně vyčistil vanu, bylo v ni celkem dost bordelu (kterej sem asi špatně vyčistil, bo to byly broky po piskování, proto měnim i olej s filtrem) a měl sem ji trochu promáčklou nahoru, tak sem ji narovnal.. do konce vikendu bych to chtěl složit, tak doufám že počasi nebude ještě horši než dnes..
tak dnes sem dogeneralkoval čerpadlo, všechno zabroušeno a srovnáno, vyčištěno a namazáno... je jako nove, tak doufám že pujde jako vino a rafička mazani zase vypraská konec stupnice na budiku.. taky jsem koupil novej olej (castrol, nějakej magnetic nebo co) a novej filtr, tak doufám že to zase za tisic nepujde ven.. taky sem pořadně vyčistil vanu, bylo v ni celkem dost bordelu (kterej sem asi špatně vyčistil, bo to byly broky po piskování, proto měnim i olej s filtrem) a měl sem ji trochu promáčklou nahoru, tak sem ji narovnal.. do konce vikendu bych to chtěl složit, tak doufám že počasi nebude ještě horši než dnes..
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
Dusan, vanu..
no tak spodek je už složenej... nakonec sem se jal vyměnit filtr, když sem ho odšrouboval, tak byl sko plnej oleje a i v bloku byl olej, to je doufám způsobene zpětným ventilem ve filtru??.. hned mě napadlo že by v kanalu byl někde nějakej špunt, ale pak sem si uvědomil že olej co vytekl byl všechen nad filtrem, tim padem ho držel on, ne nějaka nečistota.. jen se mi to ještě nikdy nestalo aby tekl olej i z bloku... když sem měnil filtr někdy před měsicem, když začaly tyhle problemy, tak byl naopak skoro suchej..
no jinak moje teorie problému: čerpadlo nasalo nějake ty broky, ty přez zaseklej redukčák mohly proteci dal k filtru, kluzne ložisko pohonu čerpada je mazano přimo z čerpadla, pak až jde olej do filtru, tim padem se mohl nějakej bordel dostat až k němu (bylo taky podřene)... takže nasledkem bylo přidřene čerpadlo a ozubene kolečko pohonu čerpadla a eventuálně ten zaseklej redukčák...
ted co jsem zjistil, věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..
takže doufám že se moje teorie nezmě ní na: přez ucpaný filtr protekl bordel do hlavního mazaciho kanalu, tam dál ke klice či vačce, vydřelo se nějake ložisko a přez něj se ztráci tlak oleje..
no tak spodek je už složenej... nakonec sem se jal vyměnit filtr, když sem ho odšrouboval, tak byl sko plnej oleje a i v bloku byl olej, to je doufám způsobene zpětným ventilem ve filtru??.. hned mě napadlo že by v kanalu byl někde nějakej špunt, ale pak sem si uvědomil že olej co vytekl byl všechen nad filtrem, tim padem ho držel on, ne nějaka nečistota.. jen se mi to ještě nikdy nestalo aby tekl olej i z bloku... když sem měnil filtr někdy před měsicem, když začaly tyhle problemy, tak byl naopak skoro suchej..
no jinak moje teorie problému: čerpadlo nasalo nějake ty broky, ty přez zaseklej redukčák mohly proteci dal k filtru, kluzne ložisko pohonu čerpada je mazano přimo z čerpadla, pak až jde olej do filtru, tim padem se mohl nějakej bordel dostat až k němu (bylo taky podřene)... takže nasledkem bylo přidřene čerpadlo a ozubene kolečko pohonu čerpadla a eventuálně ten zaseklej redukčák...
ted co jsem zjistil, věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..
takže doufám že se moje teorie nezmě ní na: přez ucpaný filtr protekl bordel do hlavního mazaciho kanalu, tam dál ke klice či vačce, vydřelo se nějake ložisko a přez něj se ztráci tlak oleje..
anoLittle Red Riding Hood píše:věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
-
Little Red Riding Hood
- Kontaktovat uživatele:
tak a je to... zda se že to maže, při 3 tisicich je rafička tak ve svislé poloze, na volnoběh to nesviti a dokonce rafička běhá s otáčkama, ale občas se mi zda že když prudce akceleruji, tak rafička jde dolů, ale hned je to zase dobre...
jen co mě znepokojuje tak když na křižovatce zastavim a vyřadim tak chvilku něco klepe jako diesel..
a potom ještě mi přijde jakoby zvonil povolenej řetěz přitom jsem to nedavno šponoval, tak na to ještě rači kouknu...
jen co mě znepokojuje tak když na křižovatce zastavim a vyřadim tak chvilku něco klepe jako diesel..
a potom ještě mi přijde jakoby zvonil povolenej řetěz přitom jsem to nedavno šponoval, tak na to ještě rači kouknu...
... tak tohle vim i jáCory píše:anoLittle Red Riding Hood píše:věděli jste že v olejovém filtru je druhy ventil, který při hodně hustém oleji (v zimě) a nebo ucpaném filtru, přepouští nefiltrovaný olej dal do hlavního mazacího kanalu??..
když prudce akceleruji, tak rafička jde dolů, ale hned je to zase dobre - tak tohle se stávalo i mě na starým motoru. Vždycky když už se olej blížil k minimu před dolitím. takže asi něco na způsob chvilkovýho "odkrvení" čerpadla z nedostatku oleje. typuju ale že to nebude tvuj problem
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG 
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....