jo a ještě je teda sranda že mi ho prodali u nás v ladashopu jako že do auta OK..
Moderátor: Moderátoři
Teepee musim ti oponovat, nektere nase stroje Super Mogul ani nevidely a po zaruce presly na syntetikuTeepee píše:...V dobové LADAliteratuře je doporučován jako absolutní špička, věřím že 100% našich vozů ho v minulosti někdy okusilo....
tu je jednoduchy prehlad oznacovanie olejov, podla normy a kvality:Honza 21061 píše:Když už se tady začalo o té API apod. tak jsem se díval na tabulky a označení SF znamená: Pro zážehové motory se zvýšenou oxidační stabilitou a protioděrovými vlastnostmi, motory od roku výroby 1980.
Tak nevím, pro můj motor je to sice v normě, ale jestli se to má brát doslova, tak pro starší žiguly by možná bylo vhodnější shánět SE (od 1971). Co na to řeknou větší odborníci než já?
Pardon, upravuji na, 99,9% našich strojů klasické koncepce. To 0,1% je Wolfův stroj Y2KWolf píše:Teepee musim ti oponovat, nektere nase stroje Super Mogul ani nevidely a po zaruce presly na syntetiku. Ale jinak s tebou souhlasim, ve sve dobe nebyl do Lad na trhu vhodnejsi olej (krom Tuzexu). W.