No mně je to samozdřejmě jasný těch posledních 25let a opravdu je to tak, že mohla konkurovat snad pouze cennou....navíc zde by se dala rozvést sáhodlouhá diskuse o poměr: cena - užitná hodnota- bezppečnost- komfort-ergonomie atd.... to vše je zcela jasné. Nicméně přeci jen se píše rok 2017 a modelem Vesta a X-Ray Lada tento segment Lada znatelně opustila (zaplaťpánbůh). Já mám totiž v paměti stále "nostalgický večer" z května 1986, kdy rodiče dovezli z Brna (Lesné) 21061...a to bylo pánové něco

...sbíhal se snad celý panelák a že toto..

jak je to možné že jste prodali 120LS (1978)vždyť nebyla tak stará ..a že toto to je aspoň
"auto"..všude jsme budili pozornost, člověk se to bál to nechat stát někde venku zejména přes noc. Trošinku to zastínil nástup modernizovaného modelu 2107 a očekávání Samary s převratným pohonem př. kol, ale i tak to bylo prostě něco
auto stále to převyšovalo výbavou, komfortem a dynamikou i novější modely 2104-05

....a tak to trvalo cca 3-4 roky. Pak se situace změnila a obrátila o 180stupňů....Lada se stala spíše terčem posměchu

...a já na ní zrovna vyrůstal a získával čerstvé řidičské zkušenosti

a hlavu plnou zážitků uložených v relativně čerstvé paměti doby nedávné. Naštěstí i tato doba je již pryč a my i Lada žijem dál

Nejspíše atmosféra té doby a neoprávněný posměch Ladě, se kterou jsem stále žil (byť jako dítě) a která byla tak nějak vinou politiky "vržena přes palubu doby" a( zavržena)ve mně zanechaly o to větší pouto ke značce. Vždyť když Lada dělala auta, tak z MB vyjížděly motokáry....jejichž majitelé k Ladě vzhlíželi a velmi často záviděli

Bohužel pro majitele a zejména značku samotnou, zanedlouho začal vát silný "protivítr" trvající 25let...(tolik z okénka mé nostalgie zejména vůči značce

) ...o spoustě jiných věcí netřeba diskutovat, téma je o Ladě
Pokud bude další Ladou Vesta (byť v té nejlepší výbavě a motorizaci) v době současné, tak je jasné že zadaleka nedosáhne úrovńového efektu 21061(1500s) z května 1986, ale i tak Ladu stále chci, prostě mně přirostla k srdci

Dokonce i s řadou 110 si nakonec rozumíme